logoImpact EST nr. 875 - 16.06.2021

Cu tot respectul pe care ar trebui să-l am pentru această instituţie, eu, PINTILIE IORDACHE, pseudonim literar IOAN DAN PINTILIE, vă aduc la cunoştinţă următoarele:

În data de 28.02.2014, am depus la filiala USR sud-est Galaţi dosarul meu prin care doream accesul în rândurile acestei uniuni de creaţie. Dosarul, conform statutului USR, conţinea: trei cărţi de poezie, cronici de la critici literari de marcă din ţară, cum ar fi Mircea Iorgulescu (SLAST), Daniel Dumitriu (Convorbiri literare), Gabriela Negreanu şi poetul Mircea Micu (Luceafărul) etc. referinţe de la poeţi şi critici literari, din Galaţi membri ai USR.

După o anumită perioadă de timp, am fost informat de către Domnul Corneliu Antoniu, preşedinte al acestei filiale, că dosarul mi-a fost respins de comisia de validare de la Bucureşti. Şi asta fără nici un fel de document justificativ. Ulterior am constatat lipsa mai multor documente din dosar. Şi anume: pagina din revista literară SLAST în care Mircea Iorgulescu scrisese laudativ la adresa poeziei mele, şi în care îmi publicase poemul „SINGURĂTATE”. În anul 2015, mi-a apărut a patra carte de poezie intitulată „Katarina de vechii Galaţi”. Cronicile la această carte apărute în cotidianul Viaţa Liberă şi săptămânalul Impact-est, sub semnătura domnului A.G. Secară şi care au fost depuse la dosar împreună cu cartea, au dispărut şi acestea.

Cu precizarea că nu acuz pe cineva anume, ci, doar îmi exprim o legitimă îndreptăţire, aş dori să ştiu cine a avut acces la dosar, şi unde au dispărut piesele din dosar.

Deasemeni, dacă vreuna din instituţiile abilitate ale statului ar vrea, ar putea constata, dacă toate celelalte dosare acceptate de acele comisii de la USR, au corespuns din punct de vedere statutar şi ce-i lipsea dosarului meu.

Precizez  că această scrisoare deschisă a apărut în presa din localitate, şi că poate fi citită şi pe www.impact-est.ro.

Cu respect

IOAN DAN PINTILIE

IOAN DAN PINTILIE 15 - aprilie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Important

Din motive judiciare, suspendăm apariţia tipărită a Impact-est, începând de ...

Fotbalul – „Oţe

Tot am stat şi ne-am gândit, să scriem, să nu ...

Fostul BJATM, actual

După aproape doi ani de judecare cu firmele administrate de ...