logoImpact EST nr. 893 - 28.11.2021

Păi cum s-ar putea explica mai pe înţelesul individului biped atât de multele fapte prin care, cu ajutorul direct şi nemijlocit al homo-ului cotidian, a ajuns această prăpădită de ţară, din foarte rău, în fundul prăpastiei.
Se şopteşte în gura mare că poporul român este extrem de credincios, mâncând de trei ori pe zi ortodoxism pe pâine. Şi cu toate acestea, doar când păţesc câte un necaz şi sunt la ananghie, îşi aduc aminte de marele Creator şi folosesc crucile corespunzătoare. Privind la o emisiune televizată, în aburul Paştelui, am constatat negru pe alb şi color că localnicii dintr-un sat din sudul ţării, când au fost întrebaţi, la modul banal, ce sărbătorim noi de fapt de sfintele sărbători pascale, au dat răspunsuri halucinante. Trăsnite e puţin spus, cum ar fi: Păi tăiem mielul, mâncăm şi bem, facem cozonaci şi ouă roşii, paştele domnule, ce altă ceva, nu ştiu că nu sunt de aici, şi tot ce le-a trecut lor prin cap, numai ce trebuia nu. În final, o doamnă a venit cu următoarea explicaţie: Sunt cu diavolul domnule, cu rachiul şi cu ţigara.
Noi sărbătorim Învierea Domnului şi mântuitorului nostru Iisus Hristos. Amin.
Ca să mai spunem că şi puţinele babe care mai populează biserica în zilele de sărbători religioase, în loc să asculte slujba, vorbesc între ele, câţi pui i-au scos cloşca, cum i-a ieşit friptura, cum a fugit ăla pe geam de la vecina etc. Şi totuşi, în marea lui bunătate, Dumnezeu ne iartă.
De altfel, nici personalul salariat al bisericii, unii dintre ei, nu se omoară cu atragerea enoriaşilor către sfântul locaş, din contra, parcă invită la ezitare.

DIP - DIP 10 - mai - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...