logoImpact EST nr. 845 - 30.10.2020

despre-ionut-pucheanudurbaca01Înainte de a publica listele cu primii zece candidaţi pe care principalele partide şi le-au propus pentru consiliul local municipal, vom face o analiză pe care o vom compara după alegeri.

Avem 27 de mandate de consilieri. Remarc faptul că penele, alde şi unepere şi-au trecut în capul listei candidatul de primar, dar asta nu înseamnă neaparat că ei vor trage în sus şi numărul de mandate. Iată, candidatul pesede nu se găseşte în primii 10, dar nici în restul listei de până la 34. Motivul, el nu poate fi, încă, locomotivă pentru pesede.

Dar se poate interpreta şi că e sigur de victorie, deci nu-l interesează ca pe Ciumacenco un post de viceprimar. În schimb, ceilalţi sunt cap de listă la partidele în care sunt membri. O listă de persoane cu notorietate au ALDE, pesede şi unepere, lista penele rămânând codaşă la acest capitol.

Durbi va fi marele combinator

În urma analizei sondajelor şi a specificului votantului de apă dulce din Galaţi, numărul mandatelor obţinute de cei patru competitori mari, ar putea fi aşa: pesede – 9, penele – 7, ALDE – 6, unepere – 4 rămânând de disputat un singur mandat, care poate fi luat de pmp.

E clar că lista ALDE făcută de Durbi şi de Dima, e una care îi poate băga consilierii până la poziţiile nouă-zece. Căci e clar, Durbacă a înghiţit broasca de la Tăriceanu, candidând forţat ca primar, dar şi-a negociat încă un mandat de senator, poziţie din care va ieşi la 78 de ani. Cel de-al doilea „D” din listă pleacă sigur ca deputat. Şi este vorba de Cristian Dima. Un al treilea plecat, ca viceprimar, va fi Eugen Găvan, Radu Cosca refuzând şi declarându-mi că el va pleca acasă din Primărie.

În unepere situaţia ar putea fi aşa: pierzând, Marius Stan va pleca după Chebac la parlament, urmând ca la Galaţi să facă jocurile Picu Roman şi Alexandru Marian.

Iată şi listele

PNL

Nicuşor Ciumacenco, G. Stângă, Doruleţ Resmeriţă (+), Claudiu Iacob, Onuţ Atanasiu, Laurenţiu Ichim, Ion Cordoneanu, Alexandru Şerban, Ioan Găvănescu şi Angela Ivan.

PSD

Zanfir Ilie, Cristian Enache, Marcela Costea, Bogdan Ardean, Silviana Ciupercă, Hristache Bogatu, Lucian Andrei, Desilia Cocu, Claudiu Vasile şi Dochiţa Florea.

ALDE

Eugen Durbacă, Cristian Dima, Florin Râclea, Eugen Găvan, Gheorghe Bugeag, Vali Viorel Sandu, Radu Cosca, Cătălin Popa, Costel Văsoi şi Lucian Bălţătescu

UNPR

Marius Stan, Eugen Chebac, Picu Roman, Alexandru Marian, Moise Oancea, Giorgică Dima, Victor Malinovici, Ilie Gheţu, Viorel Tănase şi Paul Popa.

Aleargă singuri: Alexandru Gregor Teodorescu, Bogdan Rodeanu şi Daniela Vreme

Despre listele şi jocurile din CJG, data viitoare.

Gelu CIORICI 13 - mai - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Directoareasa DSP Ga

Medicul Liliana Moise a fost repusă, în luna iulie, 2020, ...

Directorul Oprea de

De fapt, la sacul cu care va încasa pensia specială, ...

Hahui e pe făraş,

În sfârşit, re-Primarul Ionuţ-Florin Pucheanu şi aparatul politic din spatele ...