logoImpact EST nr. 876 - 19.06.2021
  • Glume sinistre la surogatul de conferință de presă pe care îl dă Primarul Marius Stan cam la fiecare final de ședință de CL. De data asta, Stan elucubrează copios-cică mai vrea odată. Sfătuit de Ema, care nu mai vrea nici un minut printre găozarii de presă, Stan se descarcă-va candida chiar dacă Ordonanța îl lasă în fundul gol. ”S-a născut cineva primar, toată viața? Voi candida din nou, avem proiecte de terminat. Este adevărat că gîndul renunțării te bîntuie de multe ori, că ești om, dar fiecare om are slăbiciunile lui. Pînă la urmă e vorba de o echipă, în care lucrezi, de niște proiecte la care te angajezi și e păcat să nu le finalizezi”, meditează Stan. Așa ți se întâmplă când ești atât de descărcat și pozitivat.
  • Dacă Giurgiu se străduie să ne julească patentul pentru valsul Valurile Dunării (la Galați abia dacă se mai aude cântat la oră fixă,  la singurul megafon din fața Prefecturii), brăilenii reușesc să ajungă la ediția a IX-a a  ”Salonului Internaţional de Caricatură 2014”. Cu premii de 5000 de euro. Mai e vre-un culturnic director care să aibă habar de ediția a XX-a a salonului de caricatură de presă Omnium de la Galați? Brand , nu glumă! Sau de ediția 27 a Festivalului Danubian Jazz, tot de la Galați? Altă emblemă de mare clasă, pentru un municipiu care merită mai mult. Inclusiv niște directori de vocație la Centrul Cultural, la Bibliotecă, la Direcția de Cultură și nu doar niște bicisnici sinecuriști.
  • Culmea tupeului: Antena 1 aniverseaza 5 ani de la țeapa „SuperBingo Metropolis”.Prima ediţie „SuperBingo Metropolis”, organizata de „Phoenix Games” SRL, a inceput in urmă cu 5 ani și s-a incheiat după trei ani cu țepe de aproape 14 milioane lei; printre păgubiți se numără atât statul român, cât și Antena 1, salariații și cumpărătorii de cartoane.  Reluat in 2013, show-ul ii are in rolurile principale pe aceiași actori ca la prima țeapă, doar numele firmei organizatoare fiind altul – „Metropolis Bets” SRL; asociații firmei sunt, ca și in primul caz, Radu Chifa si Petru Rus. „Metropolis Bets” a incheiat anul 2013 cu pierderi de 3,8 milioane lei, iar restanțele la bugetele statului (la 30 iunie 2014) se ridicau la 9,98 miliarde lei vechi. Ia cartonul și marchează banul, fraiere român!
  • S-a desființat și Agenția de voiaj CFR. Era un semn de civilitate, pentru un mijloc de transport al viitorului. Acum la agenție se dă SH, adică solduri de boarfe pe care nu le ia nimeni. Cumperi 3 la 7 lei și iei una gratis. Hai, care vrei să iei un chilipir la supraofertă?
  • Fraților, mi-este teamă să mai schimb posturile la tv, de frică să nu apară figura obsesie care mă urmărește ori de câte ori pun mâna pe telecomandă. Mihai Manoliu, această obsesie a teleecranului, vorbește fără șir cu Jașcu la TVG. Se vede treaba că directoreala la Poliție e o voioșie fără număr, mai ales că voioșia și timpul de emisie la emisiunile lui Jașcu se alimentează fără număr. Acul de viespe l-a făcut director pe Picu la Cantină, Ediția Specială îl face pe Manoliul de serviciu sperietoare județeană. Mai ceva ca bacalbașul spiderman scufundat în blonde.
  • Ce ne mai vinde Saltempo odată cu salamul de casă? Citim ambalajul, să ne culturalizăm oleacă. Băgăm în noi, deci, odată cu carnea de porc, apa, sarea iodată, proteina din soia  și slănina, un mix trotil compus din: condiment, gelifiant- caragenan, sirop glucoză, zaharuri dextroză, stabilizatori- polifosfați de sodiu și potasiu, antioxidanți- acid ascorbic, izoascorbat de sodiu, colorant natural-carmin, conservant-nitrit de sodiu, potențiator de aromă-monoglutamat de sodiu. Totul ambalat în membrana artificială necomestibilă. Și ca bonus, ceva derivați din soia.  Da ceva plotox, furandan și verde deParisnu se poate, că e mare plictis molfăind chestii atât de banale.
Cronicariul de serViciu 3 - octombrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...