logoImpact EST nr. 844 - 28.10.2020

gabriel constantinescu 43890Iată că au trecut deja şase luni de la ultima analiză a bătăliei pe averea lui Cătălin Chelu. Dacă mai ţine-ţi minte, la finele anului 2015, situaţia se prezenta astfel: mama Doina se mai războia cu năbădăioasa Ala, dar intensitatea conflictului a fost mult diminuată, iar Clica foştilor administratori, directoraşi şi cenzoraşi a început să se grupeze pe diverse interese de grup şi să se bată care mai de care pe ciolanul picat pleaşcă prin decesul neaşteptat al bossului Cătălin.

Surpriza cea mare fost intrarea în forţă în acest război a lui Gabi Constantinescu, mâna dreaptă a lui Cătălin Chelu, parcă revigorat de lentoarea mamei Doina şi stângăciile blondei Ala. Se pare că mulţi au început să simtă puterea informaţiilor deţinute de Gabi-cap mare şi ai săi fraţi, un trio mai ceva ca-n Roco şi fraţii săi. Cam asta era situaţia la finele anului.

Războiul orgoliilor

Primăvara acestui an a adus un suflu nou grupurilor de interese constituite ad-hoc în paralel cu spectacolul jalnic oferit de moştenitorii de drept, în aşa zisa bătălie pe avere a lui Cătălin. Există un vechi proverb ,,când doi se ceartă al treilea câştigă”.

Moştenitorii, în mod evident, sunt total depăşiţi de amploarea maşinaţiilor create în ultimii ani de răposatul Cătălin, maşinaţii pe care nu le-a creat singur, ci împreună cu un grup destul de larg format din personajele ce au gravitat în jurul său în ultimii 15 ani.

În atare situaţie, s-ar putea conchide că lăcomia moldovencei Ala, corelată cu lipsa de înţelegere a mamei Doina a situaţiei reale din grupul Chelu, a provocat o situaţie hilară. Războiul moştenitorilor din bătălia pe avere a devenit mai degrabă un război al orgoliilor între moştenitorii de drept. Mai mult, atât mama Doina cât şi Ala au căzut victimă suflătorilor la ureche, personaje care se pare că n-au alt scop decât inducerea în eroare a celor două combatante.

Ce este clar pentru prima parte a acestui an, este faptul că în rândul moştenitorilor s-au conturat două grupuri care, zic ele, s-ar bate pe moştenirea răposatului Chelu şi anume tabăra mamei Doina cu nepotul favorit, Cătălin jr.,fratele vitreg al acestuia, năzdrăvanul Robert, aceştia reprezentând indirect şi pe ceilaţi copii moştenitori pe de o parte, şi Ala cu Costy (Ştefan) pe de altă parte.

Orgoliile care nu-şi aveau rostul au împins cele două tabere într-o bătălie de anduranţă şi a pierzaniei pe culoarele tribunalelor din ţară şi îndeosebi din Galaţi. În prima parte a acestui an, Ala s-a dovedit extrem de discretă, mai conciliantă şi mult mai atentă în ceea ce face, încercând să înţeleagă mersul lucrurilor. Sechestru pus de DIICOT pe nenumărate acţiuni deţinute în cadrul grupului, a fost o puternică lovitură dată moştenitorilor şi îndeosebi pentru Ala, sechestrul vizând în mare parte acţiunile deţinute de SA-urile mamut la diverse entităţi din teritoriu, cât şi anumite active disparate. Tocmai acest mod de abordare de către DIICOT a problemei recuperării prejudiciilor estimate a dat apă la moara clicii, care în mod cert are toate pârghiile să facă aproape tot ce vrea. Evoluţia conflictului arată că este foarte posibil ca acest Război al orgoliilor să ajungă la final la o bătălie pe firmiturile averii lui Chelu.

Adevărata bătălie pe avere

Este greu de crezut că o moştenire uriaşă, încâlcită şi alambicată în felul ei, poate să stârnească o patimă nemărginită, nu atât în rândul moştenitorilor de drept, cât mai ales în jurul acoliţilor lui Chelu.

Dacă moştenitorii, în ignoranţa lor au cam dat-o în bară prin implicarea în bătălii puerile şi aducătoare de necazuri, Clica, după spaima de acum trei – patru ani s-a liniştit rapid, s-a adunat şi s-a pornit cu spor la treabă. Marea greşeală făcută de Cătălin Chelu în timpul vieţii a fost aceea de a vira sume mari de bani în contul unor acoliţi, în vederea achiziţionării de acţiuni la diverse societăţi listate pe bursă şi alteori pentru diverse terenuri, clădiri etc. Prin decesul lui, aceştia s-au văzut brusc în posesia unor uriaşe sume de bani şi bunuri.

Principala lor grijă, după decesul bossului, a fost să-şi ascundă proprietăţile, să mascheze furtişagurile, să retragă sumele mari de bani din acţiunile cumpărate la diverse entităţi. Despre vilele, căsoaiele, conacele, terenurile, maşinile bengoase, acţiunile deţinute, banii dosiţi de către acoliţii grupului, vom prezenta un material de senzaţie într-un număr viitor. Veţi vedea averi ale unor membri ai clicii pe care mulţi dintre noi, chiar cu lefuri de nababi, nu le-am face într-o mie de ani. Dar şi obligaţiile la fisc ale multora din aceştia însumează cifre ameţitoare. Nici o problemă, fiscul se pare că nu-i deranjează.

