logoImpact EST nr. 889 - 17.10.2021

E toamnă! Zgomotele verii s-au stins ireversibil. Pe un cer plumburiu, lipsa soarelui adevărat aduce asupra individului un fior dezolant, sfidător. Aspectul e vetust, versatil, bucolic, uneori anacronic, alteori pitoresc şi relaxant.
Aşa ar trebui să arate un parc. Şi nu unul oarecare. De altfel, este singurul la care poate ajunge cel puţin un sfert de Galaţi, la o populaţie aproape cât cea a Tecuciului.
Pentru a elimina suspansul, vă informăm că este vorba despre parcul de la ieşirea din Galaţi spre Brăila, deasupra hypermarketului SELGROS. La ora actuală, atmosfera din această „oază” de verdeaţă este dezolantă. Cu toată sinceritatea, sfătuim pe îndrăgostiţii din cartierele aferente (Micro 19, 20, 21) şi nu numai, să-şi găsească liniştea prin alte părţi. Probabil la Brăila.
În momentul în care am vizitat parcul respectiv, într-un punct mai dosnic, nişte „plimbăreţi”, cu o rezervă strategică de sticle mai puţin goale, fireşte, după roşeaţa din obraz, respirau profund „aer curat”. Când am vrut să-i fotografiem, au ţipat ca înţepaţi de albine africane.
Şi ca să nu spună şeful primăriei gălăţene, domnul Ionuţ Pucheanu, că presa exagerează, vom ilustra materialul nostru cu nişte instantanee, făcute bineînţeles, la faţa locului, cu două zile în urmă…
Încă o constatare.
Privit din exterior se observă cu ochiul liber, cum, că, salariaţii domnului primar vopsesc într-o veselie gardurile exterioare. Oare ca să nu vadă lumea că în interiorul parcului leopardul este cât China? Sau e doar o strategie edilitară?

Ioan Dan PINTILIE 26 - octombrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg