logoImpact EST nr. 850 - 27.11.2020
logo

logo

Ce spune Puterea? Tace ca o curvă politică. Ce spune opoziţia? Tace, ca altă curvă politică. Singurii care se manifestă azi sunt toboşarii societăţii civile, care fac marşuri de trei ore şi şapte kilometric lungime, şi preşedintele Iohannis. Unii sunt legitimaţi de procentul de 80% din electorat care n-au votat de sila PSD, dar şi de nemernicia Opoziţiei PNL, USR şi PMP, preşedintele Iohannis e legitimat de 6,4 milioane de voturi. Sunt nişte cifre care umilesc şi ruşinează cele 3,2 milioane de voturi, care legitimează PSD să guverneze (bine). Dar numai dacă PSD  trece de la cantitate la o anumită calitate.
Primarul de Iaşi a devenit eroul Tineriadei contra ordonanţelor PSD, iar Primarul de Galaţi a devenit eroul duplicităţii şi complicităţii Galaţilor la propria lor mediocrizare. Momentul astral al liderului de viitor Ionuţ Pucheanu a trecut pe lângă el, fără ca ionuţul să se agaţe, fără să fie măcar târât o vreme prin colbul şi zoile politicii. N-a avut instinct şi reflexe de animal politic. Păi, cum să se ridice Pucheanu la lupta cea mare a caracterelor forte, când el n-a avut curajul să spună trei propoziţii complezente în apărarea imaginii Galaţilor, stropşită cu mizerii provinciale de ipochimenul Picu Roman…
Deputatul bufon PSD de Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, i-a bălăcărit pe parlamentarii USR pentru gestul lor de a boicota, cu un protest, conferinţa de presă susţinută de alt măscărici politic, ministrul Justiţiei, Florin Iordache. Fiind la serviciu, pe holurile Parlamentului, Baca Spiderman a făcut din nou istorie. Istoria refulării şi frustrării, pentru cariera ratată de bufon politic, care recuperează grosier: „Este un act de impotenţă – nu sexuală – politică a unor voaieurişti care, în lipsa unor mecanisme naturale de manifestare a voinţei acestui popor, caută să producă scandal. Nişte impotenţi care nu respectă o cărticică numită Constituţia. Vai de capul lor, să vedem la ce mai dau foc”, a lătrat Baca. Şi pentru că era şi presă la serviciu, a scuipat şi către ei o flegmă doctorală deputăţească: „ai o deficienţă intelectuală sau acustică”!
A 16-a tamponare-flambare a balustrăzilor de la insulele-refugiu de pe linia de tramvai din str. Oţelarilor aduce din nou în atenţie problema esenţială: când vor fi marcate insulele de aşteptare de tramvai cu semne luminoase şi pietre de denivelare, pentru a avertiza şi feri şoferii de coliziunile de imbecilitate urbană?
Galaţi, oraşul unde au murit arhitecţii? Daaa! E suficient să priviţi noua clădire a Primăriei, ca să puteţi apoi exclama fără nici o mustrare de conştiinţă: „Aici nu există arhitectură!”. Dovadă suplimentară, apărută / terminată prin primăvară-vară, la Spitalul de Copii Aurel Nechita. O excrescenţă de sediu de birouri, urcată peste intrarea în clădire, ca un cancer malign al rezolvărilor arhitecturale, executată în stil meşteşugăresc, în stil „garaj cu mansardă”. Pe bani europeni, pe deasupra. Puşi în faţa unei astfel de orori, revenim cu apelul de fond: Teodora Voicilă, architect şef al Municipiului Galaţi, demisia!!!

CroniCariul de serViciu 10 - februarie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Lungul drum al Româ

Mulţi români uită că aderarea în 2007 la Uniunea Europeană ...

Ambasadorul SUA la B

Un colaborator din SUA al Impact-est, gălăţean get-beget la origine, ...

Situaţia sectorului

Ministrul Adrian Oroş a participat la şedinţa de lucru organizată ...