logoImpact EST nr. 870 - 12.05.2021
  • Cine este cel mai important POLITICIAN gălăţean din ultimul sfert de veac? Chebac Eugen, Chirvăsuţă Laurenţiu, Dobre Victor Paul, Gogoncea Dan Lilion, Ichim Paul, Nechita Aurel, Nicolae Dumitru, Resmeriţă Doruleţ, Stan Marius, Toader Mircea; Acestea fiind scrise la cotidianul Galaţilor, stăm şi ne crucim-atât de puţin poate oraşul acesta mediocru? Sau este atât de mediocru tocmai pentru că are astfel de avortoane politice pe capul lui?
  • Pentru prima dată în istoria Serbărilor Oraşului, decernarea titlurilor de Cetăţean de Onoare şi a premiilor municipiului Galaţi nu va mai avea loc în cele trei zile de petrecere publică de Sfântul Andrei. Gala a fost amânată pentru o dată ce urmează a fi stabilită, iar nominalizările premianţilor au fost lăsate pentru săptămâna viitoare. Ce să ne mai mirăm? Era timpul să se facă şi aşa ceva. În fond, ar fi vremea să se scoată titlul de tot, la dracu! Păi, la cât de căzute sunt moravurile la Galaţi, mai poate fi vorba de onoare?
  • Ciumacenco îi bate obrazul lui Stan: la Galaţi, iluminatul festiv este de 11 ori mai scump decât cel de la Iaşi. Fostul viceprimar Nicuşor Ciumacenco le spune pe bune-Galaţiul e cu fundul gol la capitolul posibilităţi de nivel de viaţă, dar se bâţâie în figuri când e să se distreze cu beculele şi ghirlande luminoase. Anul acesta e buget de criză-numai 2,1 milioane de lei, mai puţin decât anul trecut (2,8 milioane), dar enorm faţă de sărăcia din alte oraşe mari. Zice Ciumacenco că bugetul alocat de Klaus Iohannis în 2012 pentru iluminat festiv la Sibiu a fost de 780.000 de lei. De trei ori mai puţin decât Galaţiul, anul acesta. Că la Iaşi, în 2011, iluminatul festiv a costat doar 7.100 lei/ zi, de 11 ori mai puţin decât am plătit noi anul trecut. În total, actuala administraţie a cheltuit în trei ierni, doar pe iluminatul festiv, 5,5 milioane de lei! Scump, domle, scump, pe vremea mea făceam iluminaţie doar de 223.000 de lei, zice Ciumacenco.E clar, iar am greşit alegerile, dar decât să paraziteze Gâscă la poliţia locală, mai bine se scălâmbăieşte Manoliu la cameramanul Jaşcu TVG.
  • Noi ne câcâim la capitolul vot prin corespondenţă şi vot electronic, dar basarabenii învaţă din greşelile noastre, că doar de aia ne suntem ca fraţii. Pentru alegătorii din diaspora, „formularul” a fost înlocuit cu o nouă  rubrică înfiinţată pe listele electorale. Carevasăzică, infractorul semnează pentru abţinerea de la vot multiplu direct în listele electorale şi calculatorul aprinde beculeţul roşu. Asta teoretic, căci de regulă la vot şi la trafic mare, netul cade şi deci canci semnalare vot multiplu. Dar intenţia contează.
  • Au trecut 4 ani, 3 luni şi 28 zile de când o denivelare cu intenţie lăsată de imbecilii din administraţia Nicolae pe asfaltul de pe str. Ghe Doja (cam între str. Nae Leonard şi blocurile noi) a fost preluată de imbecilii din administraţia Primarul Stan. Hopul îşi face treaba cu strălucire-paradeşte osiile şi pivoţii şi capetele de bară de la maşinile plătitorilor de impozite. Facem sesizare oficială şi scrisă-trimiteţi domn Primar Marius Stan nişte specialişti să răzuiască pragul ăla imbecil de aproximativ 2 m lungime şi 2 cm înălţime. Nu ne iluzionăm că va fi vreo reacţie( nici măcar la cabinetul doi Ema Turcu) până terminaţi mandatul, dar orşicât, noi numărăm.
CroniCariul de serViciu 5 - decembrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...