logoImpact EST nr. 844 - 27.10.2020

atentatPreşedintele municipalei PNL, Nicuşor Ciumacenco cere ceea ce trebuia să ceară de mult timp orice politician neticăloşit şi cu inima curată-demisia prefectului şi a consilierilor care au votat ilegal împotriva validării mandatului de consilier al lui Marius Stan. Păi nu?

„Anularea de către judecători a deciziei de invalidare a mandatului lui Marius Stan ar trebui să ducă nu doar la repunerea acestuia în drepturi, ci şi la demisia tuturor celor implicaţi într-un atentat la adresa democraţiei.

Astfel, toţi consilierii care au decis că Marius Stan nu are dreptul la mandat, deşi a fost votat de gălăţeni, ar trebui să îşi depună demisia şi să fie înlocuiţi de cei care îi urmează pe listele electorale. Nu credem că ar trebui să pornim la un drum de patru ani cu consilieri care au dovedit de la prima şedinţă că nu au niciun respect faţă de lege şi că sunt oricând dispuşi să facă fapte penale, dacă partidul le-o cere.

De asemenea, considerăm că toate cheltuielile de judecată ar trebui să fie suportate direct de către cei care au generat această stare de fapt, şi nu din bugetul public.

În fruntea celor care ar trebui să răspundă cu mandatul se află, însă, prefectul Dorin Otrocol, prezent la şedinţele de constituire a Consiliului Judeţului şi a celui Local. Conform Legii nr. 340/ 2004 privind prefectul şi instituţia prefectului, el ”verifică legalitatea actelor administrative ale consiliului judeţean, ale consiliului local sau ale primarului”. Nu a întreprins niciun demers pentru a stopa acest act ilegal, motiv pentru care ar trebui să părăsească funcţia pe care o ocupă.

Nu în ultimul rând, este interesant de văzut cum se va poziţiona faţă de acest subiect Cătălin Cristache, preşedintele PMP, având în vedere că partidul pe care îl conduce a votat împotriva validării mandatului lui Marius Stan. În prezent, acesta din urmă este vicepreşedinte al PMP”.

9 - septembrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Persoană trimisă

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a ...

Farmaciile şi fieru

În două ediţii la rând am publicat TOP 2019, alcătuit ...