logoImpact EST nr. 850 - 30.11.2020
logo

logo

pag-p4-des-despreGata! S-au închis listele de candidaţi pentru alegerile din 11 Decembrie şi imediat va începe circul, respectiv campania electorală. Cert este că la o primă aruncătură de priviri pe listele depuse la Biroul Electoral, ajungi la concluzia că, totuşi, „ceva, ceva” s-a mai mişcat în sensul înnoirii numelor  apărute. Majoritari, însă, au rămas, în continuare, gloabele de partid, „Tutankamonii”, cei care au supt cu conducta călare pe siloz atâta amar de vreme doar în interes personal.  

Dar să o luăm bătrâneşte, încet, încercând o analiză fără părtinire a listelor depuse, cât şi o anticipare a ceea ce va să vină după alegeri.

 

Pesede scapă de jeguri şi dă peste ghiolbani

Din punctul nostru de vedere, pe-se-de va câştiga alegerile detaşat în Republicuţa Galaţi, cu peste 40% şi aceasta nu datorită că sunt mai frumoşi, mai deştepţi, mai… decât ceilalţi, ci, pur şi simplu, datorită electoratului captiv care iese la vot (beneficiarii de ajutoare sociale, pensionarii, boschetarii şi casnicele). Iar, pe de altă parte  slăbiciunii, a forţei neatractive, a lipsei de lideri adevăraţi din partea Opoziţiei, în primul rând a PNL-ului. Continuând listele depuse de pe-se-de, remarcăm la modul pozitiv şi superlativ lipsa lui Florin Pîslaru, o caricatură de individ, repudiat de alegătorii cu capul pe umeri. A rămas în schimb Bacalbaşa dar, asta e, până la urmă ar fi fost foarte frumos fără cei doi, anticipând noi un vot de recunoştinţă masiv pentru o astfel de mutare inteligentă şi curajoasă din partea conducerii partidului. Nu putem să trecem cu vederea şi să nu comentăm includerea pe liste a lui Lucian Georgescu, eminenţă cenuşie, dezorientat politic şi umilit (oare cu ce costuri negociate?) prin plasarea în ordine sub Nicolae Marin, un neica nimeni, un semidoct, fără bibliotecă la mansardă, un „paysan” în adevăratul sens al cuvântului. Cum, de asemenea, nu înţelegem trecerea „la vale” a distinsei doamne Laura Marin, în dauna „ghiolbanului”, atârnatului, sinecuristului de Marius Mărgărit. În rest, pe liste greii partidului.

 

Dobre duce penele la Eternitatea

La PNL, lucrurile sunt clare: dacă vor lua un douăzeci şi cinci la sută să facă mătănii, să meargă la biserică şi să pupe toate crucile şi  toţi sfinţii. Aici cauzele sunt multiple, în primul alipirea cu PDL care nici acum nu este înghiţită de gălăţeni şi percepută a fi benefică, sau eternul candidat Dobre, care în afara  listei nu ar aduna nici cinci la sută din voturi. În rest, candidaţi fără nume, fără boaşe, alde Scarlat, Stângă şi tot neamul lor pe care comunitatea nu-i cunoaşte, nu-i ştie, nu au „moacă” vizibilă în rândul populimii. Alta era situaţia cu chirurgul Paul Ichim, dar pentru că nu a vrut să candideze la Primărie şi l-a dat în „gât” pe colegul Nichita în mod mişelesc, îşi merită soarta. Ţinta propusă de a avea un senator şi doi deputaţi aleşi ni se pare rezonabil, dar greu de tot de atins în atare condiţii.

 

Durbi şi-a compromis senectutea senatorială

La ALDE e dezastru după schisma din partidul local. Adevărul este că noi am tot spus că e un fel de „anus contra naturii” alianţa aceasta dintre conservatori şi liberalii lui Tăriceanu, iar acest lucru s-a văzut şi la alegerile locale. Acum, când prăpastia la Galaţi s-a adâncit rezultatele nu pot fi promiţătoare, ba din contră. CACARISITUL, eternul, dezorientatul, egocentristul, arogantul, influenţabilul, narcisistul, comunistul Durbacă nu a ştiut nici pe departe să gestioneze o astfel de situaţie compromiţătoare.  Să crezi ca el, că încă mai eşti director la IUG sau la Centrala Navală, sub regim totalitar şi că rezolvi problemele în acelaşi stil, tăind şi spânzurând după bunul plac, nu este decât o utopie, o nebunie a unuia căruia nu-i mai funcţionează corespunzător neuronii.

Omul acesta NU mai înţelege neam că EL nu mai este MARELE DURBY, că s-a fâsâit, că i-a trecut vremea, că singur pe listă nu ar aduna decât câteva procente, luate de la unii zevzeci, acoliţi, recunoscători ai unor beneficii directe oferite de către MOGULUL DURBACĂ, de-a lungul timpului.

Distrugerea tinerilor liberali din propriul partid, conduşi în mod separat de un Dima fără „coaie”, ezitant, nu poate fi decât extrem de păguboasă pentru ALDE. Dar ce vorbim noi? La urma urmei populimea votantă poate să-i scoată cu un deputat şi, aproape imposibil, cu un senator, dacă bazinul electoral al acestuia, „liberalii nemulţumiţi” de penele-ul actual, reprezentanţii clasei de mijloc (atât câţi sunt), întreprinzătorii, nehotărâţii, nu vor pune ştampila pe DIMA. Din partea conservatorilor roşii, a ceea ce a mai rămas ca şi cohortă la Durbacă, nici o speranţă.

Mai rămân în joc un loc, maxim două de deputaţi şi eventual, cu o marjă mică de posibilitate, un loc de senator ce va fi împărţit prin adjudecare de PMP (Partidul Mişcarea Populară), aici este vorba de Stan Marius şi Cristache Cătălin sau de USR (Uniunea Salvaţi România) şi, de ce nu, de PRU (Partidul România Unită) condus la Galaţi de Gheorghe Saghian Asta, dacă nu vor munci degeaba, iar voturile nu se vor duce la alţii prin redistribuire, dacă la nivel de ţară nu vor depăşi pragul de 5%, impus de lege pentru a intra în Parlament.

Despre independenţi, numai de bine, dar la electoratul nostru cât şi la ceea ce sunt sau reprezintă unii dintre ei, slabe speranţe sau DELOC.

Până la ediţiile viitoare să auzim de bine.

 

 

 

 

Analistul de serviciu 11 - noiembrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Lungul drum al Româ

Mulţi români uită că aderarea în 2007 la Uniunea Europeană ...

Ambasadorul SUA la B

Un colaborator din SUA al Impact-est, gălăţean get-beget la origine, ...

Situaţia sectorului

Ministrul Adrian Oroş a participat la şedinţa de lucru organizată ...