logoImpact EST nr. 893 - 27.11.2021

Deşi ideea pare că îmbracă un caracter vetust, versatil sau, uneori chiar aliterat, din păcate este de o realitate extrem de evidentă, fiind vorba de fapt despre omul lacheu predominant în politichia românească. Slugă cu simbrie, acţionat cu soneria, sau, deseori, cu şuturi în fund, acesta improvizează un soi de egalitate în raport cu stăpânul, ţipă şi bate cu pumnul în masă, sau nu rareori în gura adversarului politic, dovedind, precum suzeranii săi, intransigenţă şi excitabilitate. Cineva l-a asemănat cu vâscul. Îl altoieşti, îi pui îngrăşăminte după indicaţii agrotehnice eminente, dar vâscul tot vâsc rămâne. Vrei să-l faci om, oferindu-i perspectiva redemţiunii, dar el nu are alt ideal, decât să iasă dimineaţa din dormitorul boierului, cu oala de noapte (cu mâner interior!) a acestuia în mână, fudul şi ţeapăn, convins de importanţa sa. Versatilitatea intervine în cazul în care îşi schimbă stăpânul. Şi în faţa acestuia îşi îndoaie coloana ne-vertebrală, îşi critică dur vechiul stăpân şi promite o devoţiune exacerbată noului jupân.
Despre slugoi-lachei se pot spune multe. Deocamdată atât.

GORING, GOEBELS ŞI HEYDRICH
NE VOR FACE ROST DE DRIC…

Din exemplul care va urma, nu mă-ndoiesc că vă veţi da seama cu uşurinţă la cine mă refer.
Se zice că, la o masă amicală, Goring s-a adresat revoltat lui Hitler, în felul următor: „E o jignire felul în care suntem trataţi de aceşti consilieri juridici”. Răspunsul lui Hitler a fost elecvent: „Totu-i o problemă de timp. Bătrânii aceştia vor folosi în curând limbajul nostru, altfel îi vom „înlătura”, iar locurile lor vor fi ocupate de oamenii noştri. Şi, nu după mult timp s-a întâmplat ceea ce avea să se intituleze „noaptea cuţiţelor lungi”.
Sau aşteptăm să intre în scenă REINHARD HEYDRICH. Doamne fereşte. Nu-i adevărat că ceea ce se întâmplă la vârful politicii româneşti, te poate duce cu gândul la tot felul de presupuneri. De doi ani şi jumătate legile ţării noastre în special cele ale justiţiei, se schimbă după cum visează stăpânul din Teleorman, iar poporul, dală-n mă-sa, n-are decâte să behăie cât vrea.

SĂ VADĂ ŞI TIMMERMANS
CUM SE JOACĂ-N TILIORMAN

Şi, ca moţul de la basca de clan fals să nu fie lipsit de preţiosul jeg, şleahta de slugoi comunişti, care a găsit poarta de la movila de gunoi a societăţii deschisă, s-a căţărat în buricul vârfului, dând din scurmuşuri în toate direcţiile. Când cei care conduc cu adevărat Europa au auzit de tâmpenia de la Bucureşti, cu dosarul penal deschis de pupila şefului de la justiţie, domnului TIMMERMANS, aşa, ca să vadă cine-i stăpânul, au fost dezactivate brusc toate crescătoriile de curci apoi au pus palma la gură, pentru că nu-i frumos să râzi în public. Părerea mea este că ar fi fost mai bine să-l dea pe mâna lui Codrin, sau a doctorilor fugiţi din spital fără bilet de externare, şi care îşi oblojesc ideile tâmpe în băncile parlamentului, Rădulescu-Mitralieră, sau Ba-cal-ba-şa. De unde deducem că România nu este săracă numai material. Cu spiritul şi intelectul suntem la pământ.

ÎNCĂ O STRIGARE
DE LA MANGAFALE:
CORUPŢIE, NU JUSTIŢIE

Situaţie fără precedent în România din punctul de vedere al Justiţiei, în urma hordonanţei de urgenţă (mama ei!) a lui Tudorel slugărel şi gaşca, şi adoptată în pas alergător de guvernul Dragnea şi slugoi, şi care, după ce a dat de râpă toată activitatea din Justiţie, s-a ajuns la concluzia că nici obedientul CCR nu a mai votat „pentru”, considerând-o o mare nerozie.
Şi când te gândeşti că urma să schimbe cele mai importante legi ale Justiţiei din România! Astfel, procurorii din parchetele republicuţei au fost convocaţi de C.S.M. pentru a-şi da cu părerea despre acest act normativ, total neconstituţional, după cum a afirmat Augustin Lazăr, Procurorul General al României. Ca efect al acestei idei năstruşnice (îi zicem aşa ca să fim blânzi), procurorii şi judecătorii din întrega ţara s-au revoltat şi au ameninţat cu sistarea integrală a activităţii. Începutul a fost făcut în data de 22.02.2019, de către şase dintre cele mai importante instanţe şi parchete din ţară, care au ieşit în faţa sediilor cu pancarte în mâini, ameninţând cu încetarea activităţii pe săptămâna în curs. Acestea sunt: Bucureşti, Cluj Napoca, Oradea, Timişoara, Sibiu şi Constanţa. Deocamdată.

