logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022
  • S-a prostit de tot presa locală. Nu mai trimit pe posturile naţionale mai nimic din clişeele şi fixismele de mare tradiţie pentru consumatorul de ştifturi de presă. Foarte puţin despre iadul alb, care chiar a fost o mizerie urbană; aproape ratată treaba cu ultimele angoase şi fâsuri despre puşcăriaşii din Galaţi; destul de diluată şi senzaţia de rahat cu „fierbe Dunărea”. Ce mai rămânea pentru senzaţionalul de trei parale de la Galaţi? Aproape nimic. Şi atunci cooperativa a hotărât să fie nişte ştiri cu mormanele de zăpadă necurăţate de Primărie şi ajunse pretexte de ştiri de început de an. Ştirea 1: un cetăţean care vrea să cureţe zăpada cu maşina de frezat zăpada este bătut de vecini, care nu vor ca freza să arunce zăpada pe gardul lor. Hm! Asta da ştire despre Galaţi. Ce e mediocru, la mediocru trage!
  • Ce mai face şi desface Primarul Stan pe la TVG? De toate, că stai şi te cruceşti cât de eficient poate fi un primar când stă la masă cu moderatorul şi îi iese la fix administraţia de mare succes. Hopa, deschidem şantier pe Eroilor, Serei şi la Baie. Se lucrează, Traian va fi o realizare mare. Avem şi împrumutul de la BERD. Avem credibilitate, e 100 de milioane de lei şi dezvoltăm infrastructură, băi nene! Facem standard pe Tecuci spre Siderurgiştilor. Facem asfaltare, facem reţele, cu Net City, cu iluminat, cu locuri de parcare. Va fi şi Anghel Saligny, va fi şi Mihai Bravu, ba şi Bdul Coşbuc. Plus 14 trolee, ticketing, management trafic, ce mai, va fi o altă faţă a oraşului. Hopa, vine la rând şi Parcul Carol, adică CFR. Hopa, se pune de alt SF! Orăşelul Copiilor e la adjudecat. Şi mai hopa!, vine şi Sediul Primăriei, până la sfârşitul lunii. La Primăvară, gata, facem sediul Primăriei! Facem şi parcul de la Madgearu, facem la Ancora, facem, facem… Nu sunt maliţios, nu? Nooo, mai ales că vine şi SF-ul cu tunelul, care are la pachet şi investitorul. Şi constructorul vine şi cu finanţatorul. Ce mişto e să faci administraţie şi miştocăreală la tv!
  • A venit un nou an şi nimic nu s-a mişcat prin Primăria Stan pentru rezolvarea catastrofelor care adâncesc crizele de stabilitate a terenului. Despre Faleza Dunării doar s-a discutat, dar nimic nu s-a finanţat. Doar studiul şi expertiza hidrogeotehnică a Falezei (zona P-urilor), realizate de Academia Română şi Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti e un pas înainte, dar nu cine ştie ce. Deocamdată s-au plătit bani buni (347.000 de lei cu TVA), dar nici un avans concret. Nu s-a mişcat nici măcar centralizarea şi notarea la zi a creşterii nivelului apei freatice observată în puţurile hidrologice. Faleza o ia din loc, str. Smârdan alunecă din gros iar pe strada Stadionului nu se vede nici o organizare de şantier. Curgerea apelor subterane este total necontrolată, nu există o hartă a reţelelor îngropate, iar harta vechilor ravene după care alunecă Faleza rămâne un secret de serviciu îngropat în hăurile privatizatului IPJ zis Proiect.
  • Urlă populismul prin capul lui Marius Stan. Nici n-ai fi bănuit că un liberal abil vopsit ascunde în el atâta socialism securist uneperist. A fost suficient să se dea cu ger peste popor şi trosc! Primarul Stan a şi lovit poporul cu demagogie greţoasă. Luaţi bă, că vă dau de la mine rebranşare, că e moacă. Aşa că a decis ca Apaterm să reia furnizarea căldurii către asociaţiile cu datorii. Păi, cum adică? Dacă e cald, e instinct liberal, dacă e frig, dă-l dracu de liberalism şi economie de piaţă, să fie socialism capitalist de haită, că doar nu dăm de la noi, e tot de la ei!?
CroniCariul de serViciu 9 - ianuarie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...