logoImpact EST nr. 880 - 27.07.2021

Fără să intru în detalii şi în documentele din arhiva Impact-est, pot concluziona că candidatul Partidului Poporului – Dan Diaconescu pentru Senatul României, Aurel Stancu, este un ţepar calificat, el jefuind laolaltă statul şi privatul. Ca jurnalist şi redactor şef al periodicului „NOI”, chipurile tribună a combiniştilor rupţi în cur, el a fost portavocea liderilor de sindicat şi a directorimii din Sidex, dimpreună prosperând ca şobolanii pe siloz, în timp ce populimea de pe platformă sărăcea exponenţial. Acelaşi lucru l-a făcut şi după ce a fost preluat de Viaţa liberă, afacerile cu aprobări de tablă şi false exporturi de cherestea aducându-l chiar în poziţia de a intra în clubul jegurilor care au cumpărat de la stat fabrici şi uzine ca pe seminţe, distrugând producţia şi locurile de muncă doar pentru a le transforma în adevărate tunuri imobiliare. Ultima lovitură pe care Aurel Stancu, gurnalistul-proprietar de televiziune manglită de la Andrei Lişinschi-reprezintă un adevărat ciocoism: a concesionat pe 49 de ani peste 730 hectare de teren din averea comunităţii Scânteieşti, căci de aia s-a înregimentat el în Partidul Poporului, să manglească ce e al poporului!

 

Ţepe recente: 800.000 de euro lui Lişinschi, 500 de milioane de lei lui Vega

Cele mai răsunătoare ţepe pe care Aburel Satancu (aşa mai este Stancu alintat de către pălmaşii din combinat) sunt cele date lui Andrei Lişinschi, una fiind de 800.000 de euro şi având ca obiect o aiureală de vânzare a hotelului Turist, alta fiind primirea unei televiziuni la cheie, pe care a dus-o în gard, fraierul de Lişinschi plătind şi acum leasingurile pentru aparatură, mobilier şi autoturisme unei firme din Cluj. Desigur că el s-a purtat ca un veritabil erou al muncii socialiste şi în ce priveşte sediul de la parterul blocurilor în care se află Vega Holding, unde a stat moacă până când proprietarul a câştigat în instanţă o datorie de 500 milioane de lei vechi. Dar un alt fraier, precum Corneliu Istrate, nu l-a executat pentru suma datorată, Stancu prosperând şi din această a treia ţeapă, în timp ce alte organe de presă au fost clădite din bunurile personale ale celor care le-au înfiinţat, desigur plătind chirii, utilităţi şi taxe şi impozite la bugetul de stat, nu ca candidatul PP-DD, Aurel Stancu, cel care s-a inspirat de la ţeparul Florin Pîslaru, calificat în abandonarea firmelor prin care a acumulat datorii de miliarde de lei la bugetul de stat.

Trebuie să vă asigur că nu am absolut nimic cu A.Stancu, dar mă deranjează cum încearcă el să-i prostească şi din poziţia de politruc închipuit pe bieţii oameni.

Mai mult, am şi lucrat la televiziunea lui Andrei Lişinschi, petrecută la groapă de către Aburel Satancu, alintat de foştii lui salariaţi, „Râma cu Cap de Porc”. După un timp, chiar am răspuns la numeroasele şi insistentele lui invitaţii la emisiunile tv pe care le realiza.

Dar mi se pare că e de-a dreptul golăneală această candidatură a lui pentru Senatul României, chit că nu are nici cea mai mică şansă de izbândă.

Şi veţi vedea asta pe 10 decembrie, când veţi constata că nu am nici cea mai mică intenţie de a-i strica eu, acum, scorul electoral.

 

Afacerea IELIF, un tun imobiliar dublu dat statului

Ca beneficiar al îmbogăţirii din bara-bara cu foştii lideri de sindicat din Sidex, toţi deveniţi de atunci afacerişti veroşi, şi cu directorimea coruptă din fruntea combinatului siderurgic, Aurel Stancu a fost susţinut politic să cumpere ca pe seminţe uriaşul trust de îmbunătăţiri funciare, întins în toată câmpia Covurluiului, cu investiţii şi patrimonii uriaşe realizate cu împrumuturi de peste 7 miliarde de lei aur de la BERD, împrumuturi pentru care Ceauşescu ne-a înfometat ca să le putem restitui.

