logoImpact EST nr. 876 - 19.06.2021

Se pare că una din marile probleme pe care le are în agenda sa Consiliul Judeţului, se constituie în evaluarea şi numirea în continuare pe funcţii a directorilor din instituţiile de cultură subordonate. O astfel de „grijă” mai rar ne-a fost dat să întâlnim în condiţiile în care Consiliul Judeţului ar trebui să se ocupe în primul rând de o sumedenie de lucruri mult mai importante şi presante pentru judeţul nostru. Dacă luăm ordinea de zi a şedinţelor, numai din ultimii doi ani, o să vedeţi câtă dreptate avem în a insinua că Preşedintele Bacalbaşa are o obsesie vis-à-vis de cultură, fenomen din a cărui componenţă chiar crede că face parte. Ca să exemplificăm, în veridicitatea celor afirmate, ne vom referi la şedinţa extraordinară!?! determinată de numirea unei poetese fără vocaţie… în arta managementului cultural, ca şef la Centrul Cultural în condiţiile în care răposatul director Dumitrescu nici nu se răcise în mormânt.

Ce este de tot râsul în tot acest proces de evaluare, de prezentare de proiecte de management pe patru ani, de aprobare în plenul C.J.-ului este manipularea ordinară, praful în ochii proştilor care ridică mâna şi a populimii privitoare. Oamenii aceştia se numesc POLITIC, de douăzeci şi şase de ani, chestie ştiută de toată lumea, iar Bacalbaşa umblă cu cioara vopsită prostind pe cine? A, că mai intervine şi orgoliul lui de bulibaşă peste CJ, asta este altceva, adică dacă nu-i place sau nu vrea domn’ Preşedinte, s-ar putea să asistăm la oarece contorsiuni, ameninţări, şantaje, dar în final tot politicul hotărăşte. DA! Politicul din care el însuşi (Bacalbaşa) face parte. Şi ca să vă strâmbaţi de râs, o să vă aducem la cunoştinţă că, de fapt, comisiile de evaluare-examinare sunt conduse de Negoiţă Cătălin ilustru (sâc!) om de cultură, şef peste o cotineaţă de televiziune, mare istoriograf în problemele Cadrilaterului, Don Juanul tinerelor studinte în ale gazetăriei gălăţene. Cică în aceeaşi comisie s-ar regăsi şi celebra poeteasă, pupila lui Bacalbaşa, şefă interimară la Centrul Cultural, plus alţi neica-nimeni.

Şi nu putem încheia fără a remarca faptul că săptămâna aceasta, joi, când apare şi gazeta noastră, Consiliul Judeţului se întruneşte pentru a hotărî cine va fi numit ca manager la instituţiile de cultură în perioada 2016-2019, perioadă în care mulţi vor cădea la pensie.

JAP 25 - februarie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...