logoImpact EST nr. 889 - 17.10.2021

Cum a fost posibil acest fapt? Simplu! Intrată în procedura de faliment-insolvenţă în septembrie 2012, societatea a avut ca administrator special pe Mînjineanu Edy-Gabriel. Treaba este că societatea a ieşit din respectiva procedură în martie 2015 şi ar fi trebuit ca în termen legal să se treacă la administrarea de catre un Consiliu de Administraţie legal ales de Adunarea Generală a Acţionarilor. Aceste fapte ne-au fost aduse la cunoştinţă de un acţionar al societăţii, bătăios de felul lui şi se pare că şi cunoscător în materie, care s-a luat la trântă cu cei ce, zice acest domn Gigi, conduc ilegal societatea de ceva anişori. Cum-necum, după numeroase litigii declanşate în instanţă pe această temă, într-un final, un complet de judecată a înţeles că solicitarea de convocare a unei adunări generale a acţionarilor de către instanţă este singura soluţie de intrare în legalitate.

Ilegalitatea va sfârşi pe 25 sau 26 iunie 2019?

Asta se speră, ţinând cont că pe 23 aprilie 2019, în dosarul nr.302/121/2018* Tribunalul Galaţi, s-a pronunţat o sentinţă. Iată cum sună aceasta: „Admite cererea având ca obiect «autorizarea convocării Adunării Generale a Acţionarilor» SC COMAT SA formulată de petenta Mânjineanu Adina în calitate de acţionar şi în consecinţă:
– dispune convocarea AGA până la data de 25.05.2019, pentru data de 24.06.2019, iar dacă nu va fi întrunit cvorumul pentru prima convocare, AGA va fi convocată pentru data de 26.06.2019.
Ordinea de zi a adunării va fi:
1.Revocarea Consiliului de Administraţie; 2.Alegerea membrilor Consiliului de administraţie şi a Directorului General; 3.Stabilirea indemnizaţiei membrilor Consiliului de Administraţie şi a Directorului General. AGA va fi prezidată de petenta Mânjineanu Adina, iar costurile convocării AGA vor fi suportate de societatea SC COMAT SA. Executorie. Cu apel în termen de 30 zile de la pronunţare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Galaţi sub sancţiunea nulităţii. Pronunţarea hotărârii s-a făcut la data de 23.04.2019 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre 149/2019 23.04.2019”.
Scurt şi la obiect! Numai că bălăcăreala între acţionari pe această temă a legalităţii celor desemnaţi să conducă societatea a durat ani buni. Vă ţinem la curent cu ce se va întâmpla în AGA din 25-26 iunie 2019 de la Comat SA, cu speranţa intrării în sfârşit în… legalitate.

Leo IANCULESCU 31 - mai - 2019

2 Responses so far.

  1. P.T. spune:

    Acest domn Gigi care v-a dat informaţia, pe numele lui Balic Gheorghe, este una din persoanele vinovate de neintrarea în legalitate, procese peste procese, ce vrea omul asta? Daca îsi vedea de treaba lui situaţia era alta.

  2. B.V. spune:

    Totul este făcut cu bună stiinţă de gasca lui Mînjineanu Edy, tot neamul lui este implicat în tot ce se întîmplă la Comat. Sper să se spargă acest buboi odată si o dată.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg