logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022
  • După ce s-a mai scris şi s-a mai combătut pe forumurile publice, era de aşteptat ca sifonarea banului public către manifestări de exibarea a violenţei, cum sunt cele de K1, să treacă mai greu prin Consiliul Local. Orice om cu sufletul curat ar fi avut datoria să se abţină sau să voteze contra acestor şuşe de administraţie debilă. Mereu ne înşelăm, adunătura de consilieri are resurse de tupeu şi nepăsare mult mai mari decât ne-am fi imaginat. Proba e de faţă-votul pentru Kombat Fest, o manifestare cu cheltuielile grosiere făcute deja când consiliul trebuia formal să voteze. Şi au votat zdrobitor şi umilitor, cu doar o abţinere, a lui Mihai Alin. Orice om care mai crede în jocul putere –opoziţie, s-ar fi aşteptat ca măcar cei doi-trei penelişti (că liberali nu se pot numi) să schiţeze că se opun. Ei nu se opun, ei ridică mâna la orice spune Primarul şi Victor Dobre, că doar de aia sunt slugi de partid.
  • Carevasăzică, Primăria  se obligă să pună la dispoziţia Federaţiei de Kempo bazele sportive ale Patinoarului Artificial „Dunărea” şi Sălii Sporturilor „Dunărea”, să asigure necesarul de energie electrică, salubrizarea zilnică, prezenţa Jandarmeriei, serviciile de asistenţă medicală şi cele de prevenire şi stingere a incendiilor. Cu alte cuvinte, primăria se pune la dispoziţia unui srl din Braşov,  ca să le iasă lor banu gros. Ba nu, Primăria şi câştigă. Scrie presa de casă a primarului că municipalitatea va avea şi un câştig: Federaţia de Kempo s-a angajat să achite municipiului Galaţi o cotă din profitul obţinut ca urmare a organizării evenimentului, într-un cuantum de 1.000 de lei. Nu e foarte tare şi neruşinată chestia asta? Bagi (sifonezi) 500 000 de euro şi îţi vin pleaşcă 1000 de lei?
  • Vreţi să filmaţi Pânzarul? Nu se poate! Mai aşteptaţi, că noi, aleşii neamului prost de bun şi de gură cască la cheltuirea banului public facem o recustodiere a corăbiei. Păi nu trebuie să dăm o şansă şi altor escroci să mănânce şi gura lor ceva euroi de la porcoiul public?  Ce dacă au adus-o la stadiul de epavă cei de la Asociaţia IDDD, să facă şi ăilalţi care s-or nimeri o încercare, poate că le iese lor o re-eşuare a navei, de la stadiul de obiect de patrimoniu  şi ceremoniale, la cel de rateu administrativ. Şi apoi, mai contează încă unul? Muzeul de arte-înfundat într-o speluncă, Muzeul de Isorie- lăsat fără istorie, Drumuri şi Poduri-terminat, Consproiect-falimentat, Direcţia de dezvoltare –trasă pe linie moartă, deci, ăăăăă, hai, la treabă, că avem de lucru.
  • „Monumentul Apărătorilor oraşului Galaţi 7-9 ianuarie 1918”  e pe drum încă din anii 60, când a pornit marea restructurare urbană comunistă în Mazepa. Şi pe drum a rămas încă şi astăzi, deoarece structurile socialist-capitalist-uneperiste din primăria Stan n-au chef de dat drumul la Monument către părculetul de la Stirex. Monumentul a fost demolat nu de ruşi- cum ar vrea să ne sugereze nişte cocoţaţi-obsedaţi de prigoana comunistă- ci de cozile de topor băştinaşe de Galaţi. Or fi urmaşii acelor cozi de topor din nou pe meterezele primăriei?  Pe lângă uitarea în sertare, funcţionărimea (sau ştăbărimea) pun de încă o diversiune: Monumentul nu se va numi cum trebuie, adică ca mai sus, ci „Monumentul Eroilor Români 7-9 ianuarie 1918”. Iar o fi mâna lungă a lui Căldăraru în pre-facerea istoriei?
CroniCariul de serViciu 3 - septembrie - 2015

One Response so far.

  1. cristian căldăraru spune:

    Cum s-a numit inițial acest monument? Știm doar că o plăcuță din bronz argintat are inscripționat Apărătorii orașului Galați, 7-8 ianuarie 1918. Monumentul a fost realizat de Renieris, care nu este același autor cu al plăcuței sus-amintite. Nici anii de realizare a celor două mărturii istorice nu sunt aceiași. Și atunci, despre ce mână lungă a pre-facerii istoriei vorbim? Domnule cronicar de serviciu, care fie vorba între noi, știm cine sunteți, de ce preluați idei eronate de la dl Costel Gheorghiu? Așa cum ați venit de fiecare dată, este adevărat, doar ocazional, la Muzeul de Istorie din Galați, vă invit la o discuție pe această temă. Vă riscați?

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...