TOADER ŞI CU GAŞCA LUI
AU PUS ROMÂNIA-N CUI

Cu veşnicul dosar sub braţ şi cu negii în bătaia vântului, şeful suprem de la Justiţie, şef atâta timp cât nu este chemat la ordin de alt şef cu mustăcioara tileormănească, şi iubită tânără, şi nu-i rade perdaful de rigoare, aflând ca la sfârşitul lunii Aprilie 2019, mandatul procurorului general Augustin Lazăr îşi dă obşterscul sfârşit, a dat buzna, tropăind din blacheurile de argint la „şefu”, pentru indicaţii. Trebuia musai găsit un înlocuitor în locul acestui individ netrebnic, care n-a răspuns pozitiv niciodată la comandă, chiar dacă ar fi trebuit să încalce legile. Răspunsul nu s-a lăsat aşteptat prea mult. Aveau pe ţeavă numele şi prenumele unei doamne judecător, absolut „independentă”, numită CORINA MÎNDRILĂ, cu care se pot face şi, mai ales, desface multe.
Păi nu domnia sa la judecat şi pe „Hitler” de Constanţa, care la ora actuală este abonatul permanent al plajelor din Madagascar, unde se relaxează omul, pentru că, nu-i aşa?, o sută de milioane de euroi nu-s uşor de şparlit. Sunt convins c-aţi înţeles că-i vorba de Radu Mazăre, cel pe care l-a condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare, pentru că doar atâta prevedea vechiul Cod penal. Că după aceea a fost condamnat la nouă ani cu executare, ce mare diferenţă…cârcotaşilor. Păi nu merită stimata doamnă Mîndrilă o funcţie cu mai mare responsabilitate şi un salariu pe măsură?

IA NU VĂ MA STROFOCAŢI
ŞI LA DNA LUAŢI !

Şi ca să nu creadă lumea că Tudorel şi cu PSD-ul au somn noaptea, şi că grija ca stăpânul Dragnea Livuşor să nu o primească pe Irinuca într-o cameră cu zăbrele la geam (a nu se înţelege zorele), ca nişte oameni gospodari şi prevăzători ce sunt, s-au orientat imediat şi pentru şefia DNA-ului. Au scotocit ei prin creieraşele proprietate personală, şi dacă au văzut că nu dau peste nici un procuror cu coloana de plastilină, au decis că, nu contează, merge şi un judecător. Şi s-au hotărât scurt la domnul Cristian DELIORGA. Curios este faptul că de data aceasta, mofturoşilor din buricul PSD-ului nu li s-a mai părut ca total neavenită ideea. Punctăm asta, pentru că, cu mai mult timp în urmă, ne amintim că cea care a încercat să dărâme gardul de beton dintre cele două profesii, actuala europarlamentară, pe timpul acela ministru băsist al Justiţiei, pre numele de botez MONICA MACOVEI, a fost prafturită şi bălăcărită, aruncându-i-se în freza tunsă băieţeşte, ţucalul cu dejecţii PSD-iste, aşa, ca să se înveţe minte şi să nu mai umble cu prostii.
Acum că lucrurile împreună cu stăpânirea s-au schimbat, acest aspect n-ar mai constitui o problemă, fiind absolut justificată de interesul naţional al coaliţiei de la guvernare.
De altfel, se vehiculează în folclor că între Adina Florea şi CRISTIAN DELIORGA, ambii din Constanţa, ar exista o co-relaţie sau poate simbioză, botezată Gruparea CRISTIAN DELIORGA- ALINA FLOREA. Dar, întrucât folclorul se practică doar oral, nu bag mâna în foc.

STĂPÂNUL ŞI SLUGA

Sfântul ORLANDO DISCOTECARUL, şeful finanţelor româneşti PSD-iste, a fost invitat într-una din zile la televiziunea naţională.
Obedientă la maxim coaliţiei de guvernare.
Bătaia de joc a ministrului cu păr lung şi sur, la adresa prezentatorului care, ca un vinovat sadea, ţinea bărbia în piept şi ochii în pământ, să nu cumva să-l jignească pe nesimţitul pesedist, fost cândva liberal convins, bâiguia ceva, gândindu-se, probabil, doar la statul de plată. Ipochimenul, care se joacă cu gologanii românilor, folosea un comportament de cartier mărginaş la adresa moderatorului, explicându-i ca la tâmpiţi, uneori sub ameninţare, cum trebuie făcute ştirile. Fără PNL, USR, PRO ROMÂNIA, PMP, etc, că doar PSD-ul plăteşte.
Din banii cui, întrebăm noi?

Mărunţişuri

S-ar părea că situaţia cu problema sistemului de sănătate din România, care, după cum se ştie, suferă de o boală incurabilă, îşi pierde din consistenţă şi mai ales din importanţă. Şi asta pentru că, atâta timp cât în clinicile particulare, dar şi în cele de stat, absolut în contradicţie cu legea îşi fac veacul tot felul de medici falşi, cu opt clase primare la activ, ideea de facultate de medicină, unde se intră fie cu medii maxime (rara avis), fie cu relaţii sau şpagă super, s-a banalizat. N-am auzit că răspundă cineva pentru asta.
Preşedintele Klauss IOHANNIS a dat undă verde pentru cei doi miniştri propuşi de PSD: Vasile-Daniel Suciu la dezvoltare regională (parale, tată) şi Alexandru Răzvan Cuc, la transporturi. Dacă despre primul nici concetăţenii domniei sale n-ar putea spune mare lucru, despre domnul Cuc se ştie că a fost remaniat din guvernul precedent, pe bază de incompetenţă. Dar faptul că a recunoscut că nu ştie să facă nimic, asta chiar nu contează?

DIP - DIP 1 - martie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...

Guvernul Ciucă ia

Eficientizarea companiei TAROM, continuarea procesului de modernizare a infrastructurii aeroportuare ...

Având şapca lui Le

Dacă intraţi pe siteul Impact-est şi daţi căutare, sus ...