logoImpact EST nr. 855 - 25.01.2021

O „banală” şedinţă a acţionarilor a stârnit un cutremur ce a zdruncinat din temelii grupul Chelu. Fatidica zi de 20 septembrie 2017 a produs o mişcare în administrarea ELECTROARGEŞULUI care a cam scos garda veche din joc. Cărţile se pare că nu sunt prea norocoase, lovitura primită fiind foarte bine livrată sub centură. Punctul cel mai vulnerabil se găsea în cifrele din contabilitatea societăţii. Cifrele sunt bine ascunse de ochii indiscreţi ai celor din afara grupului, protejate şi de un sistem de auditare sau cenzorat.
Suspans, mister, lovituri sub centură, totul coexistă şi se practică atunci când în joc sunt sute de milioane de euro. Apar dezvăluiri despre afaceri cu sume fabuloase, fraude de nevisat, totul ca într-o uriaşă horă de furăciuni. Acum vreo cinci luni, prin luna mai, anul curent, consideram că a avut loc o lovitură-şoc în bătălia pe averea lui Chelu, fapt ce viza îndepărtarea de la conducerea ELECTROARGEŞULUI a directorului general, Gavrilă Ion, şi numirea în postul respectiv a şăgalnicului gălăţean Robert Zisu, mare specialist în promovarea unguentului hemoroidal ,,Hemo Treat”. Se pare că unguentul respectiv nu i-a folosit prea mult noului director general Robert în tratarea profundelor ulceraţii ce măcinau ELECTROARGEŞUL de vreo 4-5 anişori, mai ales după moartea bossului Chelu. Ne-am dat seama că totul nu a fost o joacă cremoasă, ci ceva bine gândit, premeditat, vizând o uriaşă răsturnare de situaţie, cu consecinţe fabuloase privind gruparea Chelu, asta în sensul incriminării acesteia.

De ce ţi-e frică, nu scapi!

Grupul Chelu s-a bazat în toată activitatea sa pe lipsa accesului la informaţiile contabile a celor ce nu făceau parte din gaşca mafiotă. De aici şi practica lor de a numi cenzori numai din rândul lor sau, auditor, un om de casă. Vezi situaţia firmelor de audit a familiei Munteanu cu peste 40 de societăţi ale grupului Chelu auditate.
Cum-necum, a a fost de-ajuns ca cineva să pătrundă, parţial, în misterele fraudelor grupului. Culmea, cel ce a intrat în aste taine ce până mai era păreau intangibile, este tot un gălăţean, Ştefan Constantin.

Întoarcere ca la …Ploieşti

Prin mai, 2017, ,,lupii tineri” numiţi la conducerea ELECTROARGEŞULUI vroiau să-i pună în cârcă o ,,mică” sumă de vreo 12.720.000 euro fostului director general Gavrilă, sumă cu care acesta ar fi prejudiciat societatea prin managerierea defectuoasă. Brusc, totul s-a întors ca la Ploieşti. Când am observat că în consiliul de administraţie al Electroargeşului a pătruns un personaj marcant al grupului Chelu, în speţă, Mihalcea Petru, am crezut, cu toţii, (toţi care cunosc cam care este treaba în cadrul grupului Chelu), că s-a făcut un blat, nu de bucătărie, ci un pact al noilor veniţi – în speţă, Stefan Constantin, şi cei doi tineri lupi: Vasilache Marius şi Zisu – cu vechea gardă, hârşâită în cele rele, implicată, până peste cap, în fraudele comise.
Adunarea Generala a Acţionarilor din 20 septembrie 2017 a numit un nou consiliu de administraţie. Noutatea ar fi că noul consiliu format are în componenţă trei persoane fizice şi două juridice.
Persoanele fizice sunt Ştefan Constantin, Tudor Dumitru şi, surprinzător, şi nu prea, rămâne şi veteranul Gavrilă Ion. După ce în mai, anul acesta, i se arătase cartonaşul roşu pentru funcţia de director general, se credea că acesta va reveni în forţă. N-a fost să fie aşa.
De ce? Simplu! Alături de Ştefan Constantin, şi alte două personaje, sunt gălăţeni, în speţă: reprezentanţii celor două firme bucureştene CONSTANTIN RELATIVE INVESTMENT SRL Bucureşti şi BENJAMINES UNITED SRL Bucureşti. Reprezentanţii acestor două firme sunt Vasilache Valentin-Marius şi Dumitrache Silviu Bogdan.

