http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 988 - 20.07.2024

Departamentul de Stat anunță că perioada de înregistrare în programul Diversity Visa DV-2025 începe la data de 4 octombrie 2023 și se încheie la 7 noiembrie 2023. Programul DV-2025 se desfășoară exclusiv în format electronic și nu se percepe nicio taxă de înscriere. 

Perioada de înregistrare:  Transmiteți cererile de înregistrare pentru programul DV-2025 începând de miercuri, 4 octombrie 2023, orele 19:00 (ora României) și până marți, 7 noiembrie 2023, orele 19:00 (ora României).

Cum se desfășoară:  Departamentul de Stat va desfășura programul DV-2025 exclusiv în format electronic, inclusiv înscrierea. Nu se acceptă cereri în format pe hârtie. Cererile de înscriere în Programul DV-2025 se trimit electronic 

pe site-ul: dvprogram.state.gov

Taxe:  Nu se percepe nicio taxă de înscriere în programul Diversity Visa. 

Câte cereri de înscriere am voie să trimit?  Legea permite trimiterea unei singure cereri de înscriere în numele unei persoane pe durata perioadei de înscriere. Participanții care trimit mai multe cereri vor fi declarați ineligibili pentru acordarea unei vize de tip „Diversity Visa-DV”. 

Cerințele pentru înregistrare:  Instrucțiunile complete ale Programului DV-2025 se găsesc pe pagina publică a Departamentului de Stat la usvisas.state.gov/dv/instructions.

Reguli noi:  În anii precedenți, Departamentul a solicitat participanților principali să includă în cererea de înscriere datele aferente unui pașaport valabil la momentul înscrierii în programul DV. Participanții din acest an în program nu mai trebuie să dețină un pașaport valabil la data înregistrării în program.

Fotografia:  Participanții trebuie să transmită o fotografie făcută în ultimele șase luni care să respecte specificațiile din instrucțiunile programului DV-2025. Persoanele care trimit înscrieri care conțin fotografii transmise în programele anterioare sau care nu întrunesc cerințele, vor fi ineligibile pentru o viză DV.

Este foarte important ca participanții să păstreze numărul lor unic de confirmare până cel puțin la data de 30 septembrie 2025.  Cererile de înscriere trimise conform instrucțiunilor vor genera o pagină de confirmare, care conține numele participantului și un număr unic de confirmare a înregistrării pe care acesta ar trebui să o tipărească. Pagina de confirmare va conține informațiile pe care participantul le va folosi pentru a verifica electronic stadiul unei cereri de înscriere prin opțiunea„Verificare stadiu cerere de înscriere” (Entrant Status Check) la adresa de internet: dvprogram.state.gov. Numai participanții care dețin informațiile din pagina de confirmare vor putea verifica stadiul cererii lor de înscriere și, în cazul în care vor fi selectați, vor putea primi instrucțiuni cu privire la procedura de solicitare a vizei şi notificări cu privire la programarea lor la interviul pentru obținerea vizei. Un link pe pagina Entrant Status Check va permite participanților să recupereze numărul lor de confirmare prin introducerea adresei lor de email, a numelui de familie și a anului nașterii.

Selecția:  Începând cu data de 4 mai 2024, toți participanții din programul DV-2025, inclusiv cei care nu au fost selectați, vor avea posibilitatea să verifice electronic stadiul cererii lor de  înscriere, prin opțiunea Entrant Status Check, de la adresa de internet: dvprogram.state.gov, dacă cererea lor a fost selecționată.  Pe aceeași pagină, Entrant Status Check, participanții selectați vor putea găsi informații despre solicitarea vizelor DV și despre programarea interviului de viză atât pentru ei cât și pentru membrii eligibili ai familiilor lor.

Instrucțiuni:  Puteți regăsi instrucțiunile complete pe pagina de internet a Departamentului de Stat: usvisas.state.gov/dv/instructions

(G.C.) 6 - octombrie - 2023

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Din 22 iulie 2024 de

Începând cu ziua de luni, 22 iulie 2024, demarează o ...

Pensionarii români,

  O noutate apărută în legislaţia vizând acordarea pensiilor este aceea ...

Am acţionat în ins

De ce? Pentru că mi se încalcă drepturile de cetățean ...

Ultimul mare cărtur

Zi de mare tristețe pentru cultura română. Ultimul mare cărturar român, ...

A câștigat Spania!

A câștigat pentru că a venit la acest campionat european ...