logoImpact EST nr. 840 - 25.09.2020
http://impact-est.ro/wp-content/uploads/banner-1200x165.gif
  • Păpuşarii şi marionetele joacă la bâza electorală. Ce mai este şi asta? Este o secvenţă de campanie electorală rudimentară de anul 2016. Ambiţiile electorale ale partidelor ce-şi dispută puterea locală aduc în prim plan mai ales atacuri şi mai puţin linii de apărare a interesului public. Candidatul Marius Stan a devenit centru înaintaş şi loveşte cu sete în picioarele înaintaşilor-păpuşari Nica, Dobre, Toader, ce tot pasează de vreo 20 de ani jocul către echipa de marionete ale politicii gălăţene. După ce a tăcut ca peştele în acvariu la Primăria Grand Hotel cu chirie de 15 000 de euro viraţi către moşierul Didel Bujeniţă, Marius Stan a prins glas la una din seria de conferinţe cu presa, chemată la apelul de SMS de noapte, de Ema Turcu. Cică marile nereguli din domeniul retrocedărilor de terenuri puse în aplicare de serviciile Primăriei Galaţi se fac la ordinul marilor păpuşari ai politicii locale-Nica, Dobre şi Toader (pe Durbacă l-au trecut pe tuşă). Nu-i aşa că şi banalul poate fi eclatant?
  • Cea mai cumplită spunere a presei de Galaţi vine de la Antidotul: Dan Nica, cancerul Galaţiului! Este de departe o recunoaştere a unui adevăr la fel de cumplit(dar neşlefuit cum trebuie de jurnaliştii locului): politicienii trece, ziariştii rămâne! Apropo, cât mai rămân Dan Nica, Victor Dobre şi Mircea Toader  în postura de Cancerul politicii Galaţilor?
  • Au trecut două luni şi 23 zile de când un om a fost străpuns de barele de metal de la un refugiu de tramvai din Brăila şi „responsabilii” iresponsabili din Primăria Stan nu au început nici măcar să vorbească despre obligaţia de a preveni un accident similar şi în Galaţi. Dovada pericolului mortal este făcută şi la Galaţi: toate refugiile, fără excepţie, au fost capcane mortale, în care s-au distrus 10 maşini. Puteau măcar să facă separaţiile de sens cu 50 de metri înainte, prin pivoţi de cauciuc sau, şi mai durabil, cu pietre de granit, din munţii de granit devalizaţi din patrimoniul uriaş de granit extras din carierele de piatră stradale ale Galaţilor. Dar asta este altă capcană mortală, despre care prea puţini avertizează…
  • Confederaţia Sindicală „Cartel ALFA” solicită printr-o scrisoare deschisă adresată Guvernului şi primului-ministru Dacian Cioloş reluarea discuţiilor pe problemele salariilor de rahat din România: „Suntem trimişi să muncim pentru „2 lei”, în viitorii patru ani trebuie să acceptăm o creştere a salariului minim de 25 lei pe an, ne apropiem de jumătatea numărului de lucrători din total contracte de muncă plătiţi cu salariul minim pe economie, dialogul social este desconsiderat, pensionarii sunt trataţi cu indiferenţă”, se arată în scrisoarea deschisă a Confederaţiei Sindicale „Cartel ALFA”. Bla, bla, la, la, olala! Cioloş are ordine precise, luate odată cu lumina de Bruxelles: România trebuie să rămână colonie de forţă de muncă ieftină, cam de 1.250 lei. S-a zis!
CroniCariul de serViciu 15 - aprilie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fruntaşi în între

Dragi colegi, am vrut să dăm un semnal tuturor oamenilor ...

Buruiană Dorin se v

Unul din candidaţii la postul de primar al comunei Rediu ...

Familia liberală Ci

Audiată ca martor de DNA, Ciocan Elena se vrea primar, ...