logoImpact EST nr. 850 - 03.12.2020
logo

logo

filimon-07-11Orice îşi pune în cap economistul Marian Filimon, cel mai prim-vicepreşedinte la nivel naţional al Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, îi iese. Om mai redutabil ca el în organizări de mare anvergură, e greu de găsit pe o rază de 250 de kilometri. În ceafă îi mai suflă o singură persoană: dr. Zanfir Ilie, managerul uneia dintre cele mai valoroase biblioteci din România. Amândoi au la bază şcoala organizatorică a UTC şi a PCR, una din părţile bune a celor două structuri ale totalitarismului care ne-a ţinut în loc şi înapoi, 45 de ani.

Revenim la Marian Filimon. Chiar dacă la PIMM Galaţi are un comitet de conducere, preferă să fie in-formal faţă de acesta şi să meargă cu tenacitate de unul singur, până la capătul EVENIMENTULUI. Ştie să mobilizeze ca nimeni altul resursele financiare, instituţionale şi de parteneriat, astfel încât tot visul să devină o încântătoare realitate, care, de fiecare dată, se constituie într-o LECŢIE demnă de urmat. Din păcate, administraţia noastră publică este reprezentată doar de interesele personale ale exponenţilor ei, ca să mai aibă altruismul şi timpul necesare de a învăţa şi de a aplica câte ceva, fie şi imitându-l pe Filimon.

Sigur că MEFI ştie să se bizue pe „oamenii măriei – sale”! De pildă, un maestru ca Petrea Savin, vechi cârciumar, ştie să facă protocoale ca la Marriott, Restaurantul Royal rămânând singurul cu ştaiful interbelic, dat şi de avantajul arhitectonic al superbei clădiri situată lângă Biblioteca V.A. Urechia, în una dintre cele mai vechi zone boiereşti a Galaţilor.

Şi de aia e unul dintre „oamenii măriei-sale”!

Asemenea organizări de amploare reuşea să mai gândească doar Dan-Lilion Gogoncea, dar cu o armată de executanţi. Pe când Marian Filimon, e un lup singuratic şi în MUNCĂ. Pentru această capacitate de rezistenţă la stress şi la un program de 30 de ore pe zi, îl invidiez şi-i urez să-i dea Dumnezeu sănătate şi lungime de zile.

El e singurul care poate aduce la Galaţi miniştri, ambasadori, preşedinţi de mari companii. Doar că toţi se rătăcesc în năclăiala stătută care domină structura decidenţilor din administraţia publică a regiunii.

Păcat că nu-şi dă mâna cu un Ion Mocanu, preşedintele CCIA şi vicepreşedinte la nivel naţional, cu un Zanfir Ilie, cu un Dan-Lilion Gogoncea… Sau nu, eu, ca primar şi preşedinte al CJG, aş face cu ei o echipă de cinci şi aş ieşi în lume cu oferta acestui oraş, judeţ şi al acestei regiuni.

Mai ales că şi Ilie şi Gogo sunt şi vor fi, unul consilier municipal, celălalt consilier judeţean.

De ce să nu vină aici, în Parcul Industrial, Parcul de Soft şi Zona Liberă, cu taxe spre zero, marile companii din Franţa, Italia, Spania, Germania, China, Japonia şi SUA?

Sunt sigur că cei trei, plus viitorii primar şi preşedinte CJG vor fi capabili să treacă peste ţăţismele zonale încât să se angajeze ÎMPREUNĂ  la SALVAREA acestui oraş CUMPLIT şi FĂRĂ NEGUSTORI.

Numai aşa LECŢIA FILIMON ar putea trece dincolo de zidul de pâslă al formelor fără fond.

Gelu CIORICI ŞIPOTE 21 - mai - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Cristian Dima (PRO R

    În momentele de cumpănă pe care le trăim, guvernarea actuală ...

Lungul drum al Româ

Mulţi români uită că aderarea în 2007 la Uniunea Europeană ...

Ambasadorul SUA la B

Un colaborator din SUA al Impact-est, gălăţean get-beget la origine, ...