http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2023, nr. 966 - 04.12.2023

Primăria municipiului Galați informează că a lansat în licitație publică un contract privind renovarea energetică a clădirii fostului cinematograf „Dacia”, din cartierul Micro 21, care va primi o utilitate pentru comunitate.

În principal, este vorba despre lucrări de reabilitare termică, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, reabilitarea sistemului de încălzire și de furnizarea a apei calde, modernizarea instalațiilor de iluminat, dotări pentru grupurile sanitare etc.

Valoarea estimată a contractului este de 7.789.863,91 lei fără TVA, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 24 noiembrie 2023.

Proiectul are asigurată o parte din finanțare, de circa 2,1 milioane de lei, prin PNRR.

După preluarea în urmă cu doi ani a fostelor cinematografe de la RADEF, Primăria municipiului Galați a reușit să obțină contracte de finanțare prin PNRR pentru derularea lucrărilor de modernizare a clădirilor fostelor cinematografe „Dacia”, „Flacăra” și „Țiglina”, care au ajuns într-o stare avansată de degradare.

În prezent, se analizează diverse posibilități privind destinația acestor clădiri. Astfel, în clădirea fostului cinematograf „Dacia” ar putea funcționa un centru de robotică, la „Flacăra” s-ar putea desfășura diferite evenimente socio-culturale, iar „Țiglina” ar putea găzdui Teatrul pentru copii și tineret.

(G.C.) 9 - noiembrie - 2023

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

OAMENI ȘI „CLIȘE

În arsenalul vorbirii stereotipe se înscriu şi clişeele conversaţiei politicoase, ...

CAMPIOANA NOASTRĂ.

O tânără gălățeancă minunată a reușit să demonstreze lumii întregi ...

Un model de Poet - g

Vasile Alecsandri, discurs în Senatul României 1879 DISCURS ŢINUT ÎN ŞEDINŢA ...