http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 984 - 25.06.2024

Joi, 28 aprilie 2022 s-a pronunţat sentinţa în dosarul 9344/233/2019 aflat pe rolul Curţii de Apel Galaţi, ca instanţă de apel. După două amânări privind pronunţarea sentinţei, în final s-a stabilit verdictul referitor la apelurile pronunţate de părţile implicate. Completul de judecată a respins apelurile ca nefondate, hotărârea instanţei de fond rămânând definitivă. Iată cum sună dispozitivul sentinţei:

,,Solutia pe scurt: În baza prevederilor art. 421 punctul 1 litera b Cod procedură penală, respinge, ca nefondate, apelurile formulate de inculpatul Chelu Cătălin Constantin, părţile civile Căpraru Antoaneta, Căpraru Eva Kamelia, Căpraru Angelica, Căpraru Camelia Ionica şi de partea responsabilă civilmente Asirom Vienna Insurance Group SA Bucureşti, împotriva sentinţei penale nr. 469/12.03.2021 a Judecătoriei Galaţi. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe fiecare dintre apelanţi la plata către stat a sumei de câte 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în apel. Suma de 470 lei, reprezentând onorariu avocat din oficiu pentru partea civilă Căpraru Angelica (avocat Diveică Florentin), se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei către Baroul Galaţi. Definitivă Pronunţată prin punerea deciziei la dispoziţia persoanelor vătămate, a inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei azi 28.04.2022.
Document: Hotarâre  578/2022  28.04.2022”

Soluţia a nemulţumit familia victimei accidentului, aceasta fiind contrariată de faptul că inculpatul Chelu Cătălin a primit o pedeapsă mult prea uşoară, trei ani închisoare cu suspendare şi interdicţia de a conduce orice tip de vehicul pentru o perioadă de trei ani.

În ce priveşte latura financiară, acesta are de plată o sumă modică de 3.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare. Cel mai afectat în acest caz, din punct de vedere material, este societatea de asigurări. Familia victimei accidentului susţine că legislaţia este mult prea îngăduitoare în ce priveşte sancţionarea penală şi materială a celor ce comit accidente mortale din cauza iresponsabilităţii unor în trafic.

Observator (L.I.) 5 - mai - 2022

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

#HaiRomania

Acum două săptămâni, după 0-0 cu Liechtenstein, se punea problema ...

LA GALERIILE DE ART

Salonul de vară al artiștilor plastici gălățeni Preponderența figurii umane Așteptat cu ...

Hai, România!

1. "Ne-au luat băieții prin surprindere, știți", îmi aruncă în ...

Info - ecran pentru

Primăria municipiului Galați informează că meciurile naționalei de fotbal a ...