logoImpact EST nr. 893 - 27.11.2021

Va urma un lung serial pe această temă a distrugerii ca la manual, manual editat, în cazul de faţă, de către Banca Română pentru Dezvoltare-Groupe Societe Generale (BRD-GSG), prin care vom arăta cu documente necontrazise de către reprezentanţii BRD – Sucursala Galaţi, cum a fost distrusă o companie din Galaţi, căreia banca cea prea-îndestulată i-a cerut insolvenţa, când firma METROPLEX SRL Galaţi avea de încasat de la parteneri, suma de 1.470.000 USD, aspect cunoscut şi de BRD-GSG Galaţi. Cazuri asemănătoare, lucrate după acelaşi manual intern, editat de către aceeaşi BRD-GSG Centrală, îşi aşteaptă rândul pentru a ieşi în faţa opiniei publice prin intermediul săptămânalului, print şi online, Impact – est. Şi AGRIBAN SRL – Berheci, comuna Gohor şi Arta Vinului SRL Focşani au încasat-o după acelaşi manual, şi sunt petenţii ziarului. Asta din cauză că şi antreprenorii acestor două companii cu capital integral românesc, s-a încăpăţânat să nu piară la un ordin nescris.
Desigur, şi BRD-GSG este o bancă românească, dar acum cu capital străin, căci a fost una din condiţiile intrării României în UE. Mai nou, aflăm că aceeaşi BRD a achiziţionat 20% din acţiunile CEC Bank, singura bancă unde acţionar era doar statul român.
Dar, să revenim la cazul METROPLEX SRL Galaţi, care va ţine pagina unu a Impact-est multe ediţii de aici înainte.
Nu vom solicita BRD-Sucursala Galaţi un punct de vedere, întrucât actele de control ale Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, prin care sunt însuşite toate cele reclamate de către administratorul Metroplex, nu au fost contrazise cu documente de către reprezentanţii BRD-GSG Bucureşti, semn că au fost acceptate.

Un scurt istoric al SC Metroplex SRL

Compania a fost înfiinţată în anul 1994 şi are capital integral privat, avându-i ca acţionari pe soţii Andrei, Viorel şi Marilena. Obiectul principal de activitate al societăţii Metroplex este comerţul cu materiale de construcţii. Numărul mediu de salariaţi, până în 2015, a fost de aproximativ 10. Cele mai relevante plăţi ca taxe şi impozite către bugetul consolidat al statului, au fost între anii 2008-2015. Cu titlu de TVA au fost plătite în vamă peste 15 milioane de lei, iar direct la AFP, circa 2,5 milioane de lei. Ca impozit pe profit, firma a plătit circa 242.000 lei, iar cu titlu de impozit pe salarii şi contribuţii sociale, peste 680.000 lei. Dar veţi vedea că cel mai mare beneficiar este BANCA-STAT ÎN STAT.
Între anii 2005-2015, Metroplex şi-a derulat rulajul operaţional prin BRD-GSG -Sucursala Galaţi, îşi continuă şirul istoriei, Viorel Andrei, fostul manager al firmei, acum administrată de un administrator judiciar. Din anul 2008, banca a început efectuarea unor manevre DOLOSIVE, adică prin modificări şi omisiuni ale unor operaţiuni neprezentate partenerului, în scopul obţinerii unui profit ilicit. Prin rostogolirea până în 2015 a acestor operaţiuni, banca a urmărit falimentarea şi distrugerea societăţii mele, fapt materializat în 2017, când BRD-GSG a solicitat deschiderea procedurii insolvenţei pentru SC Metroplex şi executarea asociaţiilor-garanţii ipotecari ai companiei, mai punctează Viorel Andrei.

Când ceri insolvenţa unui partener care are de încasat 1.470.000 USD, înseamnă tot manual intern!