Prejudicii de aproape 15 milioane de euro, doar pentru o perioadă de doi ani

Iată un raport devastator pentru vechea gardă din grupul Chelu.
Constantinescu Gabriel, considerat noul lider al grupului Chelu, se dă rănit.
Avem acuze la adresa lui Brânză Mihai şi Alexe Marinescu, privind devalizarea AMPLO SA Ploieşti, cu peste 2.500.000 lei, cu complicitatea lui Gabi Constantinescu.
Învinuiri şi acuze devastatoare la adresa fostei ,,mâini drepte” a lui Chelu, Gabi Constantinescu, aduse de Ştefan Constantin. Acuzaţiile aduse lui Gabriel Constantinescu vizează firmele pe care acesta, prin maşinaţii diverse, a ajuns să le controleze: MORĂRIT PANIFICAŢIE SA ROMAN, MOBILA SA RĂDĂUŢI, MECANICA ROTES, GALFINBAND SA Galaţi.
În raportul prezentat se vorbeşte despre implicarea Rîmar Doina în numirea d-nei Albu Valeria ca director adjunct ELECTROARGEŞ, aceasta din urmă fiind omul de bază a d-nei Rîmar Doina, cea care păstoreşte cu multă abnegaţie pentru interesele grupului pe la FAVIL SA şi Vilcart SRL, judeţ Vâlcea.
Raportul prezintă un aspect legat de practica contractelor fictive de muncă la Electroargeş, practică pe care sărmanii membri ai grupului Chelu au practicat-o şi o practică într-o veselie de zeci de ani pe la toate firmele în care şi-au băgat coada, aşa pentru îmbunătăţirea veniturilor. Doar în vreo doi ani pe astfel de contracte fictive s-au plătit salarii pentru Rîmar Doina, Paraschiv Veronica, Constantinescu Gabriel, Ala Procopenco, o modică sumă de vreo 1.600.000 lei, respectiv 355.000 euro.

Debite nerecuperate: un milion de euro?

O să venim cu dezvăluiri despre debitele nerecuperate de peste 3.700.000 lei de la societăţi precum COMRIMET SA Galaţi – administrată de Mihalcea Petru, ZORDER BIG SA Galaţi – controlată de Ala Procopenco, VULTURUL SA Comarnic – butonată de Rîmar Doina şi nepoţelul ei, Cătălin, NEW DEZVOLT CONSULTING şi SUREXCOMP SA controlate de Gabriel Constantinescu, prejudiciul estimat fiind de peste 820.000 euro.
Despre uriaşa fraudă cu terenurile ALPROM SA Piteşti, fabrica de mobilier care a fost devalizată şi decapitată de Chelu Cătălin, dar care fabrică se poate spune că l-a adus în cătuşe pe el şi locotenenţii lui.
Astfel, în 14.11.2013 s-a achiziţionat 34.064 mp teren şi clădiri în suprafaţă de 7.604mp, contract ce nu a fost încheiat în formă autentică nici până la aceasta dată, suma fiind în schimb plătită.

Un Gavrilă de milioane de euro

Încheierea unui contract de vânzare-cumpărare făcută de Gavrilă Ion, în numele ELECTROARGEŞ cu SC ALPROM PITEŞTI (contract nr.1176/14.05.2013) viza o suprafaţă de 50.000 mp cu clădirile aferente, prejudiciul estimat este de 22.500.000 lei, aproximativ 5.000.000 euro. Implicaţi în această mascaradă sunt Constantinescu Gabriel şi Brânză Mihai. Alexe Marinescu şi Brânză Mihai, revocaţii de la AMPLO SA Ploieşti, au creditat GALFINBAND SA Galaţi cu 6.700.000 lei, producând, celor de la AMPLO, indisponibilităţi băneşti care au contribuit la scăderea producţiei cu peste 40%. La GALFINBAND SA Galaţi este vizat din nou…Gabriel Constantinescu.

Misterul firmei din Piteşti

Prin implicarea unei firme din Piteşti, SC AHP BUILDING VISION SRL, J03/974/2010, Str. Simion Barnuţiu nr. 13, s-au efectuat plăţi de peste 7.000.000 lei pentru lucrări care nu au fost recepţionate, toate cu mult peste preţul pieţii. Volumul acestora nu sunt cuprinse în planul de investiţii şi neaprobate de AGA ELECTROARGEŞ.
Prejudiciul creat în acest fel este de peste 3.500.000 lei.
Un alt prejudiciu – de peste 4.500.000 lei (1.000.000 euro) – reuşit de către trioul Constantinescu Gabriel, Gavrilă Ion şi Chirilă Gheorghe în relaţia cu SC CARBOCHIM SA Cluj, ne uluieşte, căci nimeni până acum nu şi-a pus problema de ce s-a ajuns la această situaţie. Deasemenea s-a depistat crearea unui prejudiciu de peste un milion de euro, în urma înţelegerii dintre Constantinescu Gabriel, Alexe Marinescu şi Brânză Mihai ca urmare a vânzării unui pachet de 29%, din cel de 44% deţinut la SC MORĂRIT PANIFICAŢIE SA Roman, către Smadu Valeriu Mihai. Implicaţi în murdara afacere de la Roman sunt şi Mitu Ionel, Lupu Florentina, cea care a declanşat un teribil conflict între membrii grupului Chelu. Se pare că acest Smadu Valeriu este un banal pion, băgat la înaintare de adevăraţii beneficiari ai tranzacţiei amintite. A fost şi el ,,mânjit” cu vreo 5.000 de euro, sumă ce reprezintă un contract fictiv de colaborare pentru pretinse servicii de consultanţă în tehnologia informaţiei, contract semnat tot de Gavrilă Ion. Per total se estimează un prejudiciu preliminar de 66.294.000 lei, adică 14.720.000 euro, urmând să se facă şi evaluarea celorlalte hoţii.

Epilog

AGA din 20 septembrie a însemnat o lovitură sub centură pentru grupul Chelu. O zi neagră, despre care, probabil, mult timp îşi vor aduce aminte. A început cu soare şi s-a terminat cu o mare supărare. Pentru unii.
(va urma)

Analistul de serviciu 29 - septembrie - 2017

12 Responses so far.

 1. Sorin P. spune:

  Acest individ are fata de mafiot si este un mafiot, mai are doi frati, Marius si George pe care i-a implicat in afacerile murdare ale lui Chelu dar au tras la greu pe turta lor.
  Au un srl, Geochis SA in Sendreni pe care lau bagat in sumedenii de afaceri necurate.
  Toti au bani la greu, unul din ei Marius cind se imbata prin Sendreni la circiuma se lauda ce tare este si ce bani au ei.

  • Florin M spune:

   Sorin nu ne cunoastem dar acel baiat Marius C a muncit foarte milt la viata lui,ca sa aiba banii.Cand altii ca tine care isi dau cu parerea mergeau prin cluburi si discoteci el a muncit cate 16 ore pe zi de la 19 ani

 2. Lazar spune:

  acesta figura ca datorând aproape 90 miliarde lei vechi la Finante acum 2 ani. Nu cred ca a platit vreun leu, ca asa e regula pentru astfel de indivizi. Tot cei amarâti sunt buni de plata pentru sume derizorii. Cineva urmareste ce fac astia de la Fisc?

 3. L C spune:

  De mama lui Chelu, această d-nă Rimar Doina, de care se scrie în articol, persoană pe care aţi prezentat-o în materialele cu moştenirea lui Chelu, ca fiind bunica cea bună din basme, am auzit şi cunosc multe. Nu este nici pe departe bunicuţa din Albă ca zăpada. A făcut ca şi feciorsu aceleaşi potlogării şi le face şi acum. Nepoata mea a lucrat ani buni la o firmă a acestor indivizi. Cum nu asculţi şi nu faci în hîrtii cum spun ei eşti dat afară imediat ca o măsea stricată. De trecut pe statul de plată la firme diferite în care sunt implicate aceste personaje se practică de ani de zile. Dar astea sunt mici copilării. Potlogăriile sunt uriaşe şi sunt complicităţi la nivel înalt. Cine are accesul la acte? Cine să verifice aceste aspecte? Cenzorii puşi de ei şi schimbaţi de la o societate la alta? Organele de la finanţe care vin, se uită, i-au şpaga şi pleacă(unii)? Vedeţi pe câte state de plată este trecută această bunicuţă care stă bine mersi într-o viloaică pe lângă Vâlcea. Toată ziua era pe Facebook, dădea reţete şi vorbea cât de ticălos şi ce criminal este acest personaj Constantinescu Gabriel, care l-a furat pe Cătălin, că a contribuit la arestarea lui şi l-a omorît cu zile. De vreo câteva luni bune şi-a schimbat atitudinea. Gurile rele vorbesc de un serviciu făcut de Constantinescu pentru nepotul ei în legătura cu accidentul mortal facut de juniorul Cătălin. Se pare că au devenit prieteni buni, aliaţi, tot la furăciuni. Acum de când cu acest Ştefan Constantin de care vorbiţi în acest articol, care a demascat doar o mică parte din marile ecscrocherii ale acestor indivizi, au devenit aliaţi. Banul este ochiul dracului de când lumea.