Să ascundă, să mascheze etc., sunt vorbe la trecut. Clica nemai fiind controlată de ceva anişori, este pusă pe treabă, cum se zice, mai abitir ca niciodată. Toată lumea încearcă să pună mâna pe ce poate, de parcă mâine ar fi sfârşitul lumii. Dacă moştenitorii stau pe margine şi fac figuraţie, chiar figuri uneori, cam peste tot Clica face ce ştie să facă: se înfruptă la greu. Rămaşi în posturi de conducere, directori, administratori, cenzoraşi, auditori, toţi fac ce au mai făcut şi ştiu cel mai bine. Dacă ar fi să evidenţiem care ar fi la această dată personajele importante din grupul Chelu, care se bat la greu pe avere, am putea oferi cam o astfel de grupare:

STRUCTURA GRUPULUI

(CLICA)

Aripa gălăţeană:

Ţîru Luminiţa, Chirilă Gheorghe, Brînză Mihai, Mînjineanu Edy, Brînză Cristina, Panaite Sorin, Mihalcea Petru, Pralea Angelica, Lupu Florentina, Gabi Constantinescu, George Constantinescu, Mihai Marian, Mitu Ionel, Gheorghe Cosmin Viorel, Bădoiu Mihaela, Stan Maricel, Branea Viorel.

Plutonul din ţară

Bunu Antonel, Gavrilă Ion, Marinescu Alexe, Erculescu Florica, Pricop Florin, Albu Silvia, Buţurcă Marian, Munteanu Cătălin.

În afara acestora personaje bine conturate dea lungul timpului, există o pleiadă de trepăduşi puşi în diverse posturi, plimbaţi pe ici pe colo, personaje obscure, care au semnat şi semnează la comandă orice. Au ros şi ei din marele ciolan, au mai luat o firimitură, două şi cam atât.

Mulţi din ei poate vor plăti cu timpul pentru firimiturile adunate de la marele ospăţ. Cele două grupuri sunt în strânsă legătură, chiar dacă ele au creat aparenţa că ar acţiona separat şi nu au nici o treabă între ele. Dimpotrivă legăturile sunt mai strânse decât s-ar putea crede. Personajele cele mai importante, cu mare putere de decizie la împărţeala uriaşului caşcaval, sunt liderii grupului extern: Bunu Antonel, Gavrilă Ion, Marinescu Alexe, Pricop Florin şi liderii gălăţeni: Ţîru Luminiţa, Constantinescu Gabriel, Mihalcea Petru, Gheorghe Chirilă, Brînză Mihai.

Este demn de reţinut numele unui personaj deosebit apărut după decesul şefului cel mare. El se numeşte Mînjineanu Edy şi este fostul şofer al Galgrosului, ajuns între timp mare jurist şi uns de uncheşu’ său în multe CA-uri şi directorate. El este directorul de belea care a dus la marginea prăpastiei COMAT SA Galaţi cu o nonşalanţă dezarmantă. Rămas cu multă masă monetară de la Chelu şi dotat, se pare, cu mult tupeu, s-a implicat în maşinaţii de te doare capul. Întrecând orice aşteptări acesta a reuşit cu un curaj maxim să creeze un grupuşor al său, aflat total sub tutela unui personaj misterios de care vom mai vorbi: Bătrânul…de la Galaţi!

A nu se uita de personajul despre care făcurăm vorbire în episodul trecut, mâna dreaptă a lui Chelu, Gabi Constantinescu, personajul cheie în sistem, omul care a dispus pentru rege şi în numele regelui. A dat ordine, a stabilit priorităţi, a dat comenzi ce au fost executate, comenzi ce la această dată îi dau posibilitatea să-i joace pe mulţi pe degete.

Tot mai mulţi sunt cei ce vorbesc că acesta i-a împins la multe rele în numele regelui, dar se pare că regele … nu prea ştia, dar de fapt acţiona în numele său, spre binele lui. La această dată este persoana care face legătura între cele două aripi menţionate, având grijă să aibă partea leului, practic fiind dirijorul marilor maşinaţii care se urzesc. Este un personaj cu un statut aparte, care merită, spun mulţi din grup, să i se acorde un episod separat. Aceştia sunt crema, elita care conduc cu tupeu maxim ciolaniada, cei care au ros şi vor roade din greu din caşcaval.

Ce i-a făcut puternici pe aceşti indivizi? Experienţa acumulată în funcţii cheie, sumele mari avute la dispoziţie de-a lungul anilor, accesul la banii societăţilor pe care le păstoresc. O fi pus sechestru pe diverse acţiuni şi niscavai active DIICOT Bucureşti, dar acest lucru nu le încurcă deloc afacerile. Pot vinde orice, pot cumpăra orice, pot cheltui în interesul lor sume uriaşe pe care le decontează cu nonşalanţă. Au, practice, toate armele la dispoziţie să se poată înfrupta din plin şi la greu din imensa avere.

Cine să-i verifice, cine să ţipe? Până se va dezmetici DIICOT Bucureşti, despre toate aceste manevre, de multele erori şi tergiversări, se va prădui totul şi se va recupera praful de pe tobă.

Va urma

ASOCIAŢIA PERSOANELOR FIZICE ŞI JURIDICE PREJUDICIATE DE GRUPUL CHELU stopfraudegrupchelu@yahoo.com

APFJPGC 8 - iulie - 2016

2 Responses so far.

  1. corectati, nu-i admis asa ceva spune:

    „Dacă mai ţine-ţi minte, la finele anului 2015, situaţia ….”

  2. Cornel spune:

    Am auzit din presă de mai bine de 13-14 ani că toată gaşca asta este cercetată, de poliţie, parchet, că au furat, că au dres si-au făcut, dar la pîrnaie cum de nu ajung?
    Dacă totui de furăciune de ce nu le confiscă banii şi gata cu împărţeala?

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Două inculpate au f

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul ...

Persoană trimisă

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a ...

Farmaciile şi fieru

În două ediţii la rând am publicat TOP 2019, alcătuit ...