Parcurgem memoriul depus la redacţie de către reprezentanţii Metroplex Galaţi şi nu se poate să nu observăm că şi în cazul acesta a fost folosit indigoul, căci în 30 de ani de jurnalism am investigat sumedenie de speţe asemănătoare.
Desigur, distrugerea capitalului autohton nu poate fi făcută fără sprijinul unor salariaţi care maculează Justiţia al cărei rol şi importanţă definitorie le-am susţinut constant. Sigur, şi în acest caz ajungem la salariaţi ai ei, căci nu-i putem numi reprezentanţi ai Justiţiei, pe anumiţi judecători.
Aşadar, după admiterea procedurii de insolvenţă, în condiţiile arătate în intertitlu, petentul nostru opinează că a fost una ad-hoc, din cauză că aşa-zisa creanţă este una aparentă, susţinută de bancă doar cu o cartotecă „fabricată” intern, astfel de înscrisuri „neavând valoare juridică sau fiscală”, adaugă petentul nostru. Desigur, acum după alt manual, cel al UNOR lichidatori judiciari, neam cu Arcul de Triumf, toate apărările societăţii Metroplex au fost respinse sau interpretate eronat, cu un scop premeditat. Degeaba a fost contestată creanţa, care de la „aparentă” a fost trecută la „garantată” în tabelul preliminar de către administratorul judiciar desemnat de către judecătorul sindic, în persoana juridică STI SPRL Iaşi, firmă de insolvenţă administrată de către Lenuţa Boicu. Printre boscheţi se vede că Lenuţa B. este cumătră cu judecătorul sindic din dosarul de insolvenţă al Metroplex, Sorina- Mihaela Luchian, a cărei fiică a fost botezată de către cea care avea să primească în dar lichidarea unei firme cu un trusou deloc de neglijat!
De aia şi insolvenţa a fost încuviinţată cu lejeritate şi pe repede înainte, chiar dacă în dispozitivul sentinţei consemnează documentele cu care petentul nostru şi-a apărat firma de lucrăturile de manual ale BRD-GSG.
Şi ştiţi care este culmea insolvenţei în acest triunghi al Bermudelor?! Că în 13.07.2012, Metroplex şi-a achitat toate datoriile la contractul 312 încheiat cu BRD-GSG Sucursala Galaţi, aspect probat cu documente de către Viorel Andrei, cel ce refuză să se alinieze şirului de umiliţi de către băncile româneşti cu capital majoritar sau total străin, care au pârghii cu multe zerouri încât să ne înfrângă din orice poziţie, cu sprijinul unor compatrioţi ajunşi în poziţii cheie, mai ales în sistemul judiciar.

După un model patentat, intră în horă executorul judecătoresc

Sigur că odată împins pe tobogan, primeşti încă un brânci prin braţul armat al celor ce formează PUTEREA de a ne privi pe noi contribuabilii, antreprenorii mai mici sau mai mari, care alimentăm bugetul consolidat al statului, din care şi ei primesc lefurile şi pensiile speciale, de a ne privi ca pe nişte VIERMI.
(Am scris cu majuscule, întrucât este un citat din dialogurile la mesele dintre EI.)
Aşadar, la solicitarea BRD-Sucursala Galaţi, Biroul Executorului Judecătoresc „Badiu Florin” a demarat în forţă un dosar execuţional pentru asociaţii firmei – -persoanele fizice Andrei, Viorel şi Marilena.
Sigur, putem spune că asta este procedura, dar petentul nostru demonstrează cu documente că BEJ „Badiu Florin”, ginerele UMBREI de pe Palatul Justiţiei din Galaţi, a acţionat fără a verifica valabilitatea şi validitatea documentelor prezentate de către BRD Galaţi, respectiv a contractului de ipotecă nr. 1511. Acest titlu, demonstrează petentul nostru, este lovit de nulitate absolută şi nu mai produce efecte juridice din anul 2011, după pierderea autenticităţii conţinutului.
Familia Andrei face referire la o ipotecă autentificată notarial în anul 2009, dezmembrată prin radierea unui imobil din conţinut, fără a mai fi actualizată notarial , după radierea din 2011.

DIICOT-ST Galaţi ştie!

În urma solicitării Metroplex în dosarul civil de contestaţie la tabelul preliminar, de prezentare de documente cu putere juridică sau fiscală în susţinerea aparentei creanţe, BRD a înţeles să depună tot felul de acte cu menţiuni diferite faţă de cele iniţiale prezentate firmei Metroplex. Reprezentantul aacesteia, petentul nostru care a sesizat falsurile în registru şi hărtiile interne ale BRD Sucursala Galaţi, a sesizat DIICOT-ST Galaţi. Şi tot după ce a prins aceste hârtii interne, fără valoare fiscală şi juridică, a fost sesizată şi Direcţia Generală Antifraudă din cadrul ANAF, constatările inspectorilor care au descins în control la BRD-GSG Bucureşti îngenunchind banca, sumele depistate prin care METROPLEX a fost spulberată din afaceri, fiind mult mai mari.
Aşa că urmează ediţii de foc.

A consemnat, Gelu CIORICI 17 - iulie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...

Guvernul Ciucă ia

Eficientizarea companiei TAROM, continuarea procesului de modernizare a infrastructurii aeroportuare ...

Având şapca lui Le

Dacă intraţi pe siteul Impact-est şi daţi căutare, sus ...