 4. Melania spune:

  Să nu doreşti să ai de a face cu o astfel de femeie. Perfidă, instigatoare, banul pentru ea este totul. N-a învăţat nimic din ceea ce s-a întâmplat cu fiul ei Cătălin. Unde l-a dus banul, dorinţa de a avea proprietăţi, bani etc.? S-a dus timpuriu, prea repede în lumea celor drepţi. Cu ce s-a ales? Un sicriu şi o cruce. A lăsat în urmă 10 copii cu 5 neveste neligitime, o bătălie cum rar s-a mai văzut pentru proprietăţile adunate. Doina, retrasă în ultima perioadă, până la decesul fiului, a intrat din nou în febra banilor, de parcă i-ar lua cu ea. S-a implicat în ultima perioadă în lucruri foarte urâte. Păcat că n-a înţeles nimic din drama fiului. Tragedia cea mai mare este faptul că se consideră mentor pentru Cătălin Chelu Junior. Mare greşeală! Fatală.

 5. Sergiu spune:

  Chiar credeţi că numai acest individ, Gabriel Constantinescu este capul tuturor relelor. Cunosc foarte bine situaţia multor din acest grup de indivizi. Stăpîna inelelor pe platforma de la Galgros este Ţîru Luminiţa. Cît a trăit Chelu asculta şi semna orice cerea el, parcă era robot. Aceasta este implicată într-o groază de societăţi. Ani de zile a fost administrator la FAVIL Vâlcea, a fost şi este de ani buni administrator la Galgros, ALTUR Slatina, Galfinband Galaţi, COMRIMET SA Galaţi, GALATEX SA Galaţi, SERVOLINE SRL Galaţi, CCC BLUE TELECOM SA Galaţi, SIGMATRUST SRL, C.I.T.TECUCI SA, PNEU SERVICE SA Galaţi , MECANICA ROTES Târgovişte, FRICOM SA Galaţi, MOBILA RADAUTI SA, CELULE ELECTRICE SA Băileşti, FARTEXIM SRL Galaţi, CONY SAT SA Galaţi
  etc. Jaf a făcut peste tot. Banii au orbit-o. Să vedeţi ce vilă şi-a tras în spate la DEDEMAN, ce jeep bengos şi-a luat, ce BMW i-a luat şi lui bărbat-su, care bineînţeles este înfipt bine la GALFINBAND Galaţi. A fost implicată în tranzacţiile frauduloase de la CCC BLUE TELECOM cu clădiri şi reţeaua de cablu, acele vânzări către Fricom şi Galatex, aspecte despre care s-a scris şi în Viaţa Liberă, cu acel prejudiciu de vreo 700.000 lei. Cercetează poliţia de atunci şi până când? Ca de obicei dosarele trenează până se uită total de ele, toată lumea mulţumită. Oare?
  Se pare că noul ministru de interne trebuie să ia taurul de coarne la Galaţi, şi nu numai, în ce priveşte dosarele acestui grup de indivizi. Nea Fătuloiu ne-a promis marea cu sarea în 2010 cu dosarele lui Chelu din ţară, dar a plecat şi ne-a lăsat ca-n târg. Despre sumele uriaşe încasate de aceasta de la chiriaşii de pe plarforma Galgros împreună cu Brânză şi cu Lupu Florentina vă trimit un material cuprinzător, cu date concrete, despre şpăgi şi alte asemenea lucruri, spaţiul acesta fiind mult prea mic. O să vă cruciţi!

