logoImpact EST nr. 867 - 23.04.2021
  • Gala Culturii gălăţene e cu intrare liberă, dar cu ieşire spre ţara lucrului bine contrafăcut pe termen lung. Trecem repede peste cele două premii de complezenţă, care se dau presei-anul acesta Monitorul de Galaţi şi Digi 24-şi notăm celelalte premii de portofoliu 2015: Florin Virgil Doca-Vălmăreanu, primarul comunei Valea Mărului, poetul Corneliu Stoica (!), Florenţiu Tanascov, om de cultură, colecţionar de artă şi propietarul singurului anticariat din Galaţi (eroism?); Mihaela Gudană, bibliotecară şi realizatoarea unei monografii a comunei Ghidigeni (ei, şi?); Dorina Moisă, directorul Bibliotecii franceze „Eugen Ionesco” (banii de utilităţi sunt incluşi în premiu?); Mădălin Şerban, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” (pentru infiltraţiile grave care distrug observatorul astronomic?); Mariana Cucoş, critic de artă (dar un critic de viitor nu merita?); Vichentie Nicolaiciuc, preşedintele filialei gălăţene a Uniunii Ucrainenilor din România (pentru complicitatea la eforturile de distrugere a învăţământului în limba română în Bugeac?!); Nelu State, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Patrimoniului Cultural (Poarta Turcească, Cavoul Roman, Tirighina, Cavoul Serfiotti îi spun ceva?). Restul este cultura jubilaţiei facile peste monumentele unui popor în umilinţă culturală.
  • Dacă e marţi la 15, e şedinţă extroardinară la Consiliul Local, care bagă la ultimul punct bugetul de venituri şi cheltuieli al Municipiului Galaţi pentru anul 2016. Ocazie grasă de a vorbi mult şi fără rost, deşi se putea ca de obicei, adică puţin şi prost. A urmat o probă de mocofănie şi mârlăneală cu pretenţii de elită de administraţie, adică un fel de foc încrucişat cu trădări din orice poziţie, despre cum se ia de ici, de la ai lor, ăia de la PSD, şi se pune la ai mei, ăştia de la UNPR.
  • Cam o oră s-au vânturat vorbele fără rost, prin liderii nimicului numiţi Marius Stan, Florin Popa şi Marian Alexandru. Ideea de bază a fost următoarea-bugetul se votează oricum, da să ne prefacem că dezbatem, şi că nu e bun ce vrea Cristian Dima de la ALDE, ca să treacă ce vrea Marian Alexandru de la UNPR.
  • Şi a trecut. Pe bugetul de pe 2016, discutat voios sau încruntat cam o oră, figurează şi 2,5 milioane de euro, cât vrea să le dea Primarul Stan ălora de la Louis Berger, ca să facă studiu de prefezabilitate şi apoi unul de fezabilitate. Asta i se pare normal lui Stan, să visăm la tunel, deşi este clar că nu ne trebuie şi nici nu se va face.
  • Avem buget! E de 475.187.000 de lei din care 418.307.000 lei sunt alocaţi pentru secţiunea funcţionare (plata salariilor angajaţilor, a datoriei publice, plăţi neprevăzute, ordine publică, apărare civilă, învăţământ, sănătate, cultură, asigurări sociale, locuinţe, mediu, subvenţii pentru energia termică, transport etc) şi 56.880.000 de lei sunt alocaţi secţiunii dezvoltare – fonduri europene în valoare de 29.300.000 de lei, 26.144.000 – transferuri de la bugetul de funcţionare şi 1.436.000 lei venituri proprii). Proiectul de buget pe 2016 mai precizează că bugetul creditelor interne şi externe pe 2016 este de 116.000.000 lei, din care 49.678.500 lei – creditul la CEC Bank, contractat în 2015 şi 98.156.000 lei – creditul la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, contractat în 2014.
CroniCariul de serViciu 5 - februarie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

A.G.A. Ordinară de

Conducerea SC Transtec SA Tecuci, cu sediul în Tecuci, judeţ ...

Mogulul cu greutate

Prin târgul nostru, aşa, ca o boare, ca un ecou ...

În UE se fură înt

De aia Parchetul Anticorupţie al Uniunii Europene (PAUE) trebuie să-şi ...