logoImpact EST nr. 893 - 04.12.2021
  • M-am ridicat în picioare şi am simţit o emoţie specială când Angela Gheorghiu şi corul armatei a cântat Deşteaptă-te române, în faţa celui mai mare steag/drapel din lume. Dacă cineva din România a fost în stare de asta, se pare că mai sunt şanse să ne revenim din decadenţa în care suntem. În fond, cădem, decădem, dar nu dispărem cam de 2000 de ani, deci, chiar dacă nu prea putem, insistăm să existăm, ceea ce se cheamă că şi cantitatea e o calitate în sine, nu?
  • „Bolovanul popii” cunoscut şi sub numele de civilie Sergiu Dumitrescu directoreşte în binecunoscutul stil buldog, buldozer sau rinocer peste Centrul Cultural Dunărea de JosGalaţica să producă periodic manifestări de silă şi dezgust. Dezgustul este al nostru, sila este a lui şi  uluirea este a lor, cei din exterior care au de-a face cu un astfel de specimen culturnic. Faptele vorbeşte despre culturnicie şi nemernicie, scurt şi concis. Aşa a fost şi refuzul de a se implica câtuşi de puţin în susţinera activităţilor comemorative Mihai Eminescu propuse Galaţiului şi instituţiilor dinGalaţide direcţia Asociaţiei Astra Iaşi. Carevasăzică, Sergiu a lu Dumitrescu n-are chef de Denii eminesciene şi de participare la turneul cultural pentru românii din Ucraina de Sud. Dacă nu noi, cei de aici de la Dunărea de Jos, atunci de ce hipopotamul năduşit Sergiu la Centru?
  • Asfaltarea pe Brăilei se termină. Da, dar cu mari defecte, nici măcar o linie dreaptă nu s-a putut menţine în trecerea de la o bandă la alta. Ce spune echipa de recepţie? Că e bine, că e suficient, ce dracu să spună. Timpul trece, banul curge, măcar să ştiţi cine e cu aprobarea de calitate..proastă. Să-i numim, istoria îi va înjura negreşit. „Persoanele desemnate să participe în Comisia de Recepţie Ia terminarea lucrărilor de construcţii, în conformitate cu prevederile   HGR nr.273/1994, în calitate de reprezentant al administraţiei publice locale sunt următoarele: Ing.Bouroş Marian şi lnsp.Chiru Carmen.
  •  După două luni de la distrugerea definitivă, VL scrie despre Castrul roman Tirighina-Barboşi. „Istorie milenară uitată în „noulGalaŢi”; Situl de la Barboşi, sufocat de gunoaie”. Mda. Mirările vin destul de târziu, prea târziu pentru a mai restabili starea de sit istoric. Tirighina Barboşi este locul gropii de gunoi iar castrul locul jafului şi prăduirii, iar pe autorităţile Primăria Stan şi Direcţia Patrimoniului Negoiţă nu le doare nici în cur de asta. Noroc că architect şef este Teodora Voicilă, persoana aia nepreţuită căreia Primăria Stan îi ţine CV-ul secretizat. Prin contribuţia ei neprecupeţită şi inestimabilă, şi PUG-ul Galaţilor va fi încă o hârtie numai bună de şters acele cururi.
  • Am spus Teodora Voicilă architect de râsu lumii? Dacă priveşti la ce acoperiş au tras nişte dobitoci (cu voie de la arhitectu şef al municipiului, Teodora Voicilă) pe fostul ansamblu architectural din Ţiglina I, premiat în anii 70, madam Voicilă e şi de râsu curcilor.
CroniCariul de serViciu 31 - mai - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF