logoImpact EST nr. 858 - 25.02.2021

La nivel naţional se estimează că în fişetele structurilor teritoriale ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) sunt peste 500 de dosare penale cu vechimi între cinci şi opt ani de zile, care se apropie de prescripţie.

Din octombrie 2008, de când la şefia DNA-ST Galaţi a venit procurorul Gheorghe Ivan, în fişetele „cavalerului dreptăţii” s-au adunat schelete încă din vremea PNA şi a Cezarinei Bamboi! Cel mai teribil dosar este „Afacerea Aviasan”, rămasă, iată, şi fără obiect!, vechimea dosarului fiind de şapte ani.

Dar cele mai mari dosare de corupţie pe care s-au aşternut straturi succesive de pământ, nu de praf, sunt cele referitoare la marile privatizări şi tunuri imobiliare prin schimb de terenuri, pentru care există documente emise şi însuşite de către TOATE instituţiile abilitate ale statului, şi nu însăilări şi vorbe cusute la dosar. Şi aici ne referim la privatizările dubioase şi frauduloase din industria agro-alimentară, dimpreună cu întreaga reţea de producţie, aprovizionare, depozitare şi desfacere din judeţ, la cele din industria de construcţii, la cea mecanică şi a neferoaselor, la industria chimică, la agricultură, la îmbunătăţiri funciare, la vie şi vin, la uriaşele sume restituite cu titlu de returnări de TVA pe baza unor RIF-uri măsluite care au dat aparenţă de legalitate exporturilor fictive.

Acum, actualul procuror şef al DNA-Structura Centrală, Laura-Codruţa Kovesi, fuge de un posibil scandal naţional şi european, iar pentru a nu i se imputa ei ţinerea în nelucrare a acestor dosare până la PRESCRIERE, cere controlul CSM-Inspecţia pentru Procurori la toate structurile teritoriale ale DNA.

Cu siguranţă că în noul raport pe MCV acest aspect va fi evidenţiat şi iar o să primim o palmă cu piciorul în loc de aderare la spaţiul Shengen.

Gelu CIORICI 20 - septembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg