logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

-Cumpărătorul creanţelor de 160 milioane lei va simţi mirosul sângelui şi va vinde apartamentele datornicilor, aruncându-i pe proprietari în stradă

-Primarul, CLM şi avocaţii acestora pot salva situaţia lovind din plin această minge pe care le-o ridicăm la fileu

 

În mediile politice, ale administraţiei publice locale şi din zona judiciară circulă un subiect mai fierbinte decât apa fiartă la o sută de grade Celsius! Falimentul Apaterm, amânat la îngropăciune, dar mortul este proaspăt şi îmbălsămat, poate atrage după sine vânzarea creanţelor de către lichidatorul CC INSOL  Constanţa, Filiala Galaţi, unei firme specializată şi dedicată cumpărării unor astfel de datorii, patronii acestora simţind mirosul de sânge şi dacă îi închizi într-un sistem perfect etanş! În aceste condiţii, cele 160 de milioane de lei pe care populaţia le datorează pentru încălzire şi apă caldă la Apaterm, vor ajunge la cumpărătorii creanţei sub formă de lichidităţi prin vânzarea apartamentelor datornicilor. Şi, din nenorocire, din cele 70.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat, cel puţin 20.000 au proprietari cu datorii uriaşe, locatarii riscând să ajungă boschetari!

 

Soluţia este la executiv, adică la primarul Marius Stan şi la Consiliul Local Municipal, acţionarul unic al mortului fierbinte numit încă APATERM.

Ia sunaţi din zurgălăi şi plesniţi această minge ridicată la fileu, măi! Aveţi şansa de a deveni nişte mici Mesia salvând de la dezastru un oraş aflat deja în moarte POLIclinică.

Citiţi sinteza situaţiei vehiculată în mediile amintite, cei de la APATERM dormind adânc şi visând la organigrama noului CALORGAL.

Baza datoriei, 74 milioane, penalităţi, 86 de milioane lei

Aşa stau lucrurile în acest oraş, nu deraiat, ci înfundat adânc în ultimii 12 ani în aceleaşi şleauri care, realmente, l-au suspendat, el consumând energie fără să înainteze, suspendarea fiind şi în spaţiu şi în timp şi în plan social, perspectiva fiind aceea după chipul şi asemănarea celui pe care l-aţi ales să ne fie primar timp de trei mandate, deraindu-ne nu doar prezentul şi viitorul, ci chiar şi trecutul, aşa, cu tot cu tarele comunismului.

Revenim şi vă reamintim că populaţia, proprietarii celor 70.000 de apartamente care încă mai sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire şi apă caldă menajeră, datorează furnizorului APATERM uriaşa sumă de 160 milioane de lei noi, din care 74 de milioane reprezintă baza debitelor şi, vai, marea cămătăreală, 86 de milioane reprezintă PENALITĂŢI. Dacă înmulţim aceste apartamente cu o medie de 2,5 persoane pe apartament, rezultă că circa 175.000 de gălăţeni, din totalul de aproximativ 300.000 de locuitori, depind de acest sistem. Cel puţin jumătate dintre proprietarii acestor apartamente are datorii la Apaterm, iar jumătate din aceasta, cu siguranţă, are datorii istorice la care penalităţile valorează, în multe cazuri, mai mult decât apartamentele celor în cauză. Aşadar, peste 15.000 de apartamente pot fi scoase la vânzare de către un potenţial cumpărător al acestor creanţe de la lichidatorul Apaterm. Şi nu este o falsă alarmă, veţi vedea.

Pe lângă populaţie, la sistem mai sunt racordaţi 339 de agenţi economici, 53 de instituţii bugetare, 90 de locuinţe din fondul vechi, iar numărul blocurilor de locuinţe racordate este de 1519, împărţite la 700 de Asociaţii de Proprietari.

Ehei, acum e acum. Administratorii acestora, în multe cazuri devenite de notorietate, sunt nişte şnapani, rapizi în parandarături şi în deturnări ale banului public, soluţia pe care o propunem fiind una menită să salveze boschetăreala în masă, finanţarea Electrocentrale, care riscă să nu mai primească gaze naturale pe vorbe, Apaterm putând să-i dea oxigenul necesar întreţinerii arderii acestora.

Haide Stan, haide  CLM, haide alde avocaţii geniali!

Încasările de la populaţie pot fi stimulate, iar tot lanţul acesta – producător – prestator – beneficiar – poate fi refăcut, dacă datornicilor li se vor şterge penalităţile, aspect legal şi la îndemâna primarului Marius Stan şi a CLM în care sunt reprezentanţi ai PSD, PP-DD, PDL şi PNL, toate cam cu serele în coadă!

Remiterea datoriei este reglementată de Art. 1629 şi următoarele din Codul civil, operaţiune care poate fi transformată urgent în acţiunea de ştergere a penalităţilor cămătăreşte calculate, şi ÎNCASAREA DIRECTĂ DE LA LOCATARI DE CĂTRE APATERM, pentru a evita deturnarea banilor de către acei administratori păcătoşi. Sunt trei luni de foc (ianuarie, februarie şi martie) în care pot veni de la gălăţenii datornici sume importante către Apaterm, care Apaterm ar putea salva Electrocentrale, debranşarea populimii ruptă în cur (printre ei şi o grămadă de nemernici şi nesimţiţi cu bani) fiind o soluţie leneşă şi de ev  mediu. Această STIMULARE este la îndemâna actualei administraţii publice locale şi a clasei politice care se poate salva de la ne – mernicie, salvând şi oraşul şi sistemul şi peste 10.000 de proprietari care riscă să fie transformaţi curând în boschetari.

În ediţia de joi, 10 ianuarie 2013 vom reveni cu o dezbatere pe această temă, cei responsabili care pot pune în practică această soluţie legală şi salvatoare fiind invitaţi să ne scrie pe e-mail geluce@yahoo.com, pe adresa redacţiei înscrisă în caseta tehnică din subsolul paginii 2 şi să ne contacteze la telefon 0746/11.94.11.

Haideţi să ieşim din acele adânci şleauri de oraş mort şi să scoatem din statutul de sintagmă „NOUL GALAŢI”.

La mulţi ani cu sănătate şi normalitate!

Gelu CIORICI 21 - decembrie - 2012

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...