 6. Gicaa spune:

  TRADUCEREA SI ADAPTAREA V-AU FOST OFERITE DE ACTORUL MIHALCEA PETRU ȘI REGIA DE CATRE DOMNUL IANCU VASILE
  VA MULTUMIM

 7. Gicaa spune:

  Va rugam sa ne spuneti de ce nu postati comentriul !!!!!???Ma scuzati de insistenta .. multumesc

 8. Alexe spune:

  Constantinescu Gabriel a fost şi este un mare mafiot. Toate lucrurile mizerabile Chelu le-a făcut cu acest individ. El a rămas cu foarte mulţi bani de la Chelu. Ca să se piardă urma banilor a trecut mulţi bani pe numele nevestei lui, o moldoveancă, Golovatii Mihaela, pe numele ei cumpărînd acţiuni la Mecanica Roteş. S-o întrebe poliţia de unde are plodoaica asta atîţia bani ? Stă bine mersi în ditamai vila în cartierul de vile din Vînători, să vedeţi cu ce masini merge el, nevastă-sa, nu servesc decît mercedesuri, bmw-uri. De ce nu li se confiscă acesti bani obţinuţi prin furtişaguri?

 9. s.a. spune:

  De ce toată lumea trage numai în acest Gabi Constantinescu? În toată gaşca asta a lor credeţi că el şi cu Chelu au făcut totul? Toţi au furat cît au putut în numele lui Chelu.
  Vedeţi cîte unul care se dă amărît, necăjit, da să vedeţi în cîte firme a figurat pentru ce sume extraordinar de mari au semnat şi cît au tras pentru ei. Unul care se dă necăjit tare este Iscu Ion, sub masca unui bătrînel ispăşit se ascunde un mafiot sadea. Cîte măgării a făcut şi acest om, dar să vedeţi ce casă si-a tras pe Traian vizavi de scoala 20, maşină, plimbat tare a fost omul ăsta. De unde a avut sumele uriaşe de bani cu care a cumparat IJPIPS-ul sau Prodprestul cum îi zice acum. De unde a avut bani să cumpere cîrciuma plimbă tava de pe Vultur colţ cu Traian? A se vedea jaful făcut cu Unisales Distribution şi Recal Sim, Interaction blue, firme înfiinţate cu Stan Maricel altă persoană de care ar trebui să scrieţi.Au luat miliarde de lei prin furtişag de la fabrica de ulei Argus din Constanţa. De ce nu scrieţi de un alt necăjit, Edy Mîjineanu. Asta a rămas cu o groază de bani împrumutaţi de la Chelu. Tare de tot este Luminiţa Tîru, care este administrator la foarte multe firme, prăduială mare a făcut această fătucă. Cred că Ţîru este o persoană mai tare implicată în mari potlogării decît Gabi. Ea merită un adevărat serial de scris, pe unde a fost, ce a făcut si ce face şi acum. Mai lăsaţi-o cu cel Constantinescu Gabi că o să-l faceţi victimă.

 10. Vlad Balâc spune:

  De ce nu spuneți în acest articol ridicol cum a reusit acest sTEFAN cONSTANTIN sa numeasca in functia de director general pe Robert Zisu?
  Raspunsul este simplu domnul Mihalcea Petru fiind in consiliul de administratie si a r fi trebuit sa isi exprime votul pentru sau impotriva din care sa reeiasa o pozitie clara privind obtiunea lui de vot el a ales o metoda „curvească”si in caruța si în teleguță” si sa ABTINUT DE LA VOT in acest fel prejudiciind clar interesele actionarilor a Electroargeșului
  Acesta este adevarul cum a reusit acest stefan constantin sa dețina controlul in Electroarges cu ajutorul acestui domn mIHALCEA

 11. Vlad Balâc spune:

  Oare care a fost beneficiile domnului mihalcea sa se abțina de la vot?
  Oare postul de la Braincof SA Braila în care este domnul mihalcea mebru C A a fost miza acestei abțineri de la vot?
  și sa și numeasca director general?
  Daca domnul Mihalcea Petru nu s ar fi abtinut de la vot si ar fi votat importiva numirii ca dir general a lui Robert Zisu alaturi de domnul Gavrila si Tudor acest stefan constantin nu putea sa preia niciodata conducerea societatii si sa dispuna dupa bunul lui plac fara ajutorul „păpușarului”mIHALCEA pETRU

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Corp nou de clădire

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de ...

Primarul Ionuț Puch

Elevii gălățeni vor primi burse duble și chiar aproape triple, ...

Pași de urmat la pl

Pași de urmat la plata taxelor și impozitelor prin www.ghiseul.ro Având ...

Opt blocuri vor fi m

Primăria municipiului Galați informează că opt blocuri de locuințe vor ...