logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022

Hopa! Gurzu plângere penală! Cine e Gurzu? E funcţionarul obsesiv al Primariei Galaţi care a preluat de la sinistrul şi obsesivul Mitică Budescu misiunile de umplere de penal şi de falsuri a actelor şi deciziilor luate în dosarele de retrocedări, concesiuni, vânzări şi trădări ale interesului public. Carevasăzică, expertul în manevre şi coţcării juridice, Marcel Gurzu, a fost pârât la Parchet. De către Petrică Alexa, întreprinzător de Bariera Traian, care are de făcut faţă unei dileme fără ieşire. Să-şi rearanjeze afacerea sau crearea de locuri de muncă printre hârtiile de execuţie ale lui Marcel Gurzu. N-are cum să scape, deja e cu spatele la zidul Justiţiei de cumetrie.

 

Cu spatele bine protejat de soţia procuror, Marcel Gurzu îşi vede în continuare de serviciile de excelenţă penală

Care, spun unii, că ar trebui să distoneze cu Noua Primărie Marius Stan. Sau poate că nu. Cazul lui Alexa nu e nici mai confuz decât altele, nici mai simplu decât altele, dar ascunde aceleaşi manevre smintite care îţi fac greaţa specifică de administraţia de Galaţi. Foarte pe scurt, reamintim doar esenţele corupţiei şi abuzurilor care apar şi în acest dosar, ca în scârbos de multe altele. Prin 2004, Petrică Alexa demara o afacere în Bariera Traian. Era cu concesiunea pe 50 de ani în mână, avea autorizaţie de construire, avea certificat de urbanism, memoriu tehnic, studii geotehnice, plan de amplasament, ba închiriase şi 22,28 mp cu titlu de suprafaţă de streaşină, ca să nu fie probleme cu viitoarea construcţie pe care voia să şi-o ridice. Mai deţinea şi dreptul de preempţiune, în sensul că era primul sosit pe terenul din Bariera Traian, deci nu avea pe cine să perturbe sau să tulbure în proprietate. Fals! Avea pe cine. Era vecinul Florin Păpădie, care plătise taxa de protecţie cui trebuie în Primăria Nicolae. Norocul lui Alexa s-a terminat. Degeaba zice Codul Civil cam aşa: „tot proprietarul este dator a-şi face straşina casei sale astfel încât apele din ploi să se scurgă pe terenul său sau pe uliţe, iar nu pe locul vecinului”, astea sunt fleacuri. Marcel Gurzu, şef la Legea 10 în Primăria Nicolae a stabilit că Păpădie are dreptate, deci codul civil trebuie modificat, adică Alexa trebuie să-şi ia straşina de pe terenul lui Păpădie şi să-şi demonteze coşurile şi burlanele de la covrigărie.

Comandourile de execuţii sumare s-au mobilizat şi au urmat rafale în serie

Restul e floare la pălărie şi foaie verde de Păpădie

Cum s-a stabilit, să-l faceţi pe fraier care e fraier. Păpădie şi-a băgat construcţia pe care urma s-o ridice sub streaşina lui Petrică Alexa; nu a percutat Inspectoratul în Construcţii, pentru că inspectorul Brezoianu cică ar fi fost şef de lucrare la căsoiul lui Păpădie; nu avea chef să semnaleze nimic nici madam Tomşa, de la Urbanismul Primăriei, căci soţul mneaei era chiar constructorul clădirii; mai sus, norocul lui Alexa se înfunda într-un proces, ghidonat de avocatul Dănuţ Artene şi judecătorul Rodica Arhip, printr-o comandă (penală) de raport aranjat, făcut de expertul Cornelia Borş. Chestia este că plecând de la erorile lui Borş, de la judecătorie şi până la Înalta Curte, Petrică Alexa a rămas şi cu streaşina furată şi cu amplasamentul greşit (deşi avea construcţia gata când a început să construiască Florin Păpădie) şi cu impozitul aferent plătit. Se găsise totuşi o soluţie – ieşirea din criză prin cumpărarea terenului de sub construcţie de la un revendicator la Legea 10. Ca o încununare a mânăriilor, de la primărie s-a dat comandă şi pentru un Ordin de Prefectură, care schimbă regulile jocului…în timpul jocului: din pământul de la Legea 10 a lui Mirică Dumitru a fost scoasă…streaşina, şi trecută în domeniul public. Şi ce e la public nu poate fi vândut etc, etc. Exact atunci apare criza schiţelor imobiliare. Vânzarea dintre cei doi nu se putea aviza, căci, ce să vezi, schiţa de cadastru valabilă la concesionare nu mai era valabilă. Aceasta fusese subtilizată şi înlocuită la ordin (ghici domn Gurzu a cui?) cu alta, cu acelaşi număr şi cu aceeaşi dată, care măsluia grosolan vecinătăţile şi cotele.

Confecţionerul” de schiţe contrafăcute, Tudor Radu Florin Baston, şi-a făcut şi de această dată datoria

Că Petrică Alexa a rămas fără picătura de streaşină este foarte clar. Ce are de lămurit Primăria Marius Stan, pentru publicul gură cască la astfel de potlogării, este cum ramâne cu suprafaţa de 22,28 mp? De ce nu este bună această streaşină pentru Petrică Alexa, dar e perfectă pentru Florin Păpădie? Cum de s-au admis la Primărie contractele de concesiune ale lui Păpădie-Popcofin, fără schiţe releveu, iar lui Petrică Alexa – Alexa CCC i s-au băgat pe gât două? Şi mai ales care dintre ele este falsă? Cea din 14. 06. 2010, sau cea din 14. 06. 2010? Ha, ha, ce ne plac glumele noastre tembele şi ţicnite!

Silviu VASILACHE 1 - martie - 2013

4 Responses so far.

  1. geo spune:

    BUDESCU NU S-A MUTAT LA CONSILIUL JUDETIAN?????????????????????

  2. florin spune:

    Domnule Vasilache nu esti ziarist esti doar nepriceput pacat ca esti tare nepriceput.Cand ai sa fii IMPARTIAL si nu dornic de senzational dumneata si ziarul veti deveni credibili.Pana atunci atentie la declaratiile pe care la scrieti,nu toate povestile sant adevarate.Povestea de m-ai sus e cu totul alta si mult m-ai complicata cel ce tipa cred ca va spus o varianta omitand esentialu,si cine sa-l creada,decat ZIARUL IMPARTIAL.Domnul Alexa a pirdut 11 procese pe tema de m-ai sus.un semn de intrebare,si apropo a aratat autorizatia ce construire din 1998,ca toate instantele au insistat si nu au reusit.daca domnul Alexa era ‘destept’tacea la fel si DUMNEATA.CRED CA TREBUIA SA MA CONSULTATI SI DACA SANTETI CORECTI VA-TI CERE SCUZE.

  3. florin spune:

    SCUZE ZIARUL SE NUMESTE IMPACT NU IMPARTIAL

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...