logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

Copiii invizibili din blocul G4 inexistenţi în actele de stare civilă au devenit vizibili şi urmează diferite forme de educaţie aflate în subordinea Inspectoratului Şcolar şi Direcţiei Protecţiei Copilului, dar se lovesc de respingătorul Serviciu Spaţii Locative din Primăria Galaţi, şi de spaima supremă, madam Carp-Grigoroşcuţă. Copiii şi părinţii acestora sunt fentaţi de funcţionarii primăriei prin amânări, tergiversări, omisiuni şi sunt ameninţaţi cu evacuarea silită din cămăruţa minusculă din blocul G4.

Samavolnicii afară, vin şpăgarii!

Abia au fost rezolvate situaţiile şcolare ale celor trei copii ai familiei Florea- ce nu puteau merge la şcoală deoarece nu aveau acte de stare civilă- că au apărut alte ameninţări din partea autorităţilor locale. Când au înaintat dosarul de solicitare a locuinţei sociale, Emil Florea şi Gabi Radu au fost declaraţi locatari samavolnici, locuind fără contract de închiriere în ap 103 din bl G4. Deşi au prezentat de mai multe ori documentele solicitate, şefii serviciului Spaţiu Locativ le-au respins actele, au refuzat să le înregistreze cererea şi apoi i-au ameninţat cu o evacuare silită în stradă. Cei trei copii, de 15, 11 şi 7 ani merg la şcoală, prin grija şi intervenţia promptă a directorilor Diana Bulai, de la inspectoratul Şcolar şi a lui Ciprian Groza, de la Direcţia Protecţiei Copilului. Prin dispreţul de care dă dovadă madam Grigoroşcuţă şi echipa de efecte şi defecte de administraţie de la Spaţii Locative, familia Florea face obiectul unei cereri de evacuare în stradă. Halal administraţie inteligentă! Nu numai că nu li se oferă o locuinţă socială, dar nu pot prelua contractul de chirie nici măcar în nenorocirea de cămăruţă de la bl G4.

Şi acum, ce spune Primăria, prin biroul Ema Turcu

„Biroul de presă al Primăriei Municipiului Galaţi cunoaşte situaţia familiei Florea şi ştie că nu deţine nici un contract de închiriere cu Primăria municipiului Galaţi. Familia respectivă ocupă abuziv locuinţa din Micro 19, bloc G4. Nu a depus dosar pentru locuinţă socială. O poate face oricând doreşte. Dosarul va fi analizat de comisia special constituită, pentru a se stabili dacă solicitantul îndeplineşte criteriile prevăzute de lege pentru obţinerea unei locuinţe sociale.”

Silviu VASILACHE 12 - martie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...