logoImpact EST nr. 855 - 27.01.2021

Mă minunează uneori sârguinţa cu care unii se străduiesc să nu facă nimic. Cam aşa ceva îmi trecea prin cap, când, în data de 15.09.2016, participam pentru prima dată la o şedinţă a Consiliului Local al municipiului Galaţi.

Şedinţa a debutat cu prezenţa în sală a consilierilor locali, acompaniată de un zumzet vocal foarte curios. Apoi s-a trecut la ordinea de zi, care cuprindea un număr de 12 puncte, 10 dintre ele având ca iniţiator de proiect pe primarul Ionuţ Florin Pucheanu: Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli al Municipiului Galaţi pe anul 2016, Proiectul de hotărâre privind aprobarea organigramei şi statului de funcţii pentru aparatul de specialitate al primarului, şi multe altele din care nu putea lipsi punctul cu interpelări, intervenţii, cereri, peste care s-a trecut în mare viteză.

După cum probabil toată lumea ştie, în aceste şedinţe se mestecă mămăliga, tochitura, caşcavalul şi alte „produse alimentare” extrem de apetisante.

Doar nu există vreun naiv care să creadă că în aceste şedinţe predomină interesul electorului de rând. La un moment dat, consilierii P.N.L.-ului au solicitat părerea prefectului cu privire la legalitatea constituirii consiliului local. În lipsa unui răspuns aceştia au părăsit sala. Abia spre sfârşitul şedinţei, prefectul Dorin Otrocol, a precizat: „Nu mă amestecaţi pe mine în fricţiunile voastre politice. Prefectul nu se poate substitui unei instanţe de judecată, aşa că trebuie să aşteptaţi să se pronunţe Curtea de Apel Galaţi.

Chestiunea cu părăsirea ostentativă a sălii, din câte am înţeles, se întâmplă indiferent de culoarea politică. Este total imoral din punctul nostru de vedere. Păi, dacă te-a votat lumea, îţi convine sau nu, stai acolo şi luptă-te pentru ideile tale.

Tot în această şedinţă, domnul fost primar Marius Stan, care în perioada electorală era ferm- „ori totul, ori nimic”- a depus în sfârşit jurământul pentru acest nimic de consilier local. Atmosfera a fost condimentată de intervenţiile a doi consilieri, viceprimarul Picu Apostol Roman şi doamna Simona Vreme, ambii cu punctări decente şi la obiect.

Şedinţa a fost prezidată de domnul viceprimar Sorin Enache, care a încercat să răspundă şi uneori să lumurească anumite diferende.

Iar faptul că taberele existente în sală îşi „aruncau motanul” reciproc, acuzându-se fie că nu cunosc legile, fie că nu le respectă, reflectă destul de clar că şi unii şi alţii sunt în culpă.

Ioan Dan Pintilie 25 - septembrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Corp nou de clădire

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de ...

Primarul Ionuț Puch

Elevii gălățeni vor primi burse duble și chiar aproape triple, ...

Pași de urmat la pl

Pași de urmat la plata taxelor și impozitelor prin www.ghiseul.ro Având ...

Opt blocuri vor fi m

Primăria municipiului Galați informează că opt blocuri de locuințe vor ...