Ca zero manager ce se află, Aiurel Satancu a făcut ce se pricepea: praf şi pulbere. Printr-o morişcă denumită şi inginerie financiară, el a prăduit jumătate din uriaşul sediu de pe strada Ştiinţei, către Casa Judeţeană de Pensii şi alte Asigurări Sociale (CJPAS) Galaţi, dând avuţiei naţionale un dublu tun financiar. Iar el vă abureşte acum că o să vă apere de ciocoi, că asta îl mână şi-l animă pe el în bătălia electorală! Ştiţi bine că astea-s doar GURNALISME marca Aburel Satancu, gurnalistul Aurel Stancu! Tot din PEXCO i-a vândit lui Picu Roman şi peste o mie de metri pătraţi aflaţi pe Ştiinţei, în spatele CJPAS, unde actualul lui coleg de populeală politică a la DD şi-a tras vilă şi livadă, din acel paradis el murind de grija poporului care a fost sărăcit de nişte nenorociţi de ciocoi pe care ei se laudă că îi vor stârpi. Păi asta înseamnă de-a dreptul sinucidere, băi, Aurele şi băi, Adetine.

Şi ce să facă Stancu cu ţepele date, şi-a tras un IAS?!

După ce a făcut sită patrimoniul IELIF şi a jefuit averea naţională prin duble tunuri, Stancu a fost susţinut politic de acelaşi FSN-PDSR-PSD să cumpere pe nimic şi ditamai IAS Frumuşiţa-Bădălan. Şi această afacere a fost pârjolită prin marile calităţi manageriale ale lui Aiurel. La pachet cu patrimoniul IAS Frumuşiţa, ţeapă şi-a luat şi Marian Băilă-Mariano, dar despre asta şi despre ce a găsit auditul în urma patronului Stancu, are organul propriu în care să publice chiar M. Băilă. Între timp lui Stancu i-au crescut limuzine, apartamente şi vile, başca încă vreo 8000 de metri pătraţi vizavi de piaţa ruşilor, de pe strada Basarabiei, loc în care ar fi putut crea şi el măcar o făbricuţă de tuns ouă, căci a distrus mii de locuri de muncă.

Plăteşti redevenţă 84 euro şi încasezi de la APIA 210!

În cele două contracte de concesionare a peste 730 hectare de teren ale UAT Scânteieşti, pentru o perioadă de 49 de ani, este stipulată o redevenţă de 84 de euro pe an pentru un hectar de teren agricol. Imaginaţi-vă că Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) plăteşte o redevenţă anuală pe hectar celui care are terenul în concesiune, arendă, proprietate, între 180 şi 210 euro anual pe hectar.

Adică, firmele care beneficiază timp de 49 de ani de cele peste 730 de hectare, plătesc 84 euro ori 730 hectare, adică egal 61.320 de euro. Dar primesc de la APIA 200 de euro ori 730 hectare, adică egal 146.000 de euro!

Şi dacă ai fi manager, aşa bătut în cap, ai şi putea cultiva cele 730 de hectare, din care ai scoate măcar 10.000 de lei pe hectar, ori 730 hectare, egal 7.300.000, adicătelea un lejer şapte milioane de lei noi! Ceea ce înseamnă peste 1,5 milioane de euro pe an, în timp ce poporul din comuna Frumuşiţa, apărat de ciocoi gen Aurel Stancu, beneficiază, ca şi comunitate,de o amărâtă de redevenţă. C-aşa sunt candidaţii, i-au câte puţin de la mulţi şi-şi dau mult lor, cei puţini! Indiferent de apartenenţa partidului: la popor sau la ei.

 

Dar pe cine să aiurească şi să aburească Stancu pentru eoliene?

După italieni, români şi turci, beneficiari ai „afacerilor” cu ţepe a la A. Stancu, vor urma, musai, la rând, alţii căci, nu-i aşa, cele 730 de hectare de dealuri din Scânteieşti trebuiesc împădurite cu eoliene.

