logoImpact EST nr. 867 - 23.04.2021

În meseria noastră, trebuie să fii extrem de bine informat, din toate sursele posibile şi imposibile, inclusiv citind ce mai scriu confraţii noştri de la alte gazete. Astfel, zilele trecute în gazeta noastră „cea mai”, pe o pagină întreagă este redat în exclusivitate interviul cu Primarul „care este”, cu poză, cu tot dichisul. Noi nu o să comentăm decât răspunsurile date spre năucirea noastră şi a populimii gălăţene, sfidarea şi prostirea celor care ştiu să citească. Recunoaştem fără nici o reţinere, din capul locului, tupeul politicianului care a minţit, minte şi căruia, din nefericire i-a mers anterior, ori de câte ori a fost cazul. 

Ţinte prioritare de tip stropitoare

Hai să comentăm şi să nu mai lungim vorba. Spuneţi, domnule Primar, că Oţelul nu mai este pe prima pagină a agendei dvs., că acum prioritar este oraşul cu problemele sale. Zău? Păi cine apare pe toate posturile, la toate ştirile sportive ca imagine, ca brand al Oţelului? Nu dumneavoastră? Noi ştim că nimic nu se mişcă la Club fără să ştiţi, fără să aprobaţi, fără să fiţi întrebat. A, vreţi să induceţi ideea parşivă că nu mai aveţi nici o treabă cu fotbalul, să nu vă legaţi numele de ce se întâmplă acolo, că oraşul este pe primul loc? Fals, atâta timp cât uitându-te mai atent observi că în aproape un an de zile nu s-a întâmplat nimic bun, semnificativ, în oraşul nostru. Dacă te-ai ocupa de oraş, ai veni cel puţin la treabă, la serviciu, ca orice slujbaş al obştii, nu câteva ore sau zile pe săptămână.

Ne spuneţi că aţi intervenit la Clubul Oţelul fiindcă vă doare de banii câştigaţi de echipă în Liga Campionilor, de banii noştri, ai populimii pe care o reprezentaţi şi care s-au dat din visteria Primăriei. Zău? Vai ce frumos, ce minunat sună, numai că pe noi nu ne prostiţi cu declaraţii siropoase şi frumoase, de acest gen!

Păi, dvs. sunteţi responsabilul numărul unu în cheltuirea banilor, în gestionarea lor în calitate de Preşedinte şi mai apoi de girant moral, de autoritate publică indiscutabilă, cu puteri de necontestat asupra echipei. Afirmaţi că nu s-au plătit salariile sau că D-l Grigoraş nu are contract ca şi cum alţii ar fi vinovaţi, vă spălaţi pe mâini cu o nonşalanţă greu de imaginat. Zău? Dar cine a vorbit din toamnă cu Grigoraş să vină la Galaţi, cine l-a determinat să plece de la Pandurii, nu dvs.? Noi ştim că aşa a fost.

Dar afirmaţia care ne-a zăpăcit de tot şi ne tot doare capul de atunci este „mă lupt ca banii Clubului să rămână în fotbal”. Zău, ne stuchim în sân, ne facem cruce şi ne uităm în oglindă dacă nu cumva ne-au crescut coarne de boi.

Şpriţ răsuflat de bani publici cu bani privaţi

Păi, noi tot aşteptăm auditurile comandate în diverse etape la Club, aşteptăm o justificare publică, transparentă, obligatorie, pe care trebuia să o faceţi cât eraţi la club, pe capitole şi în detaliu, cum s-au cheltuit banii la Oţelul. Da, cum s-a cheltuit porcoiul cu bani de la UEFA, DA să ne daţi raportul pe fiecare bănuţ pentru că la Oţelul au intrat (vom vedea cât de legal) şi banii populimii de la Primărie, ori acolo unde se amestecă banii publici cu cei privaţi se dă RAPORTUL, se publică, cu punct şi virgulă.

Aţi făcut-o?, nu! Păi, unde sunt banii care nu mai sunt, până aţi plecat? Şi după? Sunteţi răspunzător direct, penal şi patrimonial, aşa că nu o mai daţi după gard.

Citim explicaţia aducerii lui Adamescu ca acţionar la Oţelul şi ne loveşte damblaua. Noi ştim, şi ca noi toată lumea, că Adamescu a venit la Galaţi adus de dvs., că vă cunoşteaţi foarte bine, că eraţi prieteni. Ce prezentări, ce laude, ce imagine i-aţi făcut când prestaţi lobby şi când ţineaţi toată presa locală în declaraţie. Aţi uitat? Vi le punem noi la dispoziţie. De ce ne prostiţi ca pe nişte copii? De ce vă bateţi joc de noi? Ce a preluat Adamescu, cu bune şi rele, cu pasiv şi activ, nu ştiţi decât voi şi Dumnezeu (care le ştie pe toate) nu şi noi, contribuabilii, fanii, populimea, şi la care repetăm, eraţi obligaţi să ne explicaţi în DETALIU.

Ne spuneţi că motivul de a fi adus Adamescu a constat şi în faptul că administraţia Combinatului a decis să nu mai finanţeze echipa. Zău? Păi noi ştim că bossul SIDEX-ului, Ionel Borş, începuse de câţiva ani să tot anunţe „ca o ameninţare” că, ArcelorMittal nu o să mai finanţeze echipa de fotbal, dar niciodată nu s-a întâmplat acest lucru. De ce? Pentru că acesta este un împătimit al echipei, pentru că era responsabil şi i se datora an de an sponsorizarea echipei, pentru că el înfiinţase clubul, împreună cu alţi patru directori, după falimentul OŢELULUI în 2005.

Adevărul este că i s-a făcut lehamite, că s-a săturat, că nu mai voia să finanţeze pentru că nu se înţelegea cu Preşedintele, adică cu dvs., domnule Stan. Nu mai ascultaţi, nu mai dădeaţi slamă, nu mai raportaţi, nu mai eraţi supus şi înţelegător ca un salariat al Clubului. Nu! Eraţi un mare Preşedinte, devenirăţi, începuserăţi să amuşinaţi puterea politică, deveneaţi independent, cu perspective ÎNALTE, cu imagine bine fabricată, un om de SUCCES. Pe spatele echipei, al antrenorilor, al finanţatorilor şi, în parte, şi al dvs., aţi ştiut să trageţi spuza spre desemnarea unui personaj care i-a prostit până şi pe gălăţeni în a vă alege PRIMAR.

Se ajunsese până acolo încât un Preşedinte salariat îşi permitea să înjure, să ameninţe, să dea cu pumnul în mese şi pereţi, făcând spume la gură, la adresa lui Borş şi a consiliului de Administraţie.

Aceeaşi reţetă şi pentru a-i uşchi preşedinţia PNL lui Dobre

Parcă revedem la indigo aceeaşi atitudine în prezent faţă de Dobre, Nica&Comp., adică, dacă ţi-a mers odată ca stil, ca atitudine, de ce să nu-ţi meargă şi în continuare când eşti pe cai mari de Primar şi Vicepreşedinte Naţional al PDL.

Te somăm, dle Primar (fost preşedinte la Oţelul) să ne spui adevărul, dar să faci şi dovada, cum s-au sifonat banii de la Oţelul, cum s-a pus echipa pe chituci, de ce nu am făcut transferuri valoroase şi tot aşa.

Păi cum îşi poate închipui cineva că, ăla care finanţează alături de cei care răspundeau de Club erau priviţi ca nişte sclavi pe plantaţie, care trebuiau să aducă bani, iar EL să cheltuiască după cum vrea sula sa?

Dar, iar ne întoarcem şi întrebăm unde sunt banii de la OŢELUL? Cât s-au înfruptat din ei Stan, Hagioglu şi toată cohorta de amploiaţi ce roiesc în jurul banului din fotbal?

Demnă de remarcat este şi aprecierea făcută de Primar când spune „mi-am băut paharul amar al supărării fanilor”. Zău? Stai să vezi ce o să urmeze, că între timp s-au deşteptat şi ei şi au început să priceapă „cum” şi „ce”. Bine că a câştigat Oţelul la Cluj, ştie toată ţara cum, aproape că nu mai are importanţă faţă de matrapazlâcurile şi circul din fotbalul nostru şi în particular al istoricului dintre „ai noştri” şi ceferiştii clujeni.

Am lăsat la urmă aprecierile pe care le faceţi faţă de recenta gală de Box care chipurile, a repus din nou Galaţiul pe harta Europei. Zău? Adică Republicuţa noastră nu făcea parte din Europa, ci din Africa? Păi, dacă nu mai existam în lumea bună şi civilizată nu cumva se datora şi vouă, liberalilor, sau ţie Stan, fost consilier local ani de zile? Adică, voi, sau tu, pe unde v-aţi plimbat în perioada post-decembristă? A, uitasem, tu te-ai ocupat de fotbal de mic copil şi până în prezent, deci ce are fotbalul cu pensionarii care la momentul de faţă te înjură în gura mare, sau cu economicul, sau cu paza şi ordinea în Galaţi, şi tot aşa.

Auziţi, cică publicitatea făcută la gala de box a oraşului nostru, va atrage investiţii, aşa explică edilul implicarea Primăriei în evenimentul cu pricina. Rămâi consternat în faţa unei astfel de gogomănii, ca şi cum acum au aflat de noi că existăm, toţi mogulii din lume şi o să se înghesuie să investească în oraşul acesta în paragină şi deja mort.

Huo! Mai uşor cu tâmpeniile, asta e valabil pentru un oraş cu infrastructură, cu facilităţi, cu oportunităţi, cu garanţii, nu la noi, unde nu avem de nici unele, nici aeroport, nici pod, nici măcar drum express şi nici politici de atragere a acestora sau de lobby din partea autorităţilor pe lângă marii investitori ai lumii.

Dle Primar, în loc să gândiţi la lucruri serioase de creare a noi locuri de muncă, de investiţii generatoare de profit şi bunăstare, dvs. bateţi câmpii şi vorbiţi tot de ceea ce ştiţi sau nu, în strânsă legătură cu educaţia şi pregătirea de o viaţă pe care o aveţi în sport.

Promiteţi construirea unui nou stadion cum nu s-a mai văzut, care ce? O să ne scoată din foame, din sărăcie, o să aducă mai multe taxe şi impozite? O să ce? O să coste minimum un buget al oraşului pe un an şi o să se amortizez în zeci de ani. Şi cu asta rezolvăm probleme acute ale oraşului care moare câte un pic în fiecare zi? Ne este milă şi vă privim cu compasiune şi condescendenţă în fantasmagoriile şi tâmpeniile pe care le proiectaţi!

Gălăţeni, vai de mama noastră şi de viitorul copiilor noştri ce Primar avem!

Lasă-ne dle Stan, cere-te, bre, afară, gata, ne-am lămurit după aproape un an nu te mai vrea nimeni. Pesediştii neam, pensionarii şi casnicele aşijderea, iar liberalii tăi vor să dea cu DDT pe tine. 

Marius FIRESCU 9 - martie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

A.G.A. Ordinară de

Conducerea SC Transtec SA Tecuci, cu sediul în Tecuci, judeţ ...

Mogulul cu greutate

Prin târgul nostru, aşa, ca o boare, ca un ecou ...

În UE se fură înt

De aia Parchetul Anticorupţie al Uniunii Europene (PAUE) trebuie să-şi ...