logoImpact EST nr. 876 - 23.06.2021

L-am cunoscut pe Bobi acum câţiva ani, într-unul din parcurile ca vai de mama lor din Republicuţa noastră, ducându-mi copilul să se joace. Bobi era emblema întreprinzătorului mic şi „flauşat” (vorba unui amic), om cu studii superioare, dar fără loc de muncă în domeniu, ca mulţi alţi, j’demii de tineri. Cu bani mărunţi şi puţini de la părinţi, de la bunici, de la prieteni, a înjghebat el o întreprindere capitalistă pe măsură, lansându-se în afacere, cumpărând mijloace de joacă pentru copii, precum biciclete, saltele gonflabile, tobogane, trenuleţe, căsuţe. Ce mai încolo şi încoace, încet şi în timp reinvestind an de an a reuşit sa aibă posibilitatea amenajării unor locuri de joacă deosebite în parcuri, atrăgând sute şi mii de copii pentru a fi beneficiarii unor clipe de desfătare, relaxare, consum de energie. Om civilizat şi cu scaun la cap, era îngrijit cu tot ce punea la dispoziţie, lua măsuri stricte de securitate pentru prevenirea accidentelor, avea toate actele în regulă şi-şi plătea taxele şi impozitele ca un bun contribuabil. Afacerea asta a lui, devenită între timp o adevărată pasiune, îi dădea satisfacţie, era bucuros să se vadă zilnic între sute de copii, repara cu mâinile lui orice stricăciune sau defecţiune, fiind emblema micul întreprinzător pe care îl vedem prin filmele americane.

De anul acesta, însă, Bobi este istorie în oraşul nostru prăfuit şi îmbâcsit, unde locurile de joacă şi parcurile au fost încredinţate unor şmenari, unor interlopi, cocalari, unor indivizi de „casă” şi pe „interesul” celor care hotărăsc „ce şi cum”. Astfel, toate locurile de joacă din parcuri au fost încredinţate mafiei ţigăneşti, care a pus stăpânire pe urbe, aducându-şi exponenţi burtoşi, slinoşi, mustăcioşi, cu seminţe între dinţi şi ţigara în colţul gurii, cu un limbaj care îngrozesc părinţii (ce să mai spunem de copii). Ei sunt violenţi, obraznici şi STĂPÂNI pe tot şi toate. Bilete nu, casa de marcat nu, mâini jegoase cu teancuri de bani, DA!

Ăstea da oraşe: Focşani şi Bârlad

Bobi al nostru, copil mare, crescut în cetate, fiu de român, gălăţean get-beget, a rămas prin voia celor care construiesc NOUL GALAŢI, muritor de foame şi cu credite la bănci. A plecat în bejenie spre alte zări, spre oraşe „străine”, doar, doar, o găsi un loc şi pentru afacerea lui, pentru a mânca şi familia lui o bucată de pâine. Şi-a pregătit mape de prezentare a afacerii şi dus a fost de aiurea spre Focşani unde s-a prezentat la Primărie, aici s-a dus la un ghişeu, a spus cine este, a dat mapa şi a dat să plece, numai că funcţionara amabilă i-a spus să aştepte c-o să-i dea răspunsul într-un timp scurt. După aproximativ o oră a fost chemat la ghişeul cu pricina şi-a primit vestea că are aprobare, să treacă la treabă şi să se instaleze în parcul X. Şi pentru că avea surplus de elemente, componente necesar amenajării unui loc de joacă pentru copii, ce şi-a zis? Hai să dau o fugă şi până la Bârlad. Aici, acelaşi drum la Primărie, ghişeu, funcţionară şi surpriză… aprobare de la primar imediat. Omul nostru năucit, de atâta noroc a întrebat ce taxe are de plătit, dacă are ceva de „dat”, la care funcţionara a replicat că „domnul Primar a hotărât că niciuna, deoarece sunt activităţi pentru copii oraşului”.

Şi când mă gândesc la promisiunile deşarte ale NOULUI EDIL al NOULUI ORAŞ, din campania electorală, care poliloghia sus şi tare că o să aibă grijă de oamenii de afaceri mici şi mari, autohtoni, mă apucă durerea de burtă. Bă, STANE, dac-ai băgat la înaintare minoritatea noastră cea mai dragă, cea mai cinstită şi curată, nu avem decât să constatăm, conform proverbului, că „cine se aseamănă se adună”. Da cu noi, majoritarii, ce draku aveţi? Mama voastră de adunături!

Observator 26 - iulie - 2013

One Response so far.

  1. Sa speram ca noua sefa de la CC are curaj sa demaste hotiile spune:

    Nota 10 pentru articol.Perfect adevarat .

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...