logoImpact EST nr. 893 - 04.12.2021

Încă din mandatul de preşedinte al CJG Galaţi, între 2000 – 2004, al lui Dan-Lilion Gogoncea, ultimul de largă respirare economică şi civilizator, Camera de Cormeţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Galaţi (CCIA) a închiriat de la Consiliul Judeţului două apartamente situate în zone ultracentrale. Unul era situat în zona Pieţei Centrale, cel de-al doilea, la blocul „Delta”, din piaţeta unde se află Biserica Greacă.

CCIA le-a amenajat şi mobilat de cinci stele, cu parchet din stejar masiv, centrală proprie, aer condiţionat, plasme, tâmplărie din aluminiu şi geamuri termopan, covoare din lână pură, mobilier de lux, aşa după cum a visat gustul lui Gogoncea. Deci, CCIA a băgat o căruţă de bani pentru ca Galaţiul să aibă două case de oaspeţi menite să satisfacă chiar şi protocol de grad zero.

Aici au locuit ambasadori, profesori universitari invitaţi să conferenţieze la Galaţi, consulul României la Bordeaux – Franţa, diplomaţi chinezi etc.

Închirierea celor două apartamente către CCIA este una legală, întrucât sistemul cameral românesc are statul de utilitate publică, adică e o instituţie de interes public.

 

Bulă se pune bine cu cel ce l-a făcut universitar

 

Aşadar, proprietarul (CJG) are dreptul să-şi ia bunurile înapoi, în baza unor notificări prealabile, dar este imoral să le iei cu tot cu investiţiile imobiliare şi, mai ales, să laşi judeţul Galaţi fără un minim protocol, căci este o stupizenie să duci oaspeţii de rang înalt, de care comunitatea are atâta nevoie, prin hoteluri, fie ele şi de patru – cinci stele.

Deci, apartamentul din zona Pieţei Centrale a fost preluat de către proprietar încă de anul trecut, iar pentru cel de la blocul „Delta”, de deasupra Agenţiei Central a Băncii Transilvania, CJG a notificat CCIA să-l predea începând cu data de 1 august 2014.

Conform surselor noastre, care nu au dorit să fie citate, cele două apartamente de lux vor ajunge în portofoliul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Galaţi, prin intermediul unei fundaţii sau ONG, controlate tot de către decanul instituţiei, prof. univ. dr. Aurel Nechita. În acest fel, preşedintele CJG, conf. univ. dr. Nicolae Bacalbaşa, cunoscut în lumea medicală sub numele de cod BULĂ, se pune bine cu şeful său pe linie academică, Nechita fiind cel care l-a adus la remorcă pe Bacalbaşa în lumea universitară, care i se potriveşte tot cam ca statutul de scriitor, când de fapt el are detentă de cel mult autor de cărţi.

Consilierii juridici ar trebui să-l avertizeze pe preşedintele lor că nu este legal ca CJG să închirieze proprietăţile sale unui ONG (Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi?), care nu este de utilitate publică. Dar poate îl va trezi la legalitate măcar un audit al Camerei de Conturi Galaţi.

 

Grig IONESCU 1 - august - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF