logoImpact EST nr. 893 - 27.11.2021

Suspansul privind sentinţa ce se va pronunţa de Tribunalul Galaţi în dosarul 5012/121/2019, prin care cinci societăţi gălăţene au solicitat intrarea Comat SA Galaţi în procedura de faliment, se mai amână cu 3 zile, respectiv pe 26 februarie 2021. Programată iniţial pentru luni 22 februarie 2021, instanţa a mai dat un termen pentru a se pronunţa. Se pare că judecătorii au o sarcină dificilă, cazul trebuie bine analizat, cântărit, mai ales că societatea a mai fost în această postură delicată în perioada 2012-2015.
De reţinut ar fi faptul că administratorulul societăţii, directorul general Edy Minjineanu, nu prea a tras învăţăminte din experienţa prin care a trecut cu ceva anişori în urmă, nu a redresat societatea, nu a avut un plan în acest sens, totul rămânând ca înainte: activitate zero, datorii la greu. Tranzacţiile din ultimii doi ani cu acţiunile societăţii dau impresia unor manevre oculte în ce priveşte soarta acestei firme binecunoscute.
Aşeptăm cu nerăbdare horărârea ce se va pronunţa vineri, 26 februarie 2021.

Leo IANCULESCU 26 - februarie - 2021

One Response so far.

 1. Mirela spune:

  Galațeanul Roşu Victor, aflat într-o stare juridică deloc de invidiat, deoarece a mai fost condamnat, e, probabil, acum, mult mai roşu de mânie, întrucât asupra capului său s-a abătut o altă năpastă.

  Procurorul de caz de la Parchetul local Galaţi i-a întocmit un rechizitoriu prin care l-a şi trimis în judecată sub acuzaţia de înşelăciune în formă continuată.

  Asta, cum spuneam, în condiţiile în care nu era uşă de biserică şi mai fusese condamnat, în 2001, printr-o sentinţă a Tribunalului Galaţi, la o pedeapsă cu închisoarea pe o perioadă de cinci ani, rămânându-i şi un rest de zile de penitenţă, neexecutat, de 657 de zile.

  Acum, conform documentului amintit al Parchetului, e acuzat că, în perioada 2008-2009, prin folosirea de nume mincinoase („Ivaşcu Marian”, „Ionescu Mihai” sau „Rusu Viorel”) a indus în eroare trei persoane cărora le-a promis că le va uşura demersurile în vederea obţinerii unui permis de conducere sau că le va procura autoturisme din străinătate la un preţ mai avantajos faţă de cel practicat pe piaţa românească, pretinzându-le, în schimb, sume frumuşele de bani.

  Aşa de exemplu, la un moment dat, gălăţeanul Daniel M. dorea să aibă o maşină second-hand din străinătate, scop în care a şi făcut un credit bancar de nevoi personale. Cu aproximativ 4.000 de euro ar fi vrut să cumpere un Opel Astra Clasic din Germania.

  A dat peste întreprinzătorul Roşu Victor, care, fără a mai intra în detalii, l-a convins pe potenţialul client că e în stare să facă rost de acea maşină. L-a pus pe Daniel M. să completeze un aşa-zis contract tip de vânzare-cumpărare, act în care a trecut numele cumpărătorului, caracteristicile autoturismului şi termenul de livrare care urma să fie înaintea sărbătorilor de iarnă.

  Dar, cum nimic nu e gratis, Roşu Victor i-a cerut clientului şi 1.150 de lei (250 de euro) necesari, chipurile, pentru înmatricularea autoturismului în Germania. Mai apoi, i-a cerut cumpărătorului 9.600 de lei pentru achiziţionarea maşinii care urma să intre în ţară pe la Curtici.

  Roşu Victor l-a purtat apoi pe cumpărător, sub diferite pretexte, pe la Ianca, de unde ar fi trebuit să ajungă la Curtici, dar nimic nu s-a mai concretizat, iar Roşu Victor a dispărut complet.

  Acesta din urmă umbla cu un faimos Renault Scenic şi a dispărut doar numai până a fost prins. Are 45 de ani, a mai păcălit o persoană, cu 14.500 de lei, căreia trebuia să-i facă rost de un apartament ANL; are, cum spuneam, şi antecedente penale, aşa că, acum, în instanţă, va avea doar… circumstanţe agravante.

  Noul asociat a-l lui Edy Minjineanu in COMAT S.A.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...

Guvernul Ciucă ia

Eficientizarea companiei TAROM, continuarea procesului de modernizare a infrastructurii aeroportuare ...

Având şapca lui Le

Dacă intraţi pe siteul Impact-est şi daţi căutare, sus ...