logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

Săptămâna aceasta a debutat cu un comunicat către Autoritatea de Supraveghere Financiară transmis de Mitu Ionel, noul preşedinte al Consiliului de administraţie al SC Galfinband SA, numit în acest post la finele lunii aprilie 2018. Din lecturarea acestui comunicat am aflat că firma SC Galfinband SA a fost citată în instanţă în procedură de faliment-insolvenţă de către Amplo SA Ploieşti. Pe rolul Tribunalului Galaţi se află dosarul nr. 1481/121/2018, în care s-a stabilit şi un prim termen, respectiv 14 mai 2018. Ce donotă asta? Că se ascute bătălia pe averea lui Chelu. Societatea a mai avut parte de o astfel de solicitare şi la finele anului 2017, asta din partea SC New Company Recycling SRL din Turnu Severin, aceasta din urmă având de încasat o sumă substanţială de 1.574.818 lei de la Galfinband. Dacă în cazul respectiv instanţa a respins acţiunea, interesant va fi în această situaţie ce se va stabili de către completul de judecată. Amplo este de alt calibru şi are în spate pe acţionarul majoritar al său, nimeni alta decât societatea Electroargeş SA Curtea de Argeş, fosta firmă fanion a grupului Chelu. Ori, în acest moment, Electroargeş a ieşit de sub tutela grupului Chelu şi ca atare se va trage şi cu artileria grea. Suma datorată de Galfinband este de 4.124.713 lei şi se zice că ar reprezenta o datorie pentru mărfuri livrate şi neplătite. Interesantă este situaţia, întrucît director general la Amplo SA era Brînză Mihai, numit în 2014 la această firmă, dar acesta figura în acelaşi timp şi în postura de director general al Galfinband, din 2010. O coincidenţă oarecum suspectă, dar nu ceva neobişnuit pentru modul de operare a grupării Chelu: eu centrez, eu marchez! Oricum, se pare că în kilereala pe averea răposatului Chelu, moştenitorii primesc cam multe lovituri de la membrii grupului Chelu, persoane hârşâite în toate cele şi „bine intenţionate” în ce priveşte interesul lor.
Aşteptăm cu nerăbdare ce va stabili instanţa pe 14 mai. Vă vom ţine la curent.

Leo IANCULESCU 11 - mai - 2018

14 Responses so far.

 1. Stănica spune:

  Nu este vorba de nici un suspans: totul a fost si este bine regizat. Brînză, Bunu si Tîru si-au executat temele si-au strîns păpusile si au plecat mai departe. Acolo s-a instalat cine trebuie. Acest trio, pentru cei ce nu stiu, a procedat ca la carte peste tot unde a cîntat: pe la Altur, pe la Alprom, pe la Mecanica Rotes si în multe alte locuri.
  Un aspect trebuie să reţineţi că toţi sunt apă si-un pământ. Uitaţi-vă la CV-urile lor si veţi vedea că toţi au trecut pe la aceeasi Academie: CCC Blue Telecom SA Galaţi, fosta Cony Sat SA. Acolo au promovat vreo 20 de personaje care au spart gura, nu a târgului ci a ţării. Toţi sunt bine mersi, au averi uriase, sfidează pe toţi, acum se bat pe o avere ce de fapt nu le aparţine. Dacă stau si mă gândesc mai bine parcă au dreptate să emită pretenţii: ei au făcut toate potlăgăriile posibile si imposibile si nu copchilasii lui Cătălin. Acesti copii pot să se mulţumească si cu firmiturile ce vor cade de la masa lor, a bogaţilor.

 2. Condurache spune:

  La această societate după privatizare au venit ca acţionari niste mafioţi. După ceva timp au mai venit niste mafioţi, gasca lui Chelu. N-a trecut mult si Chelu cu armata lui i-a izgonit pe primii veniţi. Au rămas ăstia călare pe situaţie si au făcut jaf mare. După ce l-au dat jos si pe directorul Stadoleanu au făcut tot ce au vrut. Brînză Mihai nu este oricine, este cel mai versat om a lui Cătălin Chelu. Cîţi bani a făcut omul ăsta nici nu poţi să crezi. E tare omul. A plecat cînd trebuia că se împuţea brînza. Brînză cu brînza împuţită nu se potrivea. Din culise se vorbeste că pe tot a pus mîna dreaptă a lui Chelu, unul Constantinescu. Stau şi mă întreb de unde si pînă unde a ajuns firma aia din Turnu Severin să ceară suma aia uriasă? Acolo e treabă aranjată, banii ăia put tare. Dacă duhoarea nu este de la banii ăstia, sigur pute de la groapa pe gunoi că e prea aproape de Galfinband. Mai bine scrieţi despre groapa de gunoi de la intrarea în Galaţi că deja a venit vara si pute de rupe. Cînd vin alţii în oras prima constatare este că pute cum dai să intri în oras şi vezi nori rosietici din combinat. Poate mai vorbiţi si cu primarul să facă ceva cu groapa de gunoi. De duhoarea cealaltă poate se ocupă alte instituţii.

