logoImpact EST nr. 860 - 02.03.2021

Bogdan Chivu 

 

L-am cunoscut personal pe decedatul Motoc Pavel poreclit “Naşul” în anii din urmă şi mi se pare extrem de ciudat faptul că acesta s-a sinucis, avea soţie tânără, copil mic de crescut, la fel de ciudat fiind faptul că şeful mecanic al navei este gestionarul stocului de motorină şi nu comandantul. Îmi amintesc perfect că decedatul, pe atunci şef mecanic, venea cu bonurile de distribuţie a motorinei către nave la semnat la biroul aprovizionare şi aceste bonuri erau întotdeauna pe numele lui, nu pe cel al comandantului navei Brazi de atunci, Grigore Traian. Îmi amintesc chiar că am fost desemnat – prin ordin verbal doar – să iau parte la un control al stocului de carburanţi, efectuat de Poliţia Transporturi la nava Brazi, în anul 2003. Pe lângă cele două persoane din partea Regiei a mai fost prezent doar un subofiţer de la Poliţia Transporturi, acesta din urmă efectuând în fapt măsurătorile şi mai apoi procesul verbal de constatare. Gestiunea a fost găsită în regulă la acea dată. Dar îmi pun întrebarea, ce pregătire avea cel care a efectuat controlul? Ştiu că cei care efectuează controale de acest gen trebuie să aibă şi să fie încadrate cu studii superioare.

Şi da, este posibil ca “Naşul” să fi primit diferite ordine de la unii superiori ierarhic, căci aceasta era şi cred că s-a menţinut şi în ziua de astăzi, o practică comună la AFDJ Galaţi, o spun din experienţa trăită de mine în perioada cât am lucrat la această regie autonomă. Dacă te împotriveai acestor ordine verbale începea “jihadul” împotriva persoanei nesupuse, în vederea îndepărtării sale din haită. Se pare că metodele securisto-comuniste s-au păstrat până în ziua de azi şi vor dăinui acolo în vecii vecilor, deşi sunt convins că serviciile de informaţii româneşti au livrat informările de rigoare către factorii de decizie, dar iată că nimic nu s-a schimbat.

Probabil că tehnicile de manipulare şi intimidare a unor angajaţi au rămas aceleaşi, oamenilor le e frică să vorbească, iar eu ar trebui să scriu o carte despre acest subiect, poate o voi face într-o bună zi, amintirile mele sunt neşterse până în ziua de astăzi.

Aştept şi eu ca şi dvs. rezultatele anchetei, de aici de departe de peste mări şi ţări şi sper ca ziarul să revină cu noutăţi în acest sens.

R.I. 21 - martie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Stângă este un acc

Încet, încet, lumea lui Stângă şi a camarilei juvenile care ...

Comat SA Galaţi, ve

Suspansul privind sentinţa ce se va pronunţa de Tribunalul Galaţi ...

Un alt avocat gălă

Avocatul Deleanu Mihai face parte din Baroul Galaţi de prin ...