logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022

Tot repetăm asta: cu cât o localitate, fie ea şi municipiu, este mai îndepărtată de centrul de putere instituţională şi politică, cu atât mai mult poliţiştii, procurorii, judecătorii şi şefii din diseminate se simt ca peştele în apă şi acaparează prin rapt, trafic de influenţă, ameninţare şi şantaj, afaceri, averi, staţii peco, spaţii de producţie, bunuri imobiliare, astfel încât devin mai bogaţi decât cei care fac afaceri la vedere încă din 1990.
Iar dacă cineva li se opune este prins la mijloc în acest cerc, i se fabrică dosare pentru fapte închipuite, devine ţintă şi ajunge să vorbească singur.
Acum, aici, ne vom ocupa de cazul familiei comisarului-şef Florin Balcan, pe atunci comandant al Poliţiei Tecuci, acum doar viitor candidat din partea pesede ca primar al aceluiaşi Tecuci.

Cu o vacă şi un bou, sau o oaie şi-un berbec, poţi închiria păşune de la stat!

Avem în faţă lista oficială cu persoanele care aveau închiriate păşuni, în anul 2014, de la Primăria Tecuci. Iată-le: Ioan Leoca – 35 ha, Leucă Vasile – 30 ha, Ionel Mandea – 17,5 ha, Neculai Masier – 27 ha, Constsantin Tiron – 8 ha, Primăria Tecuci – 374 ha şi, cu voia dumnevoastră, ultima pe listă, Adriana Balcan – 30 ha.
Păşunea publică este situată dincolo de cartierul Bălcescu, unde terenul este ca-n palmă şi unde înainte de 1989 erau ferme legumicole şi cerealiere. În vacanţele de la liceu ştiu că mergeam acolo la prăşit, aduşi de la Ţepu cu remorca şi tractorul. Dar asta e, când vrei otteri şi blugi polonezi!
Să revenim la boii şi vacile noastre. Cred că este limpede că pentru a putea închiria atâţia ani la rând o păşune aparţinând domeniului public, este musai să deţiişi animale ierbivore. Sursele noastre mici din Tecuci ne spun că, totuşi, familia comisarului-şef şi comandant al Poliţiei Municipale ar deţine nişte grajduri şi saivane în acea zonă a oraşului. Dar nu este târziu să ne edifice chiar familia ex-comandantului, sau chiar Adriana Balcan, expediindu-ne un punct de vedere pe adresa de mail geluce@yahoo.com.

O miză e şi subvenţia de 139,39 euro pe hectar.

Chiar dacă nu ai ce mulge fiindcă nu ai animale, un gheşeft tot faci, fie şi numai cântând la fluierul piciorului de-a lungul şi de-a latul păşunii statului. De pildă, în anul 2014, subvenţia acordată din banii publici ai Uniunii Europene a fost de 139,39 euro pentru un hectar.
Iată, familia ex-comandantului Balcan a încasat anual o subvenţie de 4181,7 euro fără să o doară în bască şi în batic, fără să miroase a bălegar şi a lapte, ori să tundă oaia şi berbecu, ca alde nen-su Alecu!
Asta până s-a învârtoşat ţăpeanul (consăteanul meu) Daniel Ţuchel, fost primar al Tecuciului între 2012 şi 2016, şi le-a reziliat contractele acelor şmecheri, redând păşunea domeniului public şi deţinătorilor de animale în viu, nu pe hârtie. Dar, totuşi ăştia, având un spate ca al comandantului Poliţiei Tecuci, cum era pe atunci Florin Balcan, au făcut acţiune în instanţă împotriva primarului Ţuchel, pentru rezilierea abuzivă a contractelor de închiriere. Bineînţeles că srâns uniţi fiind în jurul centrului de putere Balcan, toţi şase chiriaşii au avut câştig de cauză. Şi bine ghidonaţi de soţul Adrianei Balcan, toţi au făcut plângere împotriva primarului la DNA-ST Galaţi, fiindcă la mijloc erau fonduri europene. Desigur că Daniel Ţuchel nu a luat păşunile acasă la el, adică în vila situată în apropierea Primăriei Tecuci, el au redat-o în circuitul celor în drept, aşa că DNA-ST Galaţi nu a avut ce să facă, chiar dacă în dosar au fost multe mizerii despre care am scris, una dintre ele fiind a secretarei Primăriei care nu-şi mai recunoştea semnătura de pe documentele de reziliere a contractelor de închiriere a păşunii publice.
Aşa că votaţi, măi, tecucenilor (locul naşterii mele) pesedeul lui Florin Balcan, că o să ajungeţi în sapă de cauciuc, nu de lemn ca acum cu primarul Florin Hurdubaie şi Vrăbiuţa sa, penelizdă de formă. Că pesede nu-l mai vrea pe al ei Vrăbioi, de aia încearcă ea să-l cuibărească drept candidat al rătăciţilor de penelişti din Tecuci, care deja au preluat ştafeta cu „muie psde” şi aleargă cu ea tot pe loc, pe loc, pe loc!

Gelu CIORICI 24 - ianuarie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...