logoImpact EST nr. 893 - 05.12.2021

Prin târgul nostru, aşa, ca o boare, ca un ecou care reverberează bârfele de prin terase, birouri, parcuri sau colţuri de clădire, se propagă o ştire ce e de senzaţie, dacă se adevereşte. Astfel, se spune că un mogul din Republicuţa noastră, extrem de cunoscut, cu o avere aproximată în anii anteriori de cei de la „Capital” la zeci de milioane de euroi, cu afaceri mai ales din imobiliare, dar şi mass-media, ar fi dat de draku’. Noi acum ştim că individul nu prea are cum să se întâlnească cu încornoratul acesta cu coadă, decât dacă vrea Dumnezeu şi Sfântul Petru, când se face selecţia pentru Rai (exclus) şi Iad. La milioanele de euroi cât casa şi lingourile de aur deţinute legal în depozitul Băncii Naţionale (după cum spun gurile rele), nu ar fi nicio problemă, mai ales că acum a fost promulgată de Iohannis şi legea care prevede că dacă ai achitat evaziunea eşti bine mersi şi dai flit la puşcărie.
Şi, uite-aşa, se spune că în timp ce ăia cu scârţa-scârţa pe hârtie, ai tăi, înfierează cu mânie proletară delapidarea şi şmenul unei întreprinzătoare din agricultură, cu drepturi însuşite pe declaraţii şi documente false, având întocmit dosar penal, tu, la rândul tău, să o pui de mămăligă?
Acum, noi ne-am străduit să aflăm ce şi cum, numai că e foarte greu. Se pare că scurgerile de informaţii au ajuns pe surse de la Finanţe şi de la presiunile care se fac asupra lor, la fel ca şi cei cu „agricultura”, draku’ mai ştie, cert este că în joc ar fi o datorie a mogulului de sute de mii de euro, aşa se spune. Descoperită, însuşită, dar neachitată, ştiind şi devenind proverbială zgârcenia, păcălirea celor care au îndrăznit să bată palma cu el, uitarea datoriilor sau diminuarea acestora, caracterul înfiorător de transformare în „Avarul” sau „Hagi Tudose”, când e vorba de dat şi nu de luat. Dar acestea sunt doar bârfe, şi uite, noi credem că nu este aşa, că altfel nu l-ar fi ţinut Dumnezeu pe Pământ, chiar dacă în mai multe rânduri i-a transmis unele semnale de atenţionare.
Dar, ce spunem noi?, după legislaţia actuală, la o adică, se poate întocmi dosar penal pentru evaziune, rău platnic, prejudicierea statului, aşa că pericolul e cât casa, mai ales ţinând cont de urmările care pot să apară pentru o condamnare ce vizează reaua credinţă şi toate cele.

JAP 16 - aprilie - 2021

One Response so far.

  1. Angelo spune:

    Am tot citi materialul dar nu pricep cine este mogulul. Cine poate spune?

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF