logoImpact EST nr. 860 - 05.03.2021

Cel mai greu este să scrii de bine, dacă te respecţi ca gazetar, altfel faci deontologie pleonastică. Dar am promis în coloana din pagina unu o scurtă prezentare a generalului de Brigadă, în rezervă, Tache Bocănială, omul cu şansa numărul unu de a deveni Prefectul judeţului Galaţi, an în care are de organizat alegeri locale şi parlamentare.

După ce a fost o vreme la Poliţia Transporturi Galaţi, pe care a şi condus-o, între 2001 şi 2005 a fost inspector şef al IPJ Galaţi. În anul 2008 a obţinut titlul de doctor în drept. După expirarea mandatului, este numit director adjunct IJPF Iaşi, iar în 2010 este trecut în rezervă. După ce obţine gradul de general (chestor) de poliţie, devine adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, funcţie din care coordonează pe toată ţara Combaterea Crimei Organizate, Agenţia Naţională Antidrog, Oficiul Naţional pentru Protecţia Martorilor şi Direcţia de Operaţiuni Speciale. Din anul 2010 devine şi avocat definitiv în UNBR-Baroul Galaţi, dar şi lector al Univerităţii „Danubius”, ajungând, treptat, să devină şi membru în Senatul acestei universităţi.

În 2012 acceptă să fie cooptat în echipa lui Nicuşor Ciumacenco, cel care a candidat ca independent pentru primăria Galaţi, Bocănială întărindu-i cu autoritatea şi statura sa lista de candidaţi pentru Consiliul local.

Într-o zi l-am întâlnit pe strada Muzicii.

Ieşea dintr-o curte, mi-a spus că şi-a cumpărat acolo o căsuţă, cu ani în urmă, la care a muncit mult cu propriile-i braţe şi propria-i pricepere.

Dacă veţi privi cu atenţie poza de la articolul cu Boboteaza, din ediţia 618 a Impact-est, veţi observa că în acel grup de putere politică, undeva în plan îndepărtat, se zăreşte şi generalul Bocănială. Nu e neapărat un semn că este foarte aproape numirea sa ca Prefect, motivul de a fi un bun creştin fiind suficient.

R.I. 23 - ianuarie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Stângă este un acc

Încet, încet, lumea lui Stângă şi a camarilei juvenile care ...

Comat SA Galaţi, ve

Suspansul privind sentinţa ce se va pronunţa de Tribunalul Galaţi ...

Un alt avocat gălă

Avocatul Deleanu Mihai face parte din Baroul Galaţi de prin ...