 3. Tudose spune:

  Aloooo !!! Treziti va … nu mai trageti cu acest constantinescu … o sa l faceti mare vedeta gratuit !!!vedeti ca toata averea a ajuns pe furaciune la dl stefan constantin .. cel care a luat electroarges !! Scrieti ceva de acest mafiot ordinar care a furat sute de milioane din averea lui chelu !! Asta ar fi interesant cum a facut !! Parca e ocrotit de soarta acest constantin stefan pt ca nimic nu îl opreste din acest jaf pe care îl face si la ora asta

 4. Tudose spune:

  Poate ne povestiti ceva si de Mailo Construct care a fost ocrotit de mafia lichidatorilor,constantine relative investment prin care a sustras averea copiilor lui chelu si cu toata mafia care la ajutat sa faca asta,jaful din Metalica oradea ,amplo ploiesti,cu pierderi de cate 1 milion de € la fiecare societate de cand sa instalat la conducerea acestor societati acest constantin,mai sunt multe de spus precum elars rm sarat,concifor buzau,mercur fagaras,transtec tecuci…poate ne povestiti ceva si de vacanța suportata din bugetul societatii electroarges sa petrecuta de stefan constantin împreuna cu dna Angela Ciurea fost procuror DIICOT BUCURESTI si avocatii Silinescu si Gherbovan..asta ar fi interesant sa scrieti 😎

 5. Doru spune:

  Cine cunoaste ce s-a întâmplat la Galfinband ştie foarte bine cine sunt artizanii. Decesul lui Cătălin Chelu a condus la dezastru în societăţile în care acesta s-a implicat. Apar nume noi, în cadrul acţionariatului dar de fapt sunt aceeaşi trupă care încearcă să şteargă urmele unui jaf cum n-a mai existat în această ţară. Gruparea mafiotă condusă de Cătălin Chelu este cea mai mare grupare de criminalitate economico-financiară ce a funcţionat vreodată în ţară, care a avut se pare un aviz de undeva, ceea ce i-a permis o asemenea întindere în timp şi spaţiu. Din persoanele implicate în Ganfilband, două sunt de remarcat: Brînză Mihai, creierul malefic al grupării Chelu şi Constantinescu, omul ce a dirijat în numele şefului toate operaţiunile. Aceşti doi indivizi au fost omniprezenţi în mai toate societăţile din ţară care au fost cotropite de Chelu. Brînză Mihai trebuie tratat cu tot respectul cuvenit pentru realizările grupării Chelu. Acesta poate fi protagonistul unui serial privind criminalitatea economico-financiară. Amintesc cîteva din firmele în care acesta s-a implicat: Altur Slatina, Mecanica Rotes, Alprom Piteşti, Rostramo Tg. Jiu, Sircovtex Siret, Argus Constanţa, Metalica Oradea, Mobtap Alprom, Amplo sa Ploieşti, Saco Slobozia, Iledificia Slobozia, MEGAGRUP SA Galaţi şi multe altele. Realizările deosebite ale acestuia sunt la Vulturul Comarnic unde acesta a creat prejudicii de multe milioane de euro. La această dată acesta încearcă să părăsească scena din toate societăţile în care s-a implicat în ultimii 20 de ani. Acumulările îi permit să se gîndească la o pensie liniştită, îndestulătoare. Am o curiozitate: a luat jeepul cu el la plecarea din Galfinband?

  • Tudose spune:

   Lasa Galfinbandul si acele fosile de societați care le pomeniti hai sa vorbim de gigantul de ELECTROARGES 👍🏿

 6. S. N. (acţionar) spune:

  Disputele ce văd că s-au declanşat cred că nu interesează pe acţionarii societăţii. Mai puţin contează pe unde au fost şcoliţi cei din conducere, pe unde au mai fost etc.
  Un lucru interesează: dacă au gestionat corect patrimoniul. Ce fac alţii pe la alte societăţi nu cred că ar trebui să ne intereseze. Eu aş vrea sa ştiu de ce s-a ajuns în această situaţie. Articolul anunţă un singur lucru: posibilitatea intrării în faliment-insolvenţă pentru o datorie de vreo 4 milioane lei, fapt solicitat de o firmă, Amplo. Ar trebui o explicaţie asupra cauzelor care au generat această situaţie, dacă există o vină a cuiva din conducere şi ce impact ar avea asupra noastră, ca acţionari. Că există o bătălie pentru supremaţie în firmă, acest lucru e mai puţin important dacă cine conduce firma o conduce corect şi are ca obiectiv obţinerea de profit. Nu mă pricep la bilanţuri, dar am citit pe internet raportul conducerii şi nu am văzut să scrie despre această sumă datorată către acea firmă. Poate că ar fi trebuit să fim informaţi despre datoriile societăţii. Am văzut că sunt alte persoane în conducere. Le dorim să conducă bine, dar să ne şi informeze corect.

 7. Zbîrnea spune:

  Aprecieaz modul în care domnul SN a pus problema. Aş dori să cunosc aspectul referitor la firma din Turnu Severin care solicită acea sumă de 1.574.818 lei, dar despre care în articol nu se spune mai mult. Am citit raportul conducerii, dar nu se precizează nimic despre această datorie, asa cum nu se spune nimic nici despre firma cealaltă din Ploiesti. Poate vor avea bunăvoiţa să precizeze acest lucru.

 8. alin spune:

  Tot oamenii lui Chelu sunt la putere. Pentru a se pierde urma banilor, s-au sucit şi au învîrtit acţiunile poate li se pierde urma. Cautaţi pe internet şi o să vedeţi cine sunt noii acţionari şi cine sunt ăştia recent puşi la conducere: marionete vechi şi noi. Interesant ar fi de stiut cine trage şforile la ora actuală. Ei între ei se urmăresc şi ştiu tot, deci pentru cei apropiaţi nu este necunoscut sforarul. Miroase a spălare de bani murdari. Majorarea de capital făcută anul trecut este un mister, cine a contribuit si cu cât. În dosarul cu insolvenţa solicitată de Amplo s-a dat termen pe 6 iunie 2018. Începe circul la Galfinband. Râde Cătălin de ,,dincolo” de ciracii lui.

 9. S.N. spune:

  Ce se întâmplă cu suma datorată de Galfinband către d-ul director Stadoleanu, care a fost nelegal demis? Dacă sunt de plătit către acesta vreo 5 miliarde lei vechi ca despăgubire, de ce nu se spune dacă s-a plătit suma sau nu? Pierderea mare din 2017 s-a datorat acestui fapt? Dacă judecata a stabilit această sumă de plată, nu trebuie ca actuala conducere să pună problema actionării impotriva celor vinovaţi?

 10. Vasile spune:

  O luati pe aratura cu comentariile voastre de 2 bani deci stadoleanu e full de bani de la grupu chelu nici in cele mai frumoase vise de ale lui nu spera sa l despagubeasca instanta de la gl cu sume de genul 15 mld lei vechi..

 11. Cezar R spune:

  Dati si un articol despre cine baga Galfinband ul in insolventa urgent si va rog sa nu țineți cont de „preferințe”

 12. Cezar R spune:

  Scrieti odata despre acesti bulangiu stefan constantin acest cancer infect infractor

 13. Zamfir spune:

  Dacă ar fi doar problema neinformării acţionarilor cu suma datorată pentru demiterea directorului Stadoleanu nu ar fi nimic. Nu se zice nimic despre suma de peste 4 milioane lei datorată la acea firmă Amplo din Ploieşti, de suma de 1,6 milioane lei către firma cealaltă din Turnu Severin, ce reprezintă aceste sume, de când sunt datorate etc. cine se face responsabil, directorul Brînză sau întreg consiliul de administraţie. În cazul Stadoleanu cred că este necesar să se clarifice situaţia cât mai rapid, cine se face răspunzător şi luarea măsurilor de recuperare a prejudiciului înregistrat pentru societate.
  Cine este această firmă Amplo şi de ce vrea oare să bage în faliment, insolvenţă Galfinbandul?

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...