logoImpact EST nr. 886 - 18.09.2021
  • Hopa, vin japonezii să ne pună la muncă? Da, dar tocmai au fost în vară şi chinezii cu tractoarele, iar prin primăvară au plecat cum au venit, suedezii cu termocentrala lor de ars gunoaie. Acum japonezii studiază oportunităţile. Cică suntem la un pas să ne pricopsim cu investitorul strategic Yazaki, Galaţii au norocul să beneficieze de una dintre cele mai mari investiţii din ultima vreme. Uraaa! Vom fi centrul colonial al producţiei de piese auto. În 2018 Galaţiul va avea o fabrică Yazaki şi vor fi create până la 3.500 de locuri de muncă, investiţia totală putând ajunge chiar la 40 de milioane de euro. Asta dacă nu cumva investitorul nu merge la Brăila. Păi, nu? Chestia cu atragerea investitorului. Japonejii cunosc deja drumul, au fost în august la ADR şi s-au informat cum merge înfruntarea tâmpită dintre partidele de Galaţi şi Brăila. Acum vin la evaluare şi negociere. Cu cine? Cu Baca? Sau cu Stan? Secret de partid. Oricum, ştim ce va fi. La final , „negociatorii” vor pune magnifica întrebare:„Care va fi procentul nostru?” Pe vremea lui Moş Nicolae, IZ le nimerea din prima: fifti-fifti?!
  • Hai să diseminăm vocea unui înţelept în oraş, trasă de pe forum: ” În judeţul Galaţi sigur nu vor investi. Trebuie să înţelegem că cei care conduc Galaţiul nu doresc ca judeţul Galaţi să se dezvolte. Un judeţ sărac este mai uşor de condus. Omul simplu şi sărac este mulţumit că şeful îl bagă în seamă şi îi dă un kil de zahăr moacă.  Judetul Galaţi este condus cam de aceiaşi oameni politici, de 22 de ani..Rezultatul se vede. Această investiţie nu va apărea la Galaţi, pentru că cei care conduc Galaţiul nu au reuşit în 22 de ani să realizeze un proiect cum trebuie. Dacă ar fi vorba de o mânarie cu pământ sau păduri, s-ar rezolva imediat.  Aşa, nu!” Câtă viziune şi previziune!
  • S-a pus ţugui la UPU? Da, oribila construcţie ridicată în anii de triste parveniri şi cumetrii 2004-2005 se dovedeşte şi mai oribilă. Catastrofala piramidă- luminator, care vara făcea teroare de seră iar iarna bocnă de gheţar a fost căptuşită cu ţiglă metalică. Mârlănesc, mediocru, imbecil. Întocmai ca proiectantul aceste creaturi stupide. Apropo, domn Baca, care e numele lui?
  • Pe str. Constructorilor colţ cu Crizantemelor se fortifică o altă mizerie urbană-o biserică –casă mortuară ridicată pe o insulă de giraţie. Tocmai când trăgeam nădejde că o tânără arhitectă voicilă proptită în funcţia de arhitect şef al municipiului va pune mâna în pieptul de oţel al Înaltului, să-l someze să demoleze stupizenia, ce să vezi? Șopronul casă mortuară se consolidează şi se izolează cu polistiren de 10, să facă faţă la noi valuri de edili- cârpe de şters pe asfalt.
  • Uau!, chiar că se simţea că treburile mergeau pe un drum greşit cu Costache la butoanele informării publice, deci trebuia adus la biroul pătrat-dreptunghiular al Primarului Stan cineva competent. Gata, s-a rezolvat, gurnalista Ema Turcu este noul şef de cabinet al primarului municipiului Galaţi, Marius Stan. Cică ea va stabili agenda edilului urbei, dar şi city-managerului Aurel Vlaicu. Hopa! Tot la gura ei neiertătoare va sta şi reorientarea imaginii Primăriei Galaţi. Pentru cei care nu ştiu cum merg treburile la Primăria Stan, Ema Turcu se va băga şi la comunicat cu presa. Tot pentru necunoscători, Ema comunică cam aşa: „Tu ce cauţi aici? Poftim afară, n-ai fost invitat!” Aşa era comunicarea pe vremea când comunica din biroul doi, al Prefecturii Capră.
Cronicariul de serViciu 15 - noiembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...