logoImpact EST nr. 849 - 24.11.2020
logo

logo

AFISE ELECTORALE - ALEGERI PREZIDENTIALE - 2014Legea 334, privind finanţarea campaniilor electorale a partidelor politice NUMAI PE PERIOADA CAMPANIEI ELECTORALE, plafonează drastic şi cheltuielile dar şi condiţiile în care acestea vor fi decontate de la bugetul de stat. Că nimic nu va fi respectat se vede cu încă trei-patru luni înainte de alegerile locale din 5 iunie 2016. Din cauză că legea nu prevede nimic despre campaniile mascate din afara perioadei stabilită prin H.G. ca fiind campanie electorală, partidele îşi pot face de cap afişând portrete cât blocurile cu 10 etaje, cu condiţia ca ele să nu afirme că moacele de pe lenjerii sunt candidaţi. Asta devii abia după ce candidaturile sunt validate de către Birourile Electorale Judeţene (BEJ)

Decontare doar pentru cine ia peste 3% la nivel naţional

Şi acum, repede prin sumele plafonate, admise ca cheltuieli în campania electorală şi condiţiile în care acestea se şi decontează. Comună Pentru candidaţii de primar suma este de 4250 lei iar pentru consilierii locali 1050 lei, adică un salariu minim pe economie stabilit de la 1 ianuarie 2016.

Oraş Pentru primari, suma este de 7350 lei iar pentru consilieri, 3150 lei.

Municipiu Pentru municipiile cu rang simplu, candidaţii pentru primar suma este de 10.500 iar pentru consilieri de 5.250.

Municipiu reşedinţă de judeţ Pentru candidaţii de primari şi municipiilor de acest rang sumele sunt de 52.500 de lei, iar pentru consilierii municipali, 31.500 de lei.

 Consilii de judeţ Întrucât preşedinţii de consilii judeţene sunt aleşi prin electori, adică de către consilierii câştigători şi dintre ei, plafonul echipelor de consilieri propuse de partid a fost fixat 105.000 lei.

Dacă se face o singură greşeală în cheltuielile şi deconturile depuse într-un judeţ, întreg judeţul nu mai primeşte NIMIC! Dacă partidele realizează un scor de peste 3% la nivel naţional, de la buget sunt restituite toate cheltuielile plafonate cum am arătat, inclusiv candidaţilor care au pierdut competiţia. În cazul în care partidele obţin scor de sub 3%, primesc banii cheltuiţi doar câştigătorii de funcţii de primari şi consilieri. Şi mare atenţie mare! Dacă într-un se face o singură greşeală la cheltuieli şi deconturi, ABSOLUT NIMENI DIN ACEL JUDEŢ NU MAI PRIMEŞTE NIMIC!

Pe ce au voie să fie aruncate sumele

Candidaţii au voie ca în compania electorală (acea perioadă de 30 de zile fixată prin HG) să folosească afişe de 500 mm x 35 mm, afişe de convocare electorală de 400 mm x 250 mm, materiale de propagandă audio-video şi publicitate în presa scrisă şi tip online.

Toate afişele şi materialele pliante vor putea fi amplasate strict în locurile speciale stabilite prin DISPOZIŢIA PRIMARILOR. Desigur, totul se va desfăşura într-un singur tur, favorizaţi fiind primarii în exerciţiu care nu s-au ticăloşit peste 75%! E clar că vom vedea bannere şi sute de metri pătraţi de chipuri şi nume, FĂRĂ SĂ SPUNĂ CE VOR DE LA NOI, până în ultima lună de alegeri, care, de regulă, e dedicată campaniei electorale nemascată.

Grig IONESCU 31 - martie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Scrisoare deschisa m

Danamaria Neculai se simte sătulă până peste cap cu Gelu Ciorici şi ...

Cristian Dima (PRO R

Realizat de Opyum Advertising SRL D la comanda Pro Romania ...

Necunoscut în lumea

Era miercuri, 11 noiembrie, când DIICOT-Structura Centrală făcea sute de ...

Sifonări de milioan

Mamăăă, până şi salariaţii cu putere de decizie din Combinatul ...