logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022
  • Dacă e PUZ, să fie şi HOP. Hopa, oleacă de prosteală ar fi traducerea  unor oameni de bine care simt că li se face rău când aud de planurile primarului fotbalist Stan. Planul de Urbanism Zonal care prevede desfiinţarea aleii pietonale dintre str. Tecuci şi str. Bălcescu  ia prin surprindere cetăţenii care locuiesc în zona supusă proiectului de „restructurare urbană”. Ei au aflat din presă despre o aşazisă consultare a cetăţenilor pe această temă şi resping şi proiectul, şi procedura consultării prin internet sau prin expoziţii anonime în holul Universităţii. Cum adică, ni se cerşeşte votul la faţa locului şi suntem traşi pe sfoară prin internet? Păi dacă e pe aşa, atunci să-i dăm votul Primarului pe internet. O fi posibil? La cum se mişcă Primăria Stan, nţţţ! Și hopa! nu se mai alege Stan!
  •  Puzderie de defecte şi avarii în reabilitarea str. Traian din Piaţa Centrală. Ce se finalizează astăzi, se decopertează mâine. Este aproape regula în lucrarea care se face în tronsonul ce trebuia finalizat la 1 septembrie. Dacă firma Mari Villa a terminat de montat cu chiu cu vai liniile de tramvai, firma Tancrad găseşte în fiecare zi  defecte ascunse  ale lucrării.  Mai întâi au fost sparte toate căminele gurilor de acces la reţeaua de termoficare, deoarece nu erau la nivel. Aşa s-a descoperit că în subteranul de sub liniile de tramvai sunt scurgeri importante de agent termic, de care CET, în faliment, ştia de două săptămâni. Hopa curge, deci spargem asfaltul, traversele, placa metalică şi schimbăm magistrala, nu? S-a mai întâmplat o dandana şi săptămâna trecută, exact când strada trebuia terminată: cota finală la carosabil era mai înaltă decât trebuia. Și uite aşa, a tras Tancrad o răzuială şi o reasfaltare pe o porţiune de circa 500 de metri din carosabilul déjà asfaltat. Da ce credeaţi, că sifonările se fac numai cu act adiţional? Hai, marş la ras, frezat, asfaltat, încasat, ras, asfaltat, încasat…
  •  Facem ce vor cetăţenii, votanţii noştri! Nu asta e deviza alesului local? Da de unde! Deviza cetăţeanului este următoarea: Fundătura şcolii să rămână înfundată, nu desfundată! Dacă nu ştiţi despre ce este vorba, vă spunem imediat. Ca să se afle în treabă mare arhitecţii lui Primarul Stan, urcat din nou pe buldozer pentru lărgirea străzii Traian, au comis şi o gogomănie-să se facă o stradă dintr-o fundătură. Este imposibil să faci două sensuri de circulat acolo unde deabia încape o maşină, dar te pui cu aroganţa unui fotbalist în exerciţiul funcţiunii?  Se cere pusă însă o întrebăruţă: dacă se desfundă Fundătura Școlii, se desfundă şi Înfundătura Ciucă, de lângă Colegiul Cuza?
  •  Să lăsăm răutăcismele şi să ne băgăm pe alte viziuni de arhitecţi alienaţi, cam ca cele ale lui madam Voicilă de la funcţia de arhitect şef. Madam pusă pe funcţionăreală e de acord cu orice. Chiar şi cu desfiinţarea pasajului pietonal de la V-uri. Că cică creşte fluenţa circulaţiei, etc, fără să bage de seamă că se duce pe pustii strategia de dezvoltare durabilă. Dă-o dracului de dezvoltare durabilă, acum e vremea buldozerului, nu a regimului de scuaruri şi zone de liniştire a traficului.
CroniCariul de serViciu 11 - septembrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...