Nu stăpânesc literatura de specialitate în materie de eoliene, putere instalată şi producţie de energie electrică pe fiecare în parte, dar sigur că aceasta este o lovitură care îl poate face multimilionar în euro pe orice fraier, fie el şi un biet ţepar, devenit gurnalist şi emstecat cu anasâna în această breaslă şi-n literatură, talente şi calităţi care nu fac obiectul demersului acesta publicistic.

Totuşi, hai să consult un prieten, specialist nu doar în a căra curentul electric cu găleata, ca mine! Îmi spune că nu are idee cam care ar putea fi mărimea unui viitor parc eolian care să împădurească cele 730 de hectare de dealuri. Dar îmi dă ca exemplu parcul eolian de la Corni, unde sunt instalate 35 de turbine eoliene de putere medie. Mai aflu că o astfel de turbină ar putea costa şi 500.000 de euro! Şi dacă această energie electrică verde ar fi vândută la cel mai mic preţ, adică la 130 de lei megawatt-ul-oră, te câştigi anual un 26 de milioane de lei noi. La o astfel de producţie, te alegi şi cu un certificat verde, pentru care primeşti anual 11,6 milioane de euro.

Gândiţi-vă că candidatul A. Stancu ar găsi investitorul care să facă un parc dublu faţă de Corni!

Iar ţărănimea proastă şi ruptă în cur din Scânteieşti primeşte doar 60.000 de euro pe an şi, poate, promisiunea de a beneficia de energie electrică mai ieftină!

Să ne mai gândim că la acest Partid al Poporului au aderat şi miliardari ca Găvăneanu, Eugen Chebac, cel băgat în topul milionarilor în euro prin parandarăturile asfaltagiilor cu nume de stăncici şi tancrazi. Pe această filieră de veritabil ciocoism din Partidul Poporului-Dan Diaconescu îşi poate găsi Aurel Stancu oamenii care ar putea împăduri cele peste 730 de hectare cu turbine eoliene de la Scânteieşti, om de bine fiind şi Dan Diaconescu însuşi.

Să te ţii după aia cum se va lăuda Aurel Stancu că va cumpăra Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, or Biblioteca „V.A. Urechia”! ANGRO!, ca să nu mai spun că va cumpăra şi toată mass-media locală, noi, actori, scriitori şi jurnalişti urmând să-i ciugulim din palmă acestui mecena şi să ne întrecem în a-l vota cu toate mâinile ca senator, or şef de stat, ce şi-o mai dori el. Şi doară aţi observat că afacerile din ţepe date statului şi patronilor români şi străini se fac, dar, iată, se duc de haram cu un manager-senator ca Aurel Stancu.

 

Aşa cum am promis, pe ediţia online a Impact-est vom „desecretiza” în toată alcătuirea cele două contracte de concesiune, prin care populimea din Scânteieşti care cască gura la PP-DD, este prostită şi lipsită de posibile venituri şi avantaje economice care i-ar fi făcut viaţa de rahat ceva mai uşoară. Unul dintre contractele fără licitaţie a fost încheiat în 23.10.2011, are nr. 3571 şi se referă la concesionarea a 459,6607 hectare de teren din domeniul privat al comunei Scânteieşti, către Amplus Energo SRL Galaţi, iar al doilea are nr. 1566 din data de 07.05.2012, prin care sunt concesionate 272,8483 hectare de teren din domeniul privat al UAT Scânteieşti, către SC Amfion SRL Galaţi.

Desigur, pe sume mici, cum numai primarul condamnat al comunei Scânteieşti ştie să comită.

Haideţi să vedem şi dincolo de aproximări.

 

Contracte pe 49 plus 24,5 ani

Ambele contracte se referă la aceleaşi perioade de timp, ca şi concesionare: 49 de ani cu posibilitatea de prelungire cu cel mult jumătate din durata iniţială.

Ambele firme au sediul declarat la aceeaşi adresă cu vila de domiciliu a ciocoiului PP-DD, Aurel Stancu. Prima dintre firme este reprezentată, repet, de către Ioan Gligor, posibil viitor cumnat al lui A.S., iar a doua este reprezentată chiar de Aurel Stancu, un gurnalist popular, devenit ciocoi latifundiar, căci senatorial de unde naiba?!

Cei doi beneficiari vor plăti pe hectarul de teren concesionat câte 84 de euro/ha/an până la data punerii în funcţiune a parcului eolin, după care redevenţa anuală va fi de 189,51 euro/ha/an.

Stau şi mă întreb cum a stabilit Bute, penalul primar usele Gheorghe Bute, cuantumul acestor sume, aşa, din burta lui gânditoare la parandarături.

Revin şi precizez că redevenţa plătită de APIA concesionarilor de suprafeţe agricole, proprietarilor şi arendaşilor, este de 120 de euro anual pe hectarul de teren necultivat şi între 180 şi 210 euro pe an hectarul de teren lucrat.

Iar natura celor 730 hectare de terenuri, înscrisă în cele două contracte de concesiune este, fie teren arabil, fie vii, fie păşuri şi, hai, fie, la plesneală, şi câteva hectare, până în zece, şi NERODUCTIVE.

O singură presiune îi rade pe alde Bute, Stancu, Gligor. În contracte e prevăzut ca ei să înceapă investiţiile la împădurirea eoliană într-un an şi jumătate de la semnarea contractelor şi să le finalizeze în doi ani. La PP-DD şi în Senat, sigur găseşti fraieri numai buni de ţepuit!

 

Gelu CIORICI 7 - decembrie - 2012

4 Responses so far.

 1. gelosul spune:

  Aburel asta este una dintre cele mai mari panarame din oras.Ziarist nu e,scriitor nici atat,om de televiziune tepar este.Are o fata de bou care-i exprima inteligenta si o agresivitate cum numai prostii au.Locul lui este fie in combinat,fie turnand la securitate,asa cum a facut-o de multe ori.Am auzit ca se da si mare dandy idiotul.

 2. stela spune:

  Intr-adevar,la fiecare articol aparut in V,L,despre indieni,despre Bors,despre oferta multumitoare la salarii a patronului despre greseala siderurgistilor de a incepe greva etc,etc puteam sa fac crize de nervi.Eu zic sa se ia de mana cu Base ca parca „aduc”un pic si sa nimereasca Braila asa cum a nimerit-o si prietenul lui Gerald.

 3. vasea spune:

  Vorbesti numai aberatii in articolul asta.Ca sa stii si tu,valoarea subventiei acordate de apia pe un h de teren agricol este anul acesta de 119,99 de euro,plus ca mai vorbesti despre o redeventa de 84 de euro pe ha,care in realitate e d vreo trei patru ori mai mare.Informeaza.te!

 4. tureltan spune:

  D-le A. Stancu este unul dintre jurnalistii care lacomi care si-au batut joc si isi bat joc de cititori. Chestia importanta e ca nu singur a reusit sa fure si sa insele atata prin tupeul extraordinar pe care l-a capatat dupa Revolutie. Macovei, Lazarovici Catia si ceilalti au fost activisti legati de securitate , de PCR si sunt acum legati de PSD, PNL, Galati si uite ca au intrat si la PPDD. Concluzia e una singura : trebuie dati in vileag cu averile lor ilicite Si pusa problema justificarii acestor averi , de catre cei care nu au un loc de munca , nu au cu ce sa-si intretina copii si-i ucid , preferand sa intre la inchisoare decat fii lor sa devina sclavii acestor jigodii care trebuie lichidate. Comunistii au aratat ce pot, Pe Se D-istii asemenea ,e vremea oamenilor muncitori, producatori de valori si iubitori de neam si de pamantul in care traiesc

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Iluminat public cu s

Primăria municipiului Galați informează că aparate de iluminat stradal echipate ...

Devieri de trafic î

Primăria municipiului Galaţi informează că, în perioada 23 iulie -28 ...

Nouă etapă de dezi

Primăria municipiului Galaţi informează că în perioada 26-29 iulie 2021 ...

Controale la furnizo

comunicat presa

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...