logoImpact EST nr. 893 - 04.12.2021

Un grup de membri ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Galaţi (AJVPS) a ales să devină petentul Impact-est, pentru a-şi exprima nemulţumirea privind anumite decizii care se iau de către conducerea Asociaţiei, privind cheltuirea fondurilor guvernamentale, a veniturilor provenite din cotizaţiile membrilor, a achiziţiilor, adică lipsa de transparenţă, site-ul AJVPS fiind nefuncţional, cel care l-a realizat plecând pe lumea cealaltă cu tot cu parolă.
Ca de obicei, conform conştiinţei profesionale, am avut un dialog şi cu partea acuzată, respectiv directorul Asociaţiei, Adrian Alexandru. Omul, care a fost o vreme şi şoferul unuia dintre directorii AJVPS, ştie totul ca pe propriile buzunare, întrucât a răspuns întrebărilor petenţilor mei, prin mine, fără să consulte vreun înscris sau vreun document. De aia şi este membru ALDE şi chiar consilier judeţean.

MADR a dat despăgubiri, luându-le!

Normal că totul pleacă de la bani, ca-n orice sărăcie. Aşa s-a trezit Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), împins de practicile UE ,că poate fi şi samaritean. Aşa că a alocat sume de bani societăţilor comerciale care au în proprietate sau în exploatare, cu titlu de despăgubiri, celor care deţin astfel de domenii piscicole. În anii 2008, 2009 şi 2010, invazia pelicanilor a făcut ravagii în amenajările din domeniul pisciculturii. De o sumă în cuantum de 1.028.760 a beneficiat şi AJVPS Galaţi, pentru despăgubirea pagubelor de la balta Maţa-Rădeanu, din zona Cavadineşti. Un piţifelnic cu mânecuţe din minister s-a trezit că AJVPS nu avea dreptul la astfel de despăgubiri, Asociaţia fiind asimilată cu un ONG şi nu cu o societate comercială. Aici este şi grava greşeală a preşedintelui Cristian Dima şi a directorului de pe atunci, Vladimir Talpeş, căci încă din vremea mandatului lui Alexandru Ioanovici, ca director al AJVPS, a fost înfiinţat SRL-ul RAREŞUL, cu acţionar unic Asociaţia. Deci, acele despăgubiri trebuiau solicitate prin această societate comercială, nu printr-o asociaţie care funcţionează după legila ONG-urilor.
Ministerul s-a adresat instanţei de judecată pentru recuperarea despăgubirilor acordate nelegal (băi, între noi fie vorba, pelicanii nu au obligaţia la un asemenea hal de discernământ!). El înghite ca pelicanul tonele de peşte, fără să-l mustre inconştiinţa că balta este a unui ONG sau a unei SRL. Îl doare fix în guşă.
Şi după un proces care a durat între 2015 şi 2020, instanţa a decis că AJVPS Galaţi este bună de „plătică”! MADR a pus hotărârea în executare prin Administraţia Finanţelor Publice a Judeţului Galaţi, eşalonând restituirea debitului în tranşe lunare egale, de circa 18.000 de lei.

O Asociaţie bogată, dar cu banii luaţi

Bun, dle Alexandru, dar banii pentru ceea ce au înghiţit pelicanii, unde-s? Păi în conturi mai avem vreo 200.000 de lei, iar 470.000 de lei au fost rezervaţi ca scrisori de garanţie bancară (S.G.B.) pentru cele 35 de fonduri de vânătoare ala AJVPS Galaţi. Noi am prelungit concesionarea acestor fonduri pe perioade cuprinse între şase şi 16 ani, de aceea a fost nevoie de acele S.G.B.-uri.
Dar, mă rog, asta a fost greaua moştenire a fostului director, Vladimir Talpeş.
Acum suntem nevoiţi să supravieţuim din cotizaţiile celor 643 de vânători şi 5.400 de pescari. Am mărit cotizaţiile cu 10% doar pescarilor.
Dar se trăieşte bine din patrimoniu, nu?, întreb eu.
Ehei, avem un poligon de tir la Smârdan, cel mai modern din ţară, totul automatizat şi amenajat la cinci stele, cum v-au spus cei care au reclamat. Şi, da, nu-l putem înstrăina, căci este al SC Rareşul SRL.
În patrimoniu avem acest sediu de pe strada Brăilei (superb amenajat şi o linişte de staţiune de odihnă şi de tratament – n.a.), la parter avem un spaţiu închiriat unei firme care organizează evenimente, dar acum…e jale, avem balta Maţa-Rădeaunu cu un luciu de 714 hectare de apă (cea mai modernă din ţară), zonă dotată cu locuinţă de serviciu, magazie de 500mp, două staţii de pompare, chit că a fost falimentată o dată cu PESCOGAL, şi mai avem 350.000 de hectare fond de vânătoare, un sediu central la Tecuci…

Pelicanul a lovit cu manta în paznici!

Odată cu executarea silită a conturilor, conducerea AJVPS Galaţi a fost nevoită să renunţe la 10 dintre paznicii fondurilor de vânătoare, trei alegând şomajul, ceilalţi şapte, disponibilizarea. Sigur, nu pierdem aceste fonduri de vânătoare, căci asigurăm paza lor prin ceilalţi paznici rămaşi. Sigur, au salariul minim pe economie. Iar noi adăugăm şi că sunt membri ALDE.
Sigla acestui partid fătat fără certificat de naştere, este atârnată ca un cordon ombilical pe toate gardurile şi caselor celor 35 de paznici de vânătoare. Că lor le e drag cubul Tăriceanu şi umbra alungită, Dima.
Vom reveni în ediţiile viitoare cu dezvăluiri picante din mandatul de director al AJVPS Galaţi, al dr. ing. piscicol Vladir Talpeş, despre cum a ajuns Cristian Dima preşedinte, despre fuga de la baltă, în izmene, a lui Neculai Şelaru, despre omoruri prin imprudenţă şi despre alte pelicanisme invadatoare.

Gelu CIORICI 9 - aprilie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF