logoImpact EST nr. 870 - 08.05.2021

Din banii alocaţi de la bugetul de stat Regiei Autonome Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi (AFDJ) se înfruptă de-a valma şi publicul şi privatul, PARANDĂRĂTUL  fiind LEGEA. De la sindicate, companii de telefonie fixă şi mobilă, benzinării, creatori de salopete şi halate, până la celebrele firme de dragaj în orb, nimeni nu este exceptat de la prăduirea voinicească a banului public. Aflu că un anume Pituş, care se laudă că în două mandate de viceprimar penelist şi-a asigurat nişte metri cubi de euro, s-a pronunţat public prin Olimpusurile mamei lor de jigodii că, gata, i-a închis gura lui Ciorici şi n-o să mai aibă cine să dezvăluie amantlâcurile şi parandarăturile din această regie de stat la care el vine la serviciu ca la staţiunea de odihnă, tratament şi sex. Că doar l-a înhipt Victor Dobre, şeful său penelistic, ditai directorul general exact în regia în care freacă menta şi amantă-sa.

Aici este adresa la care vă puteţi documenta unde deversează bugetul public din ultimii doi ani prin RA AFDJ Galaţi: www.afdj.ro/rogop/rogop_afdj_central.pdf .

 Şi acum, să intrăm şi în concretul cotidian, interesul public fiind pentru noi unica prioritate.

Hai cu sindicatul, să furăm statul!

Ştefan Frunză este ce ştie el mai bine: LIDERILĂ. Câteva sindicate din ţara asta vin la expertiza lui precum curvele la Mama Omida. Asta, e, ce e al lui, e al lui. O vreme el s-a bătut cu balaurii din Romportmet şi din AFDJ.

A transmis oficial ministresei Anca Boagiu halul în care este manglit banul public prin tulumba AFDJ, manipulată atunci de către pedeliştii Mihai Ochialbescu, Florin Uzumtoma şi Alexandros Galiaţatos, fondator al Olimpusului unde se sparg în figuri manglitorii de partid, de stat şi din privat.

Sigur că asta s-a petrecut abia după ce SLD Farul, adică Ştefan Frunză, a rămas fără microbuzul de serviciu de la AFDJ, cu care traversa munţii de două ori pe săptămână. Ei, poate îi mai şi traversează, la câte milioane de lei noi achită AFDJ numai pentru combustibil.

Dar să revenim în stabilimentul de stat, AFDJ, unde prăşeşte şi Cosmin Apostol, viceliderul sindicatului Farul, om care nu munceşte ziua nici cu gura, dar beneficiază de ore suplimentare la greu, ca consilier (sună bine pentru ei!) al directorului general M.R. Cristea, un fel de Pituş! Cunoscătorii spun că are o leafă de circa 4000 de lei noi, iar datele de pe saitul amintit ne relevă  că meseria de sindicalist e o adevărată popie.

Din 2012 până la zi SLD Farul a încasat facturi cu titlul de „îndemnizaţii sindicat” şi de „cheltuieli de deplasare”, aproape lunare, cuprinse între 11.500 de lei şi 2.250 de lei.

Aşa că Ştefan Frunză şi mâna lui dreaptă, activă doar la orele suplimentare, să nu se mai plângă, milioanele curg şi în favoarea ne-muncii lor cu gura.

Lupu Nelu doarme la hotel pe motorina noastră

Ei, sigur că nu am uitat să vă spun că tot acest articol se constituie în teme de lucru pentru instituţiile abilitate ale statului, pe care le somăm să reacţioneze odată, drakului, căci au lege şi pârghii să stopeze jefuirea banului public şi să devoaleze astfel de fapte. Iată, acum luăm la destufărit cazul Nelu Lupu.

El a fost adus de fostul director general al RA AFDJ, Mihai Ochialbescu, să deţină funcţia de şef Secţie Căi Navigabile Sulina. Nici Florin Uzumtoma, viitorul director general pedele al RA AFDJ nu s-a împotrivit, căci Lupu Nelu venea din meseria de dispecer al Transeuropa unde prăşea valurile Mircea Toader, şeful şi patronul lor politic.

Da, nea Lupu doarme ca şef Căi Navigabile Sulina, în Sulina, normal. Da, dar nu în condiţiile de lux protocolar din Palatul AFDJ Sulina, ci contra a 620 milioane de lei vechi la hotelurile private CORAL şi PERLA. Mă, dar 600 de lei pe lună, somnul, nu-i mult tare. Dar haideţi să adăugăm diurna şi faptul că patronii celor două hoteluri amintite nu pot încălzi stabilimentele cu stuf, ci cu motorină… La care Lupu şi AFDJ sunt experţi. Iar Lupu e din ce în ce mai scump decât stuful. Căci el pleacă lunea cu limuzina AFDJ la Tulcea. După care ajunge seara cu şalupa la Sulina. Deci, marţi, începe să muncească pentru salariul din banii publici. Da, dar nici Vinerea nu-i o zi de muncă. Pentru că Lupu închide mustăria de stat, se îmbarcă, ajunge la Tulcea, şoferul limuzinei AFDJ îi deschide portiera, şi iar a mai trecut o săptămână de lucru în trei zile… Şi când ştii să nu munceşti în asemenea hal, cu diurne şi deconturi cu stuful în gură, chiar poţi avea gânduri să-ţi tragi şi o vilă la mare.

Mai ales că braconezi din greu la scrumbie.

Iar inspectorul şef al IPJT Tulcea, comisarul Hogea, ne poate relata cum l-a prins pe Lupu Nelu cu trei saci de scrumbii în şalupa patronului de la hotel Perla, unde se cazează el pe banii noştri şi mai dă şi cu motorină-n ei, că stuful nu merge la centrala termică a hotelului. Păi de aia ai intrat a opta oară la Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân”, nu ca Băsescu, din prima. Vezi, ai picat la bişniţa cu scrumbie, nu cu flota!

 

Focşăneanu, alt şef navetisto-diurnist

Să venim amonte de la Sulina la Brăila, acileaşa! Aici, până la venirea lui MRC Pituş, boss politic peste AFDJ, şef Căi Navigabile era Florinel Mihalache. El a fost debordat din fruntea Agenţiei Brăila, Pituş motivând că l-a adus ca tehnician la Biroul Flotă din sediul central al RA AFDJ căci aşa a hotărât Consiliul de Administraţie.

Incompatibilul Mihalache a fost înlocuit cu Dan Focşăneanu, fost director general al AFDJ pe  vremea CDR. Lui i s-a făcut loc în schemă ca să câştige din diurnă, naveta Galaţi-Brăila fiindu-i asigurată cu şofer şi limuzină la scară din partea Regiei. Asta ca să nu vadă drakului dragajele în apele tulburi ale Dunării, din zona Brăilei, pe care le efectuează alde Ochialbescu.

Vom reveni.

Grigore Corbu 17 - mai - 2013

One Response so far.

  1. florica spune:

    D-le gazetar, spune-i prietenului tau, cel care ti-a vandut informatiile despre AFDJ, sa nu mai improaste cu noroi si sa denigreze Regia, cea care de fapt ai ofera un loc de munca si practic ai hraneste familia. Noi suntem un grup de angajati de la sectia Sulina, care avem incredere in dl Lupu pentru ca a dovedit a fi un bun manager rezultatele fiind vizibile. Crdem ca ar trebui sa dati dovada de mai mult profesionalism ,documentandu-va in prealabil. Respectati-va profesia domnilor !

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...

Doi bugetari au pus

Prin târgul nostru se zvoneşte că o vânzare de imobil, ...