logoImpact EST nr. 898 - 16.01.2022

Conform siteului „recorder”, la începutul anilor 90, Liviu Dragnea avea trei cârciumi prin care a făcut bani grei în satul natal al soţiei Bombonica, precum şi în satele învecinate, deschizând câteva „bombe” în casele de la stradă ale unor ţărani, de la care a închiriat fix acele camere cu ieşire la vad.
A vândut bere la halbă şi mititei, a făcut cărăuşie cu un ARO făcut din bucăţi, până a strâns o saltea de bănet. Suficienţi încât să poată fi propulsat în „meseria” de Prefect al judeţului Teleorman din partea PD.
Era în august 1990 când Liviu Dragnea avea 27 de ani şi când a început afacerile împreună cu un asociat pe nume Vasilică Petcu. Ca aport în natură, declarat la ORC Olt, Liviu a venit cu ceva mobilă, o Dacia de culoare roşie, cumpărată de la o minoră care o câştigase la loz în plic, şi un ARO făcut din bucăţi. Cu acest ARO de care a agăţat şi o remorcă, Dragnea a început o cărăuşerie în draci… asudaţi.
El căra legumele ţăranilor din Giuvărăşti (comuna natală a Bombonicăi) la Alexandria şi Turnu Măgurele, negociind preţul fiecărei curse la sânge, cu ţăranii olteni.
În paralel, Dragnea şi asociatul său înfiinţează, în 14 august 1990, când încă nu apăruse legea societăţilor comerciale, „Asociaţia cu scop lucrativ Bachus”. Şi dă-i cu bere, dă-i cu mici, cu coniac şi-alte prostii, de nu mai prididea nea Livache, suflecat la mâneci şi năduşit, să care halbele cu bere pe la mesele oltenaşilor! Apoi, în localul „Bachus” din Giuvărăşti, amplasează un televizor color marca „Telecolor”, pentru care achită 25.000 de lei.
Aventura lui şi a lui Petcu Vasilică merge până la acapararea staţiei de autobuz din sat, pe care o transformă tot în cârciumă, şi care este denumită de consumatorii fruntaşi „La geamuri multe”.
În sfârşit, Liviu Dragnea&Co ajung la a patra cârciumă, două fiind deschise în satele învecinate, unde lumea se omora, se călca în picioare la înghesuială pentru a apuca o bere la halbă.
Urmează o a cincea cârciumă deschisă în comuna Izlaz, unde tatăl lui Liviu, Dumitru Dragnea, fusese şeful postului de Miliţie.

Onoarea lui şi patru bani: aruncarea asociaţilor peste bord!

După ce a împlinit 30 de ani, Livache trece la liga mare a afacerilor prin Turnu Măgurele. Urmează hoteluri luate în locaţie de gestiune, dat tot cârciumăreala-i vine ca o mănuşă. Pe lângă Hotelul Turris, Liviu şi asociatul său iau şi două restaurente de stat în locaţie de gestiune sau chirie.
Îşi diversifică afacerile cu vânzarea de cauciucuri second-hand şi jocuri electronice şi biliard, buticuri şi discotecă în aer liber.
Până în 1994, Liviu Dragnea scapă de foştii asociaţi, pe care îi abandonează în sapă de cauciuc! Ei sunt Vasilică Petcu şi Florin Mîndroc.
Înfiinţează firma Ştefimar (după numele celor doi copii) şi decide să devină unic asociat.
Şi ultimul său asociat, Florin Mîndroc se teme să vorbească, precum primul asociat al lui Dragnea, Vasilică Petcu. Mîndroc a cedat acţiunile deţinute la Dacorom SRL, fostului său coleg de facultate şi prieten, Liviu Dragnea, de a cărui influenţă se teme şi acum, de aceea şi tace.
Nea Petcu, cel ce-i fusese primul asociat şi care a pus la bătaie casa mătuşii sale pentru cârciuma „Bachus”, a ajuns ce-a fost: ţăran…şi-şi vede tăcut de solarul lui…
Nu e aşa că fu tare şi-n trecut, ca şi-n prezent, DOMNUL PREŞEDINTE LIVIU DRAGNEA, devenit acum cel mai puternic şi mai de temut om din România lor?

LECTOR 18 - mai - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Cei mai vizibili min

Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate în decembrie, ...

Vestea bună: COVID-

Niciodată, de la criza rachetelor din Cuba, umbra unui război ...

Controale operative

Urmare a perioadei de contractare din luna iulie a anului ...

Galgros SA Galaţi,

Firma Galgros SA Galaţi este cunoscută ca fiind locul în ...