logoImpact EST nr. 900 - 28.01.2022

E de rău, oameni buni! Pe surse (am făcut dovada de atâta amar de vreme cât de sigure sunt) am aflat nişte lucruri extrem de grave. Practic, oraşul acesta, înfloritor şi mândru în trecutul interbelic şi comunist, se va duce la fundul gropii. Vom deveni, cât de curând, un oraş cu vreo sută de mii de locuitori (de la trei sute cincizeci de mii), cu case şi blocuri părăsite, un fel de Detroit din SUA. Da!, un oraş apocaliptic, mizer şi plin de ruine, dar care va găzdui în centrul lui, pe esplanada hotelului Dunărea, statuile lui Plătică, Nica, Dobre, Toader, Nicolae şi toată liota lor de politruci ce au avut în grijă Galaţiul.

Aşa cum spuneam la gazeta noastră într-un număr trecut, siderurgia românească, atâta câtă a mai rămas în frunte cu Mittal, gâfâie din ce în ce mai greu, fiind ca un muribund care de abia îşi mai trage sufletul. Unii dau vina pe chinezi, că, vezi Doamne, au intrat pe piaţa europeană, că practică dumpingul, alţii că managementul e de vină sau alţii, şi mai lucizi că nu mai avem dezvoltare economică şi industriae în ţară care să absoarbă o producţie consistentă pe plan intern. În mod cert, Combinatul siderurgic a ajuns ca o mârţoagă leşinată, unde mai lucrează vreo şapte mii de oameni, cu o producţie de tot râsul-plânsul, care de câţiva ani trăieşte mai mult de pe urma demolărilor de pe platformă.

Cei de la Mittal şi-au redus de la începutul anului programul de lucru săptămânal, iar singurii care mai obţin profit pe „platformă” sunt șuții şi manglitorii de profesie, care încă mai au de furat, după ce ani de zile au devalizat, pur şi simplu, Combinatul. Şi, tot aici, nu trebuie să uităm de profitorii de la HALDA de Zgură, mina de aur a oraşului, nu a lor, a celor de la Mittal, care aduce bani porcoi pentru şmecheri, interlopi, cei cu gulere albe, cu firme înscrise în SUA şi cu „olandezi” acţionari (sâc!). Noi am mai scris şi am propus ca halda de zgură, „bun” al gălăţenilor, să fie exploatată în interesul comunităţii, dar nu ne-a ascultat nimeni. Băi, fraţilor, dacă acest bun al oraşului ar fi adus profitul în visteria oraşului, până acum, în atâţia ani, bugetul oraşului ar fi fost precum cel al Clujului, iar cu banii în plus am fi putut să investim, să creăm locuri de muncă, să reparăm, să…, să…

Dar uite, am ajuns în situaţia în care nici draku’ nu ne mai scapă. Cică, alde Bruno&Comp, managerii actuali ai Combinatului, au început să-şi facă bagajele. Informaţia primită te năuceşte pentru că tot staff-ul va spăla putina în cel mai apropiat timp. Da, dar dacă ar fi numai asta şi ar veni alţii trimişi de Mittal, nu ar fi mare lucru, numai că acei care vor veni au un mandat clar şi precis: „dacă nu rentabilizează unitatea şi nu cresc vânzările de tablă, până în trimestrul doi al anului 2017, toată hardughia se închide definitiv”. Ei, ce spuneţi?!

Păi, noi spunem că dacă e adevărat, ar trebui ca toţi politicienii de Galaţi (mamelucii), precum şi cei de la centru să se dea de ceasul morţii, să găsească soluţii în a salva siderurgia românească. Aţi auzit voi, domnilor, despre a fi demni?, de a sta drepţi şi nu înconvoiaţi?, de a fi bărbaţi adevăraţi cu boaşe (nu biluţe)?, de a fi patrioţi?, de a apăra Ţara?, dar de naţionalizare în interesul României?

JAP 18 - martie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gelu Ţăranu, adic

Gelu Radu a pus un picior ca un stabilopod în ...

Deficit de 18 judec

O fi ea extrem de grea, sau aproape imposibilă admiterea ...

Jupân Pucheanu taxe

De când e primar,don Pucheanu a dublat taxa de habitat ...