logoImpact EST nr. 875 - 15.06.2021
Din motive judiciare, suspendam aparitia tiparita a Impact-est, incepand de saptamana viitoare (joi, 17 iunie). Cand va fi posibila reluarea acesteia, va vom anunta pe site-ul https://www.impact-est.ro (Redactor-sef Gelu CIORICI)
  • Aici Galați, dăm ora exactă: a fost ora 11, 30! E ora la care a căzut sub dinamita privatizării pe trei lulele și patru surcele furnalul nr. 2 din cadrul Combinatului siderurgic „ArcelorMittal”. Cică a fost demolat prin detonare controlată. Dă-l la dracu, topea puțin, prost, primitiv și mai scotea și fum. Nu-i bai, stau la rezervă Furnalul nr.5, recent modernizat şi retehnologizat (sanchi!) pe 80 milioane euro și Furnalul nr.3. Dar nu pentru mult timp. Să facem un mic bilanț: din cele 6 furnale câte au fost, mai topește doar unul,  două furnale sunt oprite (furnalele  4 şi 6), unul e în conservare (furnalul 3),  unul a fost deja demolat (furnalul 1), iar unul se află în curs de topire la furnalul 5. Duduie siderurgia!
  • Uraaa! nu scriem degeaba. S-a închis și Parcul Elicei (imbecilă denumire!). La 6 luni după ce am semnalat că efectele ISPA de Turcia încep să se tragă de la prima gaură-cavernă la alte caverne și că Parcul devine periculos pentru trecători, Primăria Municipiului Galați începe lucrările la stația de pompare ape uzate ISP2. Lucrări după lucrări? Da, sifonajul de bani publici nu trebuie oprit, ce dracu! Uite, se face  studiu geotehnic, cu 5 foraje (din care unul martor, înafara zonei de lucru), pentru verificarea nivelului umidității în sol și, ulterior, refacerea terasamentelor și compactarea stratului de pământ refăcut, inclusiv readucerea spațiului verde la starea inițială. Așadar, e de lucru la aproximativ 600 de metri pătrați (spațiu verde, trotuare, alei) până în noiembrie. Nu vă agitați, banul e din garanție. E garanția din falimentul Yapi. Dar deja sună ca dracu.
  • Baca s-a specializat în cutremure. Deviza de combatere e stabilită: viața e riscantă, băi, nene! Deci, riscați-vă la portofel și pregătiți-vă. Trebuie să aveți sub pernă lanternă, fluier și sticlă cu apă. Și faceți bine ca perna să fie la ușă. Ar mai fi de analizat cât de riscante sunt drumurile județene pe drumul Cucii, al Bălenilor, Jorăștilor, Drăgușenilor și al Bereştilor. Dar e plictisitor și- esențial- nu-l cheamă nici o televiziune să facă show pe chestia asta.
  • S-a furat mâna muzei lui Eminescu și este din nou copleșit de treaba asta dl Goe al CL, Zanfir Ilie. Se miră că a fost furată sau vandalizată, dar este singurul care ar fi putut face ceva să nu fie. Nu face nimic de câțiva ani, la fel cum nu face nimic pentru reparat strada la bibliotecă sau să împiedice demolarea liniei de tramvai.
  • Filiala Galați a Uniunii Scriitorilor din România a supraviețuit la două runde de alegeri, stabilind conducerea Uniunii atât la nivel local, cât și la nivel central. Pe baza unui statut ajustat convenabil, sriitorii l-au reales pentru a treia oară pentru un nou mandat de cinci ani, pe Nicolae Manolescu. La nivelul regiunii sud est, alegerile l-au reconfirmat ca președinte pe Corneliu Antoniu, și au stabilit o altă configurație a comitetului director al USR: Katia Nanu, Adi Secară, Iulian Grigoriu și Constantin Gherghinoiu. Proiectul de program al noii echipe prevede o consolidare a prestigiului scriitorului, afirmarea unei critici de clasă A și editarea unei Istorii a literaturii române la Dunărea de Jos.  Nu s-a urnit încă nimic la capitolul vot secret. Hai, îndrăznește cineva să nu ridice mâna?
CroniCariul de serViciu 11 - octombrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Important

Din motive judiciare, suspendăm apariţia tipărită a Impact-est, începând de ...

Fotbalul – „Oţe

Tot am stat şi ne-am gândit, să scriem, să nu ...

Fostul BJATM, actual

După aproape doi ani de judecare cu firmele administrate de ...