logoImpact EST nr. 876 - 23.06.2021
  • Galaţi, oraşul imbecililor de administraţie? Daaa! Este destul să te rătăceşti la Grădina Publică pentru a vedea probe de nezdruncinat ale tembelismului suprem, după care se conduc panaramele de oameni puse să aibă grijă de cheltuirea banului public. Prima probă este cea a rigolelor care nu folosesc la nimic. Că doar nu vrem să credem că apa de pe aleile parcului este canalizată şi dusă undeva la o rigolă mai mare. Am urmărit, şi- colosal- funcţionarii recepţioneri au luat de bună chiar şi o rigolă care stă cu spatele la ploi. Şi ca să fie demonstraţia completă, băieţii care colectează metale au strâns şi o bună parte din rigole, care acum stau pline de gunoaie şi sigur nu sunt bune la nimic. Dar sigur au fost perfecte pentru sifonat la greu parandărături de portofoliu.
  • Dacă am mai sta câte puţin prin Grădină, am descoperi alte probe ale tembelismelor/ imbecilismelor de administraţie. Deci, s-a montat un loc de joacă pentru copii, dar nu s-au tăiat duzii care varsă în capul copiilor dude răscoapte şi pe care sturlubaticii le stropşesc sub tălpi într-o zemuială cleioasă, de te apucă scârba să mai vii a doua oară la locul de joacă.
  • Mai facem câţiva paşi prin parcul tinereţii şi studenţiei şi ce revelaţie avem? Exact acolo unde parcul devenea promenadă de superbelvedere, care te lăsa să admiri panorama Brateşului şi a dealurilor Basarabiei, acum e o plantaţie de bălării, care nu te lasă să mai vezi nimic. Este exact acelaşi concept imbecil care a fost aplicat şi pe Faleza de Jos a Dunării, şi care nu te lasă să vezi Dunărea. Şi când te gândeşti că pentru a ţine astfel de imbecilisme funcţionale primesc salarii grase o serie de slugi de partid aciuate la Gospodărire Urbană Eduard Grosu!
  • Să notăm şi ceva de bine în dreptul lui Cătălin Negoiţă, director la Cultură. A reuşit ediţia a doua a Festivalului Antiquitas Rediviva. Lume multă, organizare de rahat, aceleaşi paragini la care nu s-a muncit nimic, o scârbă de Tirighină, nici un loc de parcare creat pentru aşa un festival, nici o sursă de apă, nici o toaletă. Oricum, au mers bine luptele de gladiatori, focurile sacre, bătăliile dintre daci, romani şi sarmaţi. E drept că au fost mai mulţi soldaţi luptători, dar au fost echipamente mai improvizate. Sigur e din cauză că au uitat de Asociaţia din Alba Iulia, şi au chemat alta mai ieftină din Constanţa.
  • A trecut ceva timp de când profesorul universitar Ştefan Dragomir propune „edililor” de la primărie o soluţie originală pentru rezolvarea marilor surpări din zona La Elice. Este o soluţie simplă, ieftină şi radicală- construcţia unei incinte betonate, care să deplaseze traficul auto în subteran şi să permită amenajarea Pieţei IC Brătianu, dar şi continuarea lucrărilor de refacere a vechii canalizări, deteriorate de lucrările la Proiectul ISPA. Proiectul va putea fi realizat doar cu forţele tehnice locale din cadrul Universităţii Dunărea de Jos, va fi oferit pe gratis şi este de natură să se integreze unui proiect mult mai larg, de consolidare a Falezei Dunării. Minunat, nu? Aiurea! Nimeni dintre „urbaniştii” şi „managerii de investiţii”de la Primărie nu a catadixit să-l cheme măcar la o cafea. Ce şi-or fi spus? Dacă ăsta dă pe gratis soluţia, noi cum scoatem parandărătul? Ce e corect, e corect.
CroniCarii de rumeguş 19 - iunie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...