logoImpact EST nr. 843 - 21.10.2020

s_DSC06157Semeaţă, plină de verdeaţă, cu o curăţenie de tip occidental, Staţiunea Balneo-Climaterică SLĂNIC MOLDOVA, sălăşluieşte cu întreaga ei măreţie, la poalele munţilor Nemira şi Dobru. Deşi datează din vremuri foarte îndepărtate în timp, atunci când, la 20 iulie 1801, serdarul domnesc Mihalache Spiridon aflându-se la vânătoare, a descoperit izvorul mineral nr. 1. Între anii 1804-1807, au mai fost descoperite izvoarele 3,4,5. Cu toate acestea, de abia în anul 1922 au început lucrările de restaurare şi modernizare ale acestei staţiuni.

Alte consideraţii

Staţiunea Slănic Moldova dispune de un număr de 10 izvoare şi o sondă (sonda nr. 2) şi care au tot felul de ape tămăduitoare. De altfel, prin anul 1855, genialul nostru povestitor Ion Creangă, însoţit de mai mulţi prieteni, printre care preotul Gh. Ienăchescu, prof. N.A. Bogdan, prof. N. Beldiceanu, George Panu etc. cu toţii membri ai societăţii „Junimea” din Iaşi, frecventau adesea această staţiune. Cu speranţa că-şi vor trata problemele lor de sănătate.

Chestiuni actuale

La ora actuală staţiunea Slănic Moldova are un aspect vădit accidental, fiind, după cum am văzut, singura staţiune din ţară fără infracţionalitate şi câini maidanezi. Încă de la intrarea în staţiune, te întâmpină pe partea dreaptă, în buza muntelui Nemira, în toată splendoarea sa, cel mai mare hotel din zonă, care este botezat cu numele zeiţei VENUS.

După anumite informaţii, această clădire datează din anul 1975, pe timpul acela având ca destinaţie, U.G.S.R.-ul. Locaţia mai sus amintită, în anumite situaţii, are posibilitatea de a găzdui chiar şi 500 de persoane. Ca să nu se creadă că fabulez, voi concretiza. Într-una din zilele toride ale acestei veri, am poposit pentru o anumită perioadă de timp, graţie Casei de Pensii al cărei membru sunt, în acest hotel. Deci: în ton cu aerul bonom, şi uneori chiar patriarhal din staţiune, la hotelul Venus am găsit, ceea ce în alte locaţii nu s-a întâmplat, un personal educat, profesionist, în special salariaţii care deserveau restaurantul, multă atenţie şi sensibilitate.

Domnul director, un om cu nota 10 la purtare

s_DSC06130Într-o conversaţie avută cu dl. director Nicolae Diaconu, un băiat tânăr, cu calităţi, competitiv, bun manager şi cu un surplus de ospitalitate moldovenească şi, Doamne, de când se doreşte ca în ţara aceasta să fie puşi în funcţii de conducere tineri curaţi, capabili şi plini de responsabilitate. Voi spicui câteva din ideile domniei sale, selectându-le din lipsă de spaţiu tipografic. Ne explică dl. director despre numărul imens de oameni care vin să se trateze în această staţiune. Spune domnia sa că „aici oamenii nu se tratează numai de boli…”  Există potenţial.

La modul simbolic, dl. Nicolae Diaconu face următoarea remarcă: Încercăm să facem faţă vremurilor actuale cu un motor mai vechi, căruia, cât de curând, îi vom schimba pistoanele. Anul acesta, spune domnia sa, s-a reuşit cu ajutorul celor de la Bucureşti, printr-o investiţie de 60.000 de euro, să se aducă la standarde moderne o parte din camerele hotelului. Pentru viitor tot facem studii, urmând ca din toamnă să mai dăm drumul şi altor proiecte. Să găsim la Slănic Moldova cu adevărat Perla Moldovei, a conchis domnul director Nicolae Diaconu.

Ioan Dan Pintilie 2 - septembrie - 2016

One Response so far.

  1. Contra spune:

    Am fost de curand nu pentru bai ci pentru relaxare. Ce legatura au cainii maidanezi nu vad! Cu acelasi drag m-as fi dus si la Sarata Monteoru, unde cainii abunda. La fel si in Secuime. Problema a fost ca hotelurile sunt ultra-moderne, nu este zgomot dar mi-au lezat simtul estetic cladirile lasate in paragina(ca si la Eforie, Herculane, Venus) si oamenii fff prost imbracati si de joasa speta. Nu saracia era vina, pt ca daca au ajuns acolo inseamna ca au avut cu ce. Eu nu mi-am permis decat 2 zile.Erau niste batrani non-simpatici, zgomotosi, cu multi nepotei(si se spune ca nu se fac copiii in Romania), care alergau si se scalambaiau in parcul principal pe langa ei.Cazinoul e in paragina si urma sa adaposteasca un festival de folclor. Cred ca oamenii care nu mi-au placut stateau in niste casute jalnice cum nu am vazut nicaieri prin tara, dar se plimbau in parcul principal. De mancat nu am mancat in niciun local pentru ca mi-a fost frica. Nu am stiut ca statiunea a fost infiintata pe timpul Regalitatii. Langa cladirile istorice sunt amplasate vinarii cu stuf. Ceva nu rimeaza. Pacat, mare pacat!

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Cinema City redeschi

Orice se poate schimba în această perioadă, de aceea bucuria ...

Inspectorii ANAF Ant

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, ...

Galaţiul este ocoli

Autostrada şi calea ferată lungă de peste 2000 de kilometri, ...