logoImpact EST nr. 853 - 18.01.2021

După un mandat de consilier al Partidului Popular-Dan Diaconescu, Simona-Daniela Vreme a avut curajul şi simţul civic de a candida ca independent pentru un nou mandat de consilier municipal, gălăţenii trimiţând-o pentru mandatul 2016-2020 în legislativo-deliberativul local. Ea a fost susţinută la Impact-est prin interviuri şi atitudini împotriva grobianismului majorităţii consilierilor, care au încercat izolarea ei şi excluderea din diferite comitete şi comisii. Parcurs în care doamna Vreme, fostă Hapeci, a început să dea pe dinafara vestimentaţiei de consilier local independent, cum şi-au dorit cei care au votat-o, şi şi-a anunţat candidatura ca parlamentar independent. Indiferent de unde o va păstra sau o va duce votul din 11 decembrie, rămân nişte certitudini pe care actuala doamnă Vreme trebuie să şi le rezolve. Căci şi prin căsnicie, ca şi atunci când cumperi acţiunile unei societăţi comerciale, nu iei doar activul, ci iei în braţe şi pasivul. Adică şi datoriile, nu doar activele. Or, fosta doamnă Hapeci, odată cu căsătoria cu Fănică Vreme, zis Gheară, n-a luat doar Cinema Ţiglina 1 devenit Disco VIP, stabiliment care funcţionează sub persoana juridică Blixtex SRL. Păi când te erijezi în apărătorul dreptăţii celor mulţi şi eşti şi propulsată în presă ca atare (vezi arhiva electronică a Impact-est,) este cazul să-ţi convingi soţul să-şi achite taxele datorate bugetului local.

La finele lui septembrie, firma Blixtex avea datorii la Direcţia de Taxe şi Impozite a CLM Galaţi suma de 20.578 lei, sumă adusă ca „zestre” în familia independentei Simona Vreme. Datoriile defalcate arată astfel: taxă de mediu-6.614 lei, neachitată din 2006, taxă de afişaj, din 2011 – 572 lei, taxă de ecarisaj, tot din 2011 – 505 lei şi taxă de autorizare alimentaţie publică, din 2012 – 12.863 de lei noi.

Contractul pentru exploatarea Cinematografului Ţiglina a fost încheiat cu RADEF România Film Bucureşti, dar din cauza neachitării taxelor către regie, aceasta a vrut să-i rezilieze contractul. Firma Blixtex a atacat în instanţă decizia de reziliere a RADEF aducând ca argument că cinematografele, conform Legii 303-2008,aparţin municipalităţilor.

Cu atât mai mult, ca fruntaş al urbei, aceste debite trebuie stinse de urgenţă, pentru că este păcat ca „independenţa” doamnei Simona-Daniela Vreme să fie grav întinată, chit că gălăţenii vor să o păstreze ca pe un vârf de lance în CLM sau o vor trimite în parlament.

(PID) 9